Επιστροφή στο Forum : Aλλαγη του νερου
jimmy19111977
07-01-08, 17:35
Καλημερα καλησπερα και οτι αλλο!
Καταρχας εχω ενα ενυδρειο 190 λιτρων οπου κανω αλλαγη του νερου καθε 15 ημερες περιπου (συμβουλη απο pet shop).
Αδειαζω λιγο παραπανω απο το 1/4 του νερου και συμπληρωνω με νερο απο το λαστιχο της βρυσης το οποιο ειναι κρυο νερο και στην συνεχεια προσθετω και τα αναλογα φαρμακα για την συνθεση του νερου.
Ειναι κακο για τα ψαρια που το νερο της βρυσης μπαινει κρυο μεσα?
Υπαρχει αλλος τροπος για να γινει αυτο?
Απαντηστε μου παρακαλω!:smt037 :smt037
Δεν ξερω τι "φαρμακα" για την συνθεση του νερου σου εχουν δωσει.
Καλυτερα να αλλαζεις 1/3ο του νερου (δεν λες και τι ειδη και ποσα εχεις).
Αφου αφαιρεσεις το νερο, ριχνεις τοσο αντιχλωριο μεσα οσο αντιστοιχει στα λιτρα που αλλαζεις, και μετα προσθετεις το φρεσκο. Την θερμοκρασια μπροεις να τη ρυθμισεις ειτε παιρνοντας μιξη νερου απο το θερμοσιφωνα, ειτε βαζοντας κρυο νερο (σιγα σιγα) και προσθετοντας νερο ζεστο με εναν βραστηρα.
jimmy19111977
07-01-08, 17:51
Δεν ξερω τι "φαρμακα" για την συνθεση του νερου σου εχουν δωσει.
Καλυτερα να αλλαζεις 1/3ο του νερου (δεν λες και τι ειδη και ποσα εχεις).
Αφου αφαιρεσεις το νερο, ριχνεις τοσο αντιχλωριο μεσα οσο αντιστοιχει στα λιτρα που αλλαζεις, και μετα προσθετεις το φρεσκο. Την θερμοκρασια μπροεις να τη ρυθμισεις ειτε παιρνοντας μιξη νερου απο το θερμοσιφωνα, ειτε βαζοντας κρυο νερο (σιγα σιγα) και προσθετοντας νερο ζεστο με εναν βραστηρα.
Τα φαρμακα και οι ποσοτητες τους που χρησιμοποιω ειναι ενταξει. Σε αυτο σιγουρα δεν υπαρχει προβλημα.
Απλα εγω συμληρωνω νερο κατευθειαν απο την βρυση οπως ειναι. 4 σκαλαρια 5 καρδιναλιοι 7 γκαπι 1 καθαριστης 2 κορυδορες
Τα φαρμακα και οι ποσοτητες τους που χρησιμοποιω ειναι ενταξει. Σε αυτο σιγουρα δεν υπαρχει προβλημα.
Απλα εγω συμληρωνω νερο κατευθειαν απο την βρυση οπως ειναι. 4 σκαλαρια 5 καρδιναλιοι 7 γκαπι 1 καθαριστης 2 κορυδορες
Πόπο φίλε μου θα έχεις πρόβλημα μεγάλο με αυτή τη σύνθεση ψαριών....και καθαριστής δεν υφίσταται στα ενυδρεία,όπως είπε και κάποιος σοφός τα ενυδρεία τα καθαρίζουν αυτοί που τα έχουν....
Το νερό δεν πρέπει να μπαίνει κρύο, νεράκι χλιαρό απο το θερμοσίφωνα σε όσο πιό γίνεται κοντινή θερμοκρασία με του ενυδρείου....
jimmy19111977
08-01-08, 17:35
Φιλαρακι εχεις δικιο για το νερο απλα ειναι μεγαλη ιστορια να κουβαλας λεκανακια με ζεστο νερο περα - δωθε!!
Για τον καθαριστη ομως διαφωνω. Πιστευω πως κανει πολυ καλη δουλεια και τουλαχιστον εμενα μου ειναι χρησιμος που το ενυδρειο μου ειναι γωνιακο και ψηλο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.