Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : JEWEL 190 TRIGON ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ!!!

jimmy19111977
06-01-08, 15:28
3ων μηνων το ενυδρειο μου και ακομα εχω πολλα πλανα για αυτο.
Πειτε μου την γνωμη σας

klaz
06-01-08, 15:45
τι θελει να πει ο ποιητης...?

imichal
06-01-08, 15:47
Πειτε μου την γνωμη σας

Πάνω σε πιο θεμα ?

giagligian
06-01-08, 15:48
Σου εύχομαι να αποκτήσεις πολλά περισσότερα πλάνα γιαυτό το καταπληκτικό ενυδρείο :D:D:D

Lsourtzo
07-01-08, 09:55
Σου εύχομαι να αποκτήσεις πολλά περισσότερα πλάνα γιαυτό το καταπληκτικό ενυδρείο :D:D:D
ναι ναι .. γιατί εμείς δεν είδαμε κανένα ...

jimmy19111977
07-01-08, 17:05
ναι ναι .. γιατί εμείς δεν είδαμε κανένα ...

Συγνωμη παιδια.... εκανα πατατα!!!!!
ξεχασα να βαλω και την φωτο στο μηνυμα!!!

Blanch
07-01-08, 17:27
Θα πρέπει να συμπληρώσεις την παρουσίαση ως εξής:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14299

Lsourtzo
07-01-08, 17:34
jimmy μην τα πάρεις προσοπικά αυτά που θα πώ ....
πραγματικά τα λεώ για καλό και θα τα εκτιμίσες όταν έρθη η ώρα ...

το ενυδρείο σου ναι μεν έχει προοπτικές ... αλλά .........
IMO :
το βαρέλι φεύγει ...
το καράβι φευγεί ...
η αφήσα φεύγει ... μπαίνι χαρτόνι μάυρο ...
αν βλέπω καλά και αυτό δεξιά είναι κοράλι .... φεύγει !
τα σκαλάρια μαζί με νέον είναι σαν το φίση με το ποντίκι ... μπορεί να μην φαγοθούν ποτέ αλλά πιθανότατα ... κάποια στιγμή θα γίνουν μεζές ...

βάλε μερικές valisneries στο πίσο μέρος του ενυδρείου να το καλύψουν ...

αυτά προς το παρόν ...
τα αλλά μετά ...

jimmy19111977
07-01-08, 18:05
jimmy μην τα πάρεις προσοπικά αυτά που θα πώ ....
πραγματικά τα λεώ για καλό και θα τα εκτιμίσες όταν έρθη η ώρα ...

το ενυδρείο σου ναι μεν έχει προοπτικές ... αλλά .........
IMO :
το βαρέλι φεύγει ...
το καράβι φευγεί ...
η αφήσα φεύγει ... μπαίνι χαρτόνι μάυρο ...
αν βλέπω καλά και αυτό δεξιά είναι κοράλι .... φεύγει !
τα σκαλάρια μαζί με νέον είναι σαν το φίση με το ποντίκι ... μπορεί να μην φαγοθούν ποτέ αλλά πιθανότατα ... κάποια στιγμή θα γίνουν μεζές ...

βάλε μερικές valisneries στο πίσο μέρος του ενυδρείου να το καλύψουν ...

αυτά προς το παρόν ...
τα αλλά μετά ...
Το καραβακι μου γιατι να φυγει?? Το βαρελι να σου πω την αληθεια ουτε κι εμενα μου αρεσει πολυ. Αν βγαλω την αφισα τι θα ηταν καλυτερο να βαλω?? Τ μαυρο το χαρτονι τι ειναι?
Κοραλι δεν εχω.
Τα σκαλαρια αδιαφορουν πληρως για την υπαρξη των καρδιναλιων δεν υπαρχει προς το παρον κανενα προβλημα συμβιωσης.
Και οι valisneries τι ειναι??

Ryu
07-01-08, 19:26
το καραβι δειχνει λιγο αφυσικο,αλλα αν αρεσει σε΄σενα μην το βγαλεις...το μαυρο χαρτονι ειναι απλα ενα μαυρο χαρτονι που μπορεις να παρεις απο βιβλιοπωλειο,θα τονησει περισσοτερο τα χρωματα του ενυδρειου και θα δειχνει ποιο ωραιο..για τα σκαλαρια με τα νεον σου εχει απαντηση ειδη ο Lsourtzo.οι valisneries ειναι φυτα....

capetanakis
07-01-08, 21:43
φιλε το ενυδρειο το κανεις οπως θελεις εσυ,αλλωστε ειναι δικο σου,εσυ το βλεπεις κ το χαιρεσαι:p,but!κ εγω οταν πρωτομπηκα στο φορουμ ακουγα τα περι φυσικου στησιματος(διακοσμησης)του ενυδρειου κ απορουσα:confused:.τελικα ψαχνοντας(ακομα ψαχνομαι:p)διαπιστωσα οτι ειχαν δικιο,το αποτελεσμα ηταν πολυ καλυτερο προσπαθωντας να μιμιθω την φυση(οσο μπορω).τελικα ομως εσυ αποφασιζεις.(καραβακι ειχα κ εγω...:pτωρα ειναι στο γραφειο μου).

Celda
08-01-08, 14:00
Φίλε Δημήτρη,

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κομμάτι της φύσης μέσα στο σπίτι μας. Επιλέγουμε ψάρια και σύμφωνα με το είδος και τις ανάγκες του είδους, δημιουργούμε ένα ενυδρείο όσο πιο κοντά -σε παραμετρους νερού, σε διακόσμηση - στο φυσικό τους περιβάλλον.

Εσένα μπορεί να σ'αρέσει το καραβάκι, δεν αντιλέγω, αλλά πού θα το βρεις στη φύση;
Αν θες να φτιάξεις ένα υποβρύχιο κόσμο, ΟΚ --αλλά δεν ονομάζεται αυτόματα και ενυδρείο.

Αυτά, πάντα φιλικά.

ΥΓ1. Όπως προαναφέρθηκε, συμπλήρωσε τη φόρμα να ξέρουμε τις μετρήσεις σου, τα ψάρια κ τα φυτά σου.

ΥΓ2. Η βαλισνέρια είναι φυτό...ρίξε μια ματιά εδω: http://www.tropica.com/productcard_1_popup.asp?id=055&mode=close

orck
08-01-08, 15:43
οποτε υπαρχει μια κυριαρχη αποψη για το τι λεμε ενυδρειο και τι λεμε (σωστος) χομπυστας και πρεπει να γινουμε ολοι ετσι

και εμενα δεν μου αρεσει το καραβακι αλλα αν αρεσει στον ιδιοκτητη του ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ, τα ψαρια σιγουρα δεν εχουν δει την φυση ποτε τους και δεν θα τους φανει καθολου περιεργο

για ποιο λογο ενα ενυδρειο με ξυλα και πετρες ειναι πιο φυσικο απο ενα ενυδρειο με καραβακια και σφουγγαραδες με σκαφανδρα;
και τα δυο δεν εχουν σχεση με την φυση, ενα κομματι γυαλι ειναι
οσο και να προσπαθουμε δεν θα πιασουμε ποτε την φυση

αυτα ειχα να πω, φιλικα παντα

Φίλε Δημήτρη,

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κομμάτι της φύσης μέσα στο σπίτι μας. Επιλέγουμε ψάρια και σύμφωνα με το είδος και τις ανάγκες του είδους, δημιουργούμε ένα ενυδρείο όσο πιο κοντά -σε παραμετρους νερού, σε διακόσμηση - στο φυσικό τους περιβάλλον.

Εσένα μπορεί να σ'αρέσει το καραβάκι, δεν αντιλέγω, αλλά πού θα το βρεις στη φύση;
Αν θες να φτιάξεις ένα υποβρύχιο κόσμο, ΟΚ --αλλά δεν ονομάζεται αυτόματα και ενυδρείο.

Αυτά, πάντα φιλικά.

ΥΓ1. Όπως προαναφέρθηκε, συμπλήρωσε τη φόρμα να ξέρουμε τις μετρήσεις σου, τα ψάρια κ τα φυτά σου.

ΥΓ2. Η βαλισνέρια είναι φυτό...ρίξε μια ματιά εδω: http://www.tropica.com/productcard_1_popup.asp?id=055&mode=close

jimmy19111977
08-01-08, 17:22
Πολυ σωστες ολες οι αποψεις και γνωμες σας παιδια. Γουστα ειναι αυτα και στο κατω κατω της γραφης οπως εγραψε ο φιλος προηγουμενως τα ψαρια μας ποτε δεν γνωρισαν την φυση.
Λοιπον εχω 2 κορυδορες, 4 σκαλαρια, 5 καρδιναλιους και οχi neon, 7 γκαπι και εναν καθαριστη. Ο πλυθισμος του ενυδρειου πιστευω ειναι καλος για 190 λιτρα νερου.
Απο φυτα παιζουν 8 στο συνολο και σκοπευω να βαλω καναδυο ακομα.
Ελπιζω καποια στιγμη να μπορεσω να φιλοξενησω ενα ζευγαρι δισκους.

Tolis
08-01-08, 17:33
Τα ψαρια δεν γνωρισαν την φυση, αλλά το φυσικο τους περιβαλλον ειναι σημαδεμενο στα γονιδια τους. Οι αφρικανες θα ψαξουν να βρουν πετρες και αμμο να σκαψουν, οι δισκοι ξυλα και σκιες, κλπ.

Το χομπι του ενυδρειου, που αφορα εμας τουλαχιστον, ειναι να φτιαξεις ενα μικρο κομματι της φυσης σπιτι σου.
Το να φτιαξεις ενα διακοσμητικο πραγμα αποτελουμενο απο ενα κομματι γυαλι, ετεροκλιτα αντικειμενα μεσα, και παρεμπιπτοντως και μερικα ζωντανα πραγματα που κολυμπανε, ισως ειναι pop-art, ή κιτς αρτ, με το χομπι παντως δεν εχει σχεση.

Celda
08-01-08, 17:55
οποτε υπαρχει μια κυριαρχη αποψη για το τι λεμε ενυδρειο και τι λεμε (σωστος) χομπυστας και πρεπει να γινουμε ολοι ετσι

δεν είπα κατι τέτοιο καταρχάς, και κατα δεύτερον πρόσεξε τα γραπτά σου...φαίνεται σαν ειρωνικό το σχολιό σου.

για ποιο λογο ενα ενυδρειο με ξυλα και πετρες ειναι πιο φυσικο απο ενα ενυδρειο με καραβακια και σφουγγαραδες με σκαφανδρα;
και τα δυο δεν εχουν σχεση με την φυση, ενα κομματι γυαλι ειναι
οσο και να προσπαθουμε δεν θα πιασουμε ποτε

θα αστειεύεσαι. νομίζω ότι είσαι γνώστης της ύπαρξης βιοτοπικών ενυδρείων και ποιος είναι ο σκοπός τους.

στην τελική ο φίλος μας μπορεί να κάνει Ο,ΤΙ θέλει...αποψεις δίνουμε.

orck
08-01-08, 18:20
σε καμια περιπτωση δεν θελω να ειμαι ειρωνικος, δυστηχως η επικοινωνια μεσω φορουμ ειναι καπως απροσωπη και δημιουργουνται θεματα χωρις να υπαρχουν πραγματικα, οπου κινδυνευω να παρεξηγηθω προσθετω το "φιλικα παντα" στο τελος για να δειξω τις προθεσεις μου (οτι δεν θελω να σου κανω παρατηρηση και δεν τσακωνομαι μαζι σου, απλα παραθετω τις δικες μου αποψεις)

ξερω πολυ λιγα σχετικα με τα ενυδρεια, διαβαζω καθε μερα και προαπαθω να μαθαινω (αν και δεν βλεπω να προοδευω ιδιαιτερα:p)

αμφισβητω οτι εχουμε να κανουμε με φυση μεσα στο σπιτι μας και με την κυριαρχη αισθητικη που επικρατει γενικα γυρω απο το ενυδρειο (οχι γιατι διαφωνω μαζι της αλλα γιατι και οι εναλλακτικες αποψεις ειναι αποδεκτες, απο μενα τουλαχιστον)
με αλλα λογια και στο δικο μου ενυδρειο δεν θα εβαζα ποτε μπλε-κοκκινο χαλικι, καραβια, σκαφανδρα, πειρατες κλπ αλλα δεν το θεωρω τραγικο
δεν θεωρω οτι το ενα ειναι το ΣΩΣΤΟ ενω το αλλο ειναι το ΛΑΘΟΣ

νομιζω οτι χαλαμε το θεμα του παιδιου που περιμενει τις γνωμες/προτασεις για το ενυδρειο του

δεν είπα κατι τέτοιο καταρχάς, και κατα δεύτερον πρόσεξε τα γραπτά σου...φαίνεται σαν ειρωνικό το σχολιό σου.

θα αστειεύεσαι. νομίζω ότι είσαι γνώστης της ύπαρξης βιοτοπικών ενυδρείων και ποιος είναι ο σκοπός τους.

στην τελική ο φίλος μας μπορεί να κάνει Ο,ΤΙ θέλει...αποψεις δίνουμε.

Tkagem
08-01-08, 19:35
Φίλε orck όσο και να μη συμφωνώ με την άποψή σου, δε μπορώ να πώ ότι αυτά που λες είναι λάθος (πάντα κατα τη δική μου γνώμη).Εν μέρη έχει αρκετή λογική αυτό που λές, το ότι στημένο είναι και το ένα και το άλλο.Σκεπτόμενος όμως το πώς είναι ένα ψάρι στο φυσικό του περιβάλλον, η προσπάθεια να αναπαραστήσεις το όλο αυτό σκηνικό για την καλύτερη δυνατή επιβίωση και ευτυχία του ψαριού που φιλοξενείς σε ένα ενυδρείο, έχει επίσης αρκετή λογική....Αυτό που θα μπορούσα εγώ να σκεφτώ είναι πώς θα ήθελα να είναι διαμορφωμένο ένα μέρος που θα με φιλοξενούσε????Ανάλογα με τις δικές μου ανάγκες και τη δική μου κουλτούρα ή με αυτές ενός άλλου ανθρώπου-ενός άλλου ζώου?....Που θα ένιωθα περισσότερο οικεία και άνετα (γιατί ένας χώρος επιδρά και ψυχολογικά σε ένα όν)....Αυτό πιστεύω είναι ο στόχος τον οποίο βέβαια όσο και να προσπαθείς δε νομίζω ποτέ να τα καταφέρει κανείς τόσο άψογα όσο η ίδια η φύση....