Επιστροφή στο Forum : Challenging... Αναγνώριση Apistogramma...
fighterfish
06-01-08, 02:44
Σε κάποιο μεγάλο κατάστημα είχαν ξεμείνει κάποια Apistogramma.
H ταμπελίτσα τους έλεγε agassizii, αλλα ήταν εμφανές οτι δεν είχαν καμία σχέση.
Οταν ρώτησα τους υπαλλήλους μου είπαν οτι σαν agassizii τους τα είχαν φέρει... και οτι δεν ήξεραν ποιο άλλο είδος μπορεί να είναι.
Αναγνωρίζει κάποιος το είδος απο τις φωτο παρακάτω ?
Δεν είναι και πολύ καλές οι φωτό αλλα θα βγάλω καλύτερες μόλις τα πείσω να μείνουν ακίνητα :) (ψέμματα, μόλις στηρίξω τη μηχανή κάπου γιατί δεν έχω σταθερό χέρι)...
Θα ανεβάσω και ένα video σε δεύτερο post...
Καλη χρονια Χριστοφορε!
Θα τα στειλω αυριο στους Γαλλοι για ταυτοποιηση!
Αλλά αν μπορεις καλυτερες φωτος του αρσενικου εστω?
Γεια σου Χριστόφορε!
Θα σου έλεγα να τους αφήσεις λίγες μέρες να συνηθίσουν το νέο τους περιβάλλον, και όταν αρχίσουν να εμφανίζουν τα χρώματά τους, να ξαναανεβάσεις νέες (καθαρότερες) φωτογραφίες (από το πλάι) όπου να φαίνονται καθαρά τα πτερύγιά τους (σε έκταση αν γίνεται).
fighterfish
06-01-08, 03:15
Καλή χρονιά και σε εσάς κύριοι, καθώς και στα υπόλοιπα μέλη,
έχω κάποιες υποψίες, απο φωτό στο δίκτυο, οι πιο κοντικές σε θέματα χρώματος, σχήματος πτερυγίων και ουράς αλλά και pattern (κεφάλι και σώμα) είναι κάποια
Apistogramma alacrina, και Apistogramma guapore (οχι όμως το trifasciata)..
Αυτά έχουν μέγεθος 4 εκατοστά περίπου... και μου φαίνονται όλα αρσενικά...
Απο την άλλη σκέφτομαι που να βρεθούν τέτοια είδη εδώ σε εμάς ?
....
Εκτός αν στην παραγγελία που έκανε το κατάστημα δεν είχε ο προμηθευτής να του βάλει agassizii και του βαλε κάτι άλλο....
Θα κοιτάξω να βγάλω καλύτερες...φωτό...
α.. στο μεταξύ τα έχω μια εβδομάδα... μια χαρά τα πάνε, και απο ότι φαίνεται αυτά θα είναι τα χρώματά τους ... προς το παρόν τουλάχιστον..
Όπως λέει κι ο Giorgos
Θα σου έλεγα να τους αφήσεις λίγες μέρες να συνηθίσουν το νέο τους περιβάλλον, και όταν αρχίσουν να εμφανίζουν τα χρώματά τους Ρίξε και μια ματιά στο http://www.israquarium.co.il/Fish/Apistogramma/ApistoABC.html
Όσο με βοηθούν τα μάτια μου για να συγκρίνω, βρήκα τα :
Apistogramma acrensis
Apistogramma commbrae
Apistogramma gossei
Apistogramma guttata
Apistogramma cruzi
αλλά για πιο σίγουρα θα βοηθήσουν νέες photo της επόμενης εβδομάδας.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.