PDA

Επιστροφή στο Forum : Νερο απο την βρυση?

mindlord
04-01-08, 01:49
Λοιπον, απο οσα εχω διαβασει εδο και σε διαφορα αλλα site εβγαλα το συμερασμα (γιατι δεν το λεει κανεισ καθαρα) οτι γεμιζουμε το ενυδρειο απο την βρυση την 1η φορα..
Οταν ομως θα χρειαστει να αλλαξω το νερο το 20-30 % περιπου απο που θα συμπληρωσω? τι νερο θα χρησιμοποιησω?? της βρυσης που εχει αλατα και χλωριο??:confused:
Ευχαριστω εκ των προτερων..:D

DJK
04-01-08, 02:22
Πάντα βάζουμε νερό και αντιχλώριο το οποίο είναι ένα υγρό που κάνει το νερό της βρύσης κατάλληλο για ενυδρείο. Όσο αφορά τα άλατα και ότι άλλο έχει το νερό της βρύσης δεν κάνουν απαραίτητα κακό, σε αρκετές περιπτώσεις (συνήθως) κάνουν καλό και είναι απαραίτητα για τα φυτά που έχουμε μέσα στα ενυδρεία μας. Για περισσότερα θα χρειαστεί να μας γράψεις περισσότερα για το ενυδρείο που έχεις ή που (ελπίζω) θέλεις να φτιάξεις.

Θα χρειαστείς πάντως αρκετό διάβασμα ακόμα. Σου προτείνω για αρχή το παρακάτω site : http://www.tsamisaquarium.com/periechomena.htm

imichal
04-01-08, 15:40
Βέβαια το νερο που θα βάζεις σε καθε αλλαγή θα πρέπει να εχει την ιδια θερμοκρασία με αυτό του ενυδρειου.....(Μπορείς να το χρησιμοποιεις το θερμοσιφωνα).

thanasis76
04-01-08, 15:57
καλησπερα κι απο εμενα...
οπως σου ειπαν και παραπανω πρεπει οταν αλλαζεις το νερο πρεπει να βαζεις το απαραιτητο αντιχλωριο και εισαι οκ...
ΟΜΩΣ παντα σε περιπτωση που το νερο υδρευσης σου περιεχει χλωριο...
το τονιζω απλα γιατι δεν εχουν ολα τα δυκτια χλωριο, οπως για παραδειγμα το νερο που εχουμε εδω στη συρο....
τυχερος ειμαι :D :D :D

orck
04-01-08, 16:18
ναι πολυ τυχερος εισαι ρε Θαναση:D:D
γλυτωνεις μεν τα 10 ευρω που κανει το Prime για 5-10 χρονια χρηση στο ενυδρειο σου αλλα τι μικροβια καταναλωνεις δεν θες να ξερεις καλυτερα :)

καλησπερα κι απο εμενα...
οπως σου ειπαν και παραπανω πρεπει οταν αλλαζεις το νερο πρεπει να βαζεις το απαραιτητο αντιχλωριο και εισαι οκ...
ΟΜΩΣ παντα σε περιπτωση που το νερο υδρευσης σου περιεχει χλωριο...
το τονιζω απλα γιατι δεν εχουν ολα τα δυκτια χλωριο, οπως για παραδειγμα το νερο που εχουμε εδω στη συρο....
τυχερος ειμαι :D :D :D

thanasis76
04-01-08, 16:45
φιλε μου το οτι δεν βαζουν στο νερο μας αντιχλωριο ειναι επιδη εχουμε αυτονομη αφαλατωση που το νερο το βγαζει πολυ καλο, αλλα και παλι αυτο το νερο δεν το πινουμε γιατι εχουμε πηγες και αντλουμε απο εκει ποσιμο νερο...εγω παντος νιωθω τυχερος οχι για τα 10 ευρω... ( εχουμε δωσει τοσα, τα 10 ευρω θα με πειραζαν...?? ) αλλα γιατι αποφευγω τα χυμικα στο νερο του ενυδρειου μου... παντος για οπου εχει χλωριο ειναι απαραιτητο..... για να μην γινει καμια παραξηγηση....

GeFior
04-01-08, 20:47
ΠΟΤΕ αχλωριωτο νερο στο ενυδρειο.
Καποιοι ριχνουν νερο απο τη βρυση και κατα τη διαρκεια του γεμισματος ριχνουν και το αντιχλωριο - Για μενα ΛΑΘΟΣ.
Εγω αισθανομαι ανασφαλεια με το νερο της βρυσης γ'αυτο χρησιμοποιω νερο απο α/ο με διπλα φιλτρα ανθρακος συν τα'πονερα απο την α/ο.
Και αυτο εγω δεν το θεωρω υπερβολη, οπως δεν θεωρω τυχη οτι δεν μου εχει πεθανει κανενα ψαρι εως τωρα.
Οσοι χρησιμοποιυν νερο της βρυσης θα πρεπει να προετοιμαζεται ΕΚΤΟΣ ενυδρειου με το καταλληλο αντιχλωριο, θερμοκρασια και pH.
Και να πω εδω για το Ph οτι οταν βαζουμε σοδα για το ν'ανεβασουμε, μην περιμενετε να δειτε το Phμετρο να ανεβαινει σαν το θερμομετρο.
Την επιδραση της σοδας στο Ph θα την δειτε πολυ αργοτερα για να μην πω την αλλη μερα.
Εμπειρικα θα δειτε οτι οταν την ημερα της αλλαγης π.χ εχετε Ph=8,2 θα πρεπει να βαλετε 2 κουταλιες σοδα, αν ειναι το Ph=8, τοτε 3 κουταλιες στο νερο της αλλαγης και αν το ποσοστο της αλλαγης απο 30% παει 50% θα ειναι πολυ καλυτερα, για τις κιχλιδες ειδικα.

mindlord
09-01-08, 02:13
Ευχαριστω για τις απαντισεις σας.. και μιασ και με ρωτισε ο φιλος ο DJK ειναι λιγες μερες που πηρα ενα Juwel Rio 240l.. Προσ το παρον ολα καλα. εχει το δικο του εσψωτερικο και πηρα και ενα εξωτερικο , το Fluval 305
εβαλα χωμα, χαλικι και μαλλον αυριο θα παο να παρω τα φυτα και μερικα διακοσμιτικα...

george
10-01-08, 10:50
ΠΟΤΕ αχλωριωτο νερο στο ενυδρειο.
Καποιοι ριχνουν νερο απο τη βρυση και κατα τη διαρκεια του γεμισματος ριχνουν και το αντιχλωριο - Για μενα ΛΑΘΟΣ.
Εγω αισθανομαι ανασφαλεια με το νερο της βρυσης γ'αυτο χρησιμοποιω νερο απο α/ο με διπλα φιλτρα ανθρακος συν τα'πονερα απο την α/ο.
Και αυτο εγω δεν το θεωρω υπερβολη, οπως δεν θεωρω τυχη οτι δεν μου εχει πεθανει κανενα ψαρι εως τωρα.
Οσοι χρησιμοποιυν νερο της βρυσης θα πρεπει να προετοιμαζεται ΕΚΤΟΣ ενυδρειου με το καταλληλο αντιχλωριο, θερμοκρασια και pH.

Ας μην είμαστε ΤΟΣΟ απόλυτοι :rolleyes:

Celda
10-01-08, 17:13
μαλλον αυριο θα παο να παρω τα φυτα και μερικα διακοσμιτικα...

Προσοχή στην επιλογή των διακοσμητικών σου :rolleyes:
έχεις αποφασισει τι φυτά θες;

Rayden
10-01-08, 17:39
Ge Fior

'Εγω αισθανομαι ανασφαλεια με το νερο της βρυσης γ'αυτο χρησιμοποιω νερο απο α/ο με διπλα φιλτρα ανθρακος συν τα'πονερα απο την α/ο.'

Δεν το επιασα καλα. Δηλαδη βαζεις μεσα στο ενυδρειο και το νερο και τα απονερα απο την οσμωση?

mindlord
11-01-08, 12:17
Τα εβαλα ηδη.. ειναι 4 ηδη φυτων ποθ μου προτεινε αυτος σαν ανθεκτικα.. ειναι και τα 4 για πισο δηλαδη μεγαλα..
και πηρα και 4 πετρες προς το παρων

mindlord
11-01-08, 12:49
....