Επιστροφή στο Forum : Eπιλογές ψαριών...Δίλλημα
Γεια σας:p
Αυριο θα ξαναστήσω το ενυδρείο μου το οποίο ειναι 54 λίτρα , το juwel record 60.
Ειμαι σε δίλλημα
Εχω ψαξει και ειμαι ανάμεσα σε 4 επιλογές.
α)ζευγάρι ramirezi
cardinal tetra
β)tiger barbs
corydoras panda
γ)αρλεκίνοι
cory panda
δ)colisa lalia [γκουράμι νάνος]
+κοπάδι απο τετρα ή απο cory
Από ότι έχω πληροφορηθεί τα ψάρια που έχω διαλέξει πιστεύω ότι είναι για τα λίτρα μου.
Ανάλογα με το είδος των ψαριών που θα διαλέξω θα διαμορφωθεί και το ενυδρείο.:cool:
Η επιλογη Α ειναι σωστη γεωγραφικα αλλά ενα ζευγαρι ramirezi ισως ειναι οριακο για τα λιτρα.
Στα β, γ, δ, εχεις κορυ απο Ν. Αμερικη με Ασιατικα ψαρια. Γεωγραφικα δεν ταιριαζουνε αλλά γενικως στις αναγκες τους λιγο πολυ εισαι μεσα, και θελουν την ιδια διαμορφωση ενυδρειου (πολλα φυτα και κανα ξυλο).
Οσο αναφορά την πρώτη επιλογή δν συμπεριέλαβα τα cory λόγω του ότι μπορεί να γίνει σφαγη με τα ramirezi...
Έχω ενδοιασμούς για τα τιγράκια και για τα λίτρα μου.:confused:
Άμα δεν είναι πρόβλημα αυτθο τότε θα διαλέξω τα tiger barbs, πόσα του είδους μπορώ να βαλω?
colisa lalia [γκουράμι νάνος]
εγω θα σου προτεινω ενα ζευγαρακι απο αυτα για τα λιτρα σου......
Η β επιλογή δεν μου φαίνετε καλή εμένα ...
γενικά τα τιγράκια θέλουν κοπαδάκι των 8 ατόμων .. στα λίτρα σου όμως πάνω από 4 θα ήταν πολλά ...
για τα ραμιρέζι θα συμφωνήσω με τον τόλη ... αν και οριακά πιστεύω ...
οι αρλεκίνοι ποτέ δεν μου άρεσαν σαν ψάρια οπότε δεν εκφέρω άποψη για την 3η περίπτωση ...
τα γκουράμι δεν τα είχα ποτέ ...
παντός αν θες μία συμβουλή επειδή είχα και εγώ για 2 χρόνια τα λίτρα σου και δοκίμασα πάρα πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς, ένα είναι σίγουρο ...
ότι και αν αποφασίσεις τελικά, όσο λιγότερα λίτρα τόσο ποιο δύσκολο να κρατήσεις τις συνθήκες σου σταθερές ... και μιλάω για όλες τις συνθήκες ...
π.χ.
η θερμοκρασία είναι ένα θέμα το καλοκαίρι ... λόγο μεγάλης εξάτμισης.
ή το δύσκολο ρεγουλάρισμα λιπασμάτων, αν θές ένα καλό φυτεμένο.
ότι και αν αποφασίσεις τελικά, όσο λιγότερα λίτρα τόσο ποιο δύσκολο να κρατήσεις τις συνθήκες σου σταθερές ... και μιλάω για όλες τις συνθήκες ...
π.χ.
η θερμοκρασία είναι ένα θέμα το καλοκαίρι ... λόγο μεγάλης εξάτμισης.
ή το δύσκολο ρεγουλάρισμα λιπασμάτων, αν θές ένα καλό φυτεμένο.
Αυτο το καλοκαίρι η θερμοκρασία έμεινε σταθερή στους 27 με τα ανεμηστηράκια.
Λιπάσματα δεν θα βάλω ...λόγω του ότι η αλγη μου κατέστρεψε το ενυδρείοολοκληρωτικά!
Και απο φυτα θα βάλω μάλλον elodea densa, valisneria και καμία anubia.
Δεν πιστευω να χρειάζομαι λιπάσματα για τα φυτά με χαμηλές απαιτήσεις...?
Ολα τα ψάρια που πρότεινα δεν τόσο απαιτητικα στις συν8ηκες του νερου [gh,ph] εκτός από τα ραμ ...
Ναι τα ραμ θέλουν πολύ καθαρό νερό και χαμηλό ph.....θα καταφερεις να κρατησεις το ph χαμηλά ? Εγώ βάζοντας τύρφη το πήγα μεχρι το 7 και με αρκετή δυσκολία..... Νομίζω οτι θα χρειαστείς μπουκαλα CO2 οπότε για δες το καλύτερα....
Αυτο το καλοκαίρι η θερμοκρασία έμεινε σταθερή στους 27 με τα ανεμηστηράκια.
Λιπάσματα δεν θα βάλω ...λόγω του ότι η αλγη μου κατέστρεψε το ενυδρείοολοκληρωτικά!
Και απο φυτα θα βάλω μάλλον elodea densa, valisneria και καμία anubia.
Δεν πιστευω να χρειάζομαι λιπάσματα για τα φυτά με χαμηλές απαιτήσεις...?
Ολα τα ψάρια που πρότεινα δεν τόσο απαιτητικα στις συν8ηκες του νερου [gh,ph] εκτός από τα ραμ ...
όταν είπα για την θερμοκρασία δεν εννοούσα ότι δεν θα μπορείς α την έχεις σε καλά επίπεδα ...
αλλά για να την κρατήσεις εκεί η εξάτμιση σου είναι ποσοστιαία μεγαλύτερη από ένα μεγαλύτερο ενυδρείο ... αυτό αλλάζει τις συνθήκες του νερού σου αρκετά.
όταν δεν βάζεις λίπασμα τα θρεπτικά συστατικά του νερού (μέταλλα κυρίως) αναπληρώνονται μόνο από τις αλλαγές νερού που κάνεις και αυτά σε πολύ μικρές ποσότητες που τυχόν και βρίσκονται εκεί ...
αν δεν έχεις απαιτητικά φυτά αυτό μπορεί όντως να μην φανεί σε ένα μέτρια φυτεμένο 120 άρι ... αλλά σε ένα γεμάτο 55άρι θα φανεί !
η ελονταίες θα πληγούν πρώτες αρχίζοντας να βγάζουν ποιο αδύναμα φύλα ...
η βαλισνέριες μάλλον θα είναι οι επόμενες.
δεν στα λέω για να σε αποτρέψω ...
αλλά για να στα επισημάνω .. γιατί τα συνάντησα ...
σκέφτηκες ένα κοπαδάκι ροδόστομους με μερικά corys και κανέναν ancistrus ή sae?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.