Επιστροφή στο Forum : Ποιός ροκανίζει τα φυτά
Τον τελευταίο μήνα αποφάσισα να προσθέσω στο ενυδρείο μου μερικά εύκολα φυτά. Όμως από τις πρώτες κιόλας μέρες μερικά από αυτά άρχισαν εμφανίζουν δαγκωματιές. Λόγω εργασίας και της τριών μηνών κόρης μου, δε μπορώ να παρακολουθώ το ενυδρείο μου όπως παλιότερα. Ωστόσο υποψιάζομαι ότι η όλη δουλειά γίνεται την νύχτα ή νωρίς το πρωί.
Στο ενυδρείο μου έχω τα εξής είδη ψαριών:
Congo tetra, Black phantom tetra, Cardinal tetra, Rainbowfish,Clown loach, Flying fox (μάλλον) καιμερικέςγαριδούλες.
Ποίος λέτε να είναι ο στυγερός δράστης;
Είναι το πρώτο θέμα που θέτω & ελπίζω να μην το έβαλα σε λάθος κατηγορία.
Ευχαριστώ...
Απο λιπασματα πως παμε?Τι βαζεις?
Μου πρότειναν τα εξής:
Flourish excel, Flourish iron & Flourish potassium όλα της Seachem.
Δοσολογία σύμφωνα με τις οδηγίες. Έχω και κάποιες ταμπλέτες τις οποίες δεν χρησιμοποίησα ακόμη. Τα φυτά πάντως αναπτύσσονται πολύ καλά, βγάζοντας πλήθος νέων φύλλων.
Αρα εισαι οκ!(σκεφτηκα μηπως ειχες ελλειψη καποιου στοιχειου)
Ωστόσο υποψιάζομαι ότι η όλη δουλειά γίνεται την νύχτα ή νωρίς το πρωί.
τη νυχτα κυκλοφορουν οι Clown loach, Flying fox και γαριδούλες,ισως καποιος απο αυτους αν και δε νομιζω...
Ισως αν τα αφηνες λιγο καιρο να παρουν τα πανω τους αφου απο οτι καταλαβα ειναι νεοεισερχομενα στο ενυδρειο σου
Στο ενυδρείο μου έχω τα εξής είδη ψαριών:
Congo tetra, Black phantom tetra, Cardinal tetra, Rainbowfish,Clown loach, Flying fox (μάλλον) καιμερικέςγαριδούλες.
Ποίος λέτε να είναι ο στυγερός δράστης;
Είναι το πρώτο θέμα που θέτω & ελπίζω να μην το έβαλα σε λάθος κατηγορία.
Ευχαριστώ...
Αυτό που κοκκίνισα μας το βγάζεις μια φωτό? (με υποψιάζει για κάτι άλλο που μπορεί να φταίει)
Δοσολογία σύμφωνα με τις οδηγίες.
Καλύτερα να ξεκινήσεις με πολύ λιγότερη δόση!!! (ακόμη και κάτω από τη μισή).
Τα λιπάσματα της εν λόγω εταιρείας είναι πολύ δυνατά δεν υπάρχει λόγος να αρχίσεις να μαζεύεις άλγη!!!
Καλή Χρονιά σε όλους.
Η φώτο που μου ζήτησες φίλε PascM. Που πάει ο νους σου;
12062
Το έχω ακούσει και με άλλες ονομασίες και νόμιζα οτι πρόκειτε για τα λεγόμενα penguin όμως δεν... από ότι βλέπω έχει φθαρμένα πτερύγια από μετρήσεις πως πας?
Επίσης τη θερμοκρασία έχεις?
ειναι ροκανισμα η αλλιωση ...??
ειναι ροκανισμα η αλλιωση ...??
Είναι σίγουρα ροκάνισμα. Στην αρχή ο :smt093 δοκίμασε την Hyrophila Polysperma. Φαίνεται όμως ότι δεν του πολυάρεσε και δεν την ξαναπήραξε. Τα Alternanthera reinekii & Eleocharis acicularis ούτε που τα άγγιξαν. Εκείνο που βρήκε πιο νόστιμο ήταν το Cryptocorynae, στο οποίο φαίνονται πεντακάθαρα οι δαγκωματιές.
Εκτός από θερμοκρασία πως πας απο σαλίγκαρους?
Εκτός από θερμοκρασία πως πας απο σαλίγκαρους?
θερμοκρασία : 25 - 26 C σαλιγκάρια : ούτε για δείγμα
Σίγουρα κάποιο ψάρι ευθύνεται. Είναι πεντακάθαρες δαγκωματιές.
Μήπως πρέπει να βάλω κάμερα;;;;
Ειναι ο clown loach, εχω δυο μου εχουν ξεπατωσει τα φυτα.
Ειναι ο clown loach, εχω δυο μου εχουν ξεπατωσει τα φυτα.
Ευχαριστώ πολύ. Εσύ βρήκες λύση, ή έδιωξες τα clown loach;
περιεργο φαινεται αλλα απο ολα τα κλοουν ειναι πιο υποπτα ....και παλι αλλο ξεπατωμα απο ριζα και αλλο ροκανισμα........ βαλε και μια καμερα να τα πιασεις στα πρασα.......:p :p :p
-------------------------
καιμια ερωτηση ισως χαζη......μηπως εχεις αστακουδακια και οχι γαριδες...???εισαι σιγουρος..........
καιμια ερωτηση ισως χαζη......μηπως εχεις αστακουδακια και οχι γαριδες...???εισαι σιγουρος..........
100% κρίμα που δε μπορώ να τις πιάσω σε φωτο...
Ευχαριστώ πολύ. Εσύ βρήκες λύση, ή έδιωξες τα clown loach;
Επειδη οι Clown ειναι οι αδυναμια μου τους εχω κρατησει.Δινω προτεραιοτητα στα ψαρια και οχι στα φυτα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.