Επιστροφή στο Forum : Eheim Clasic 2213 θορυβος
jimfytakis
31-12-07, 20:29
Moλις εβαλα ενα 2213 απο αλλο ενυδρειο στο δωματιο μου.Με το που ξεκινησε εκανε πολυ θορυβο.Τωρα εχει περασει κανα μισαωρο και παλι κανει πολυ.Μηπως φταιει επειδη εχω βαλει στην εισοδο του φιλτρου το σωληνακι εξοδου του Co2?Η επειδη ειναι στην αρχη και εχει αερα?Το γυρισα αναποδα ενω δουλευε μηπως και φυγει αλλα τπτ...Τι μπορω να κανω?Δεν γινεται να ακουγεται αυτη η φασαρια!!Δεν θα μπορω να κοιμηθω!!!
Καλη χρονια!
κουνα το δυνατα 5-6 φορες σαν σεικερ να φυγει οαερας και θα φτιαξει..
Αστα να πανε απογοητευση...και το δικο μου κανει ενα βουιτο...
Το ιδιο βουιτο κανει το 2028 που ειναι 25watt...ενω 2, 2224 ,που εχω δεν ακουγονται...
Δες τις συνδέσεις...τα ρακόρ...τις βάνες...μήπως τραβάει από κάπου αέρα.
jimfytakis
01-01-08, 02:32
Καλος μας χρονος!Παιδια οχι δεν τραβαει απο καπου αερα...Κανει ενα βουητο σαν κομπρεσερ
-------------------------
Μηπως θελει αλαγμα η προπελα?Γιατι κοιταξα μετα τις "φραπεδιες" αερα δεν εχει
Βαλε-βγαλε την πριζα μερικες φορες μηπως ''κατσει'' σωστα η προπελα...
Κάνε και μια δοκιμή να βγάλεις το Co2 από την εισαγωγή του!
jimfytakis
01-01-08, 14:10
Το βγαλα το co2 και το εβαλα σε κυκλοφοριτη.Ακομα φασαρια.Οταν του εβαλα καποια βαρια βιβλια πανω του μειωθηκε η φασαρια
Μήπως δεν έχει κουμπώσει σωστά?
Άνοιξέ το και ξανακλείστο με πολύ προσοχή στην φλάντζα!
jimfytakis
01-01-08, 16:57
Διαπιστωσα οτι οταν βγαζω τον αξονα στη προπελα σχεδον σταματαει η φασαρια.Λες να τον βγαλω τελειως?
ισως να φταιει ο πολυς υπνος και να μην καταλαβαινω καλα αυτο που λες (να βγαλεις τον αξονα απο την προπελα)
αν το κανεις αυτο τοτε πως θα γυρισει η προπελα; πως θα μετακινηθει το νερο;
Διαπιστωσα οτι οταν βγαζω τον αξονα στη προπελα σχεδον σταματαει η φασαρια.Λες να τον βγαλω τελειως?
jimfytakis
01-01-08, 17:26
Οχι καλα καταλαβες.Το δοκιμασα και με νερο και δουλευει τελεια!Επιτελους εβγαλε το σκασμο!
για ποιον αξονα μιλας;
αν τον εχουν εκει δεν ειναι για καποια δουλεια;
ποια;
Οχι καλα καταλαβες.Το δοκιμασα και με νερο και δουλευει τελεια!Επιτελους εβγαλε το σκασμο!
jimfytakis
01-01-08, 18:03
Οταν ανοιγεις απο μεσα τη κεφαλη του φιλτρου θα δεις οτι εχει μια τρυπα φραγμενη με ενα πραγματακι οπου μεσα εχει την ελικα προπελα πεστην οπως θες.Αυτη εχει εναν αξονα.Εβγαλα τον αξονα λοιπον και ειναι αψογα τα πραγματα!
Αποκλείετε!!!
Αν έβγαλες το αξονάκι το ποιο πιθανόν είναι να μην έχεις πλέον λειτουργία της αντλίας!
Από την άλλη το αξονάκι αυτό έχει στο τελειωμα ένα λαστιχάκι αν δεν υπάρχει γι'αυτό γίνεται η φασαρία!
jimfytakis
01-01-08, 18:09
Εχει ενα λαστιχακι μαυρο κυλινδρικο και αντλια δουλευει τελεια.Μαλιστα ανοιγοκλεισα το φιλτρο καμια 10αρια φορες και δεν κολλαει στο ξεκινημα.Τι να πω...Παντως εστειλα ενα μεηλ και στην ΕΗΕΙΜ και περιμενω απαντηση
Πως γυριζει το impeller χωρις αξονα;:confused:
jimfytakis
01-01-08, 18:26
Ti να σου πω?!Εχει στη βαση του ενα γκρι μαγνητικο μεταλλο ο αξονας απο τα αλατα ηταν μπεζ...ΑΥτα ξερω να πω μονο.Παντως πρωτου το λειτουργησω χωρις αξονα κανονικα το δοκιμασα χωρις νερο και γυρναγε
Αν η μπιχλα εχει φτιαξει τα τοιχωματα ετσι ωστε να ξεκιναει η περιστροφη... Ισως και να δουλεψει.. Αλλα γρηγορα θα κολλησει.
Μηπως μπορεις να μου στειλες με pm και 6 νουμερακια?
Δεν μας δίνεις και εύρος τιμών Σωτήρη μας? :D
jimfytakis
02-01-08, 15:00
Αν η μπιχλα εχει φτιαξει τα τοιχωματα ετσι ωστε να ξεκιναει η περιστροφη... Ισως και να δουλεψει.. Αλλα γρηγορα θα κολλησει.
Μηπως μπορεις να μου στειλες με pm και 6 νουμερακια?
Τη μπιχλα την ειχα καθαρισει πολυ καλα πριν το ξαναβαλω σε λειτουργια οποτε δεν....Τι νουμερακια θελεις?
Φιλαράκι ετσι εξηγείται ότι αυτό το χόμπι είναι μαγεία...
Πάντως γνώμη μου πήγαινε σε ένα προπατζίδικο και ρίξε κανένα τζόκερ...
Δεν ξέρεις...
Τώρα κατάλαβες τι νούμερα ήθελε ο sir?
Το θέμα είναι οτι αργά η γρήγορα έτσι το κακό καραδοκεί!
Ελπίζω να είσαι συνεχώς στο σπίτι ή τουλάχιστον να μην λείπεις πολλές ώρες.
Πήγαινε και πάρε ένα αξονάκι ..
Μην παίζεις με την τύχη σου και την τύχη του ενυδρείου σου ...
jimfytakis
03-01-08, 02:45
Αν ο αξονας λυσει το προβλημα της φασαριας οκ.Γιατι το καταραμενο το φιλτρο ξαναρχισε......Παντος η βιολογια ειναι μιση στο εσωτερικο μιση στο εξωτερικο και εχω και πολλα φυτα.Πιστευετε οτι το αξονακι θα το βαλει στο αθορυβο στο 100% και το λετε σιγουρα η να παρω ενα 2211 που ειναι και ακριβως για τα λιτρα?
-------------------------
Thank you very much for your inquiry by email. We wish you a Happy New Year too. May it be that the filter normally works with 110 V / 60 Hz? In Greece you have 230 V / 50 Hz. If you change only the voltage and not the frequency the pump head don't work well and you hear a loud noise.
I hope that this information is helpful for you.
If you have further questions please don't hesitate to contact us again.
Yours faithfully
i.A. Jürgen Uhland
Service Manager
EHEIM GmbH & Co. KG
Plochinger Str.54
73779 Deizisau
GERMANY
Να τι ειπαν οι ειδικοι....Τι λετε παιδια στεκει?Ειχα ξεχασει να σας πω οτι το χα παρει απο αμερικη το φιλτρο:rolleyes::oops:
Ξέχασες το βασικότερο!!!
Από Αμερική και πως το δουλεύεις? Απευθείας στην πρίζα (220-230) δεν νομίζω!? Ε?
Μεταχειρισμενο απο αμερική ή καινουργιο?
Εαν καινουργιο, με τι προδιαγραφες χωρας?
ΥΓ για ενα 2213 στην Αμερικη εφτασε η χαρη σου, για να παρεις ενα ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ προιόν?
johnpalavos
03-01-08, 10:49
εχω κι εγω το ιδιο προβλημα θορυβου και ρωτησα αναν γνωστο απο καβαλα... ειπε πως αν τα λαστιχα ειναι τσακισμενα η πολυ μεγαλυτερα τοτε δημιουργειται θορυβοσ... παω να κανω δοκιμη να κοψω τα λασττιχχα....
Πριν βιαστείς να τα κόψεις αυτό που σου είπαν ισχύει μόνον αν κάνει κάπου "σπάσιμο" το λάστιχο όχι αν απλά είναι μεγάλα!
johnpalavos
03-01-08, 12:38
δεν ξερω τι να πω... θα του χωσω κανενα σουτ και θα φυγει απο το παραθυρο... μου χει σπασει τα νευρα...
δεν ξερω τι να πω... θα του χωσω κανενα σουτ και θα φυγει απο το παραθυρο... μου χει σπασει τα νευρα...
Προσεχε μην περνάει κανείς απο κάτω!!
Κατα τα άλλα,
Δυνατα, Δυνατά και τα παράθυρα ανοιχτά:D :D
jimfytakis
03-01-08, 15:04
Μεταχειρισμενο το πηρα γιατι το θελα για ενα εφεδρικο ενυδρειο(καραντινα η οτι αλλο χρειαστει) και μαζι με ταχυδρομικα 20$(αλλο που κανε 2μηνες να ρθει....) και τελικα ειπα να το βαλω στο φυτεμενο.Εννοειται του εχω μετασχηματιστη
jimfytakis
03-01-08, 15:14
Απο που να παρω?Στα pet city δεν ειχε,ουτε σε κανα αλλο γνωστο πετ σοπ που κοιταξα.Αν και την ελικα την εβγαλα και ηταν οκ.Ο αξονας ηταν λιγο χαλια που τον εβγαλα τελειως.Τι λες να παρω ενα 2211 να τελειωνω η καποια ανταλακτικα για το 2213?
Αλλο το impeller για τα 60Hz, και αλλο για τα 50Ηz.
Τωρα που θα βρεις impeller (μαλλον παραγγελια)...
Και μαλλον θα κανει παραπανω απο οσο πηγε ολο το φιλτρο μαζι...
Δεν ηξερα.. Δεν ρωταγα?
jimfytakis
03-01-08, 15:27
Oπως τα λες.....Παντως για τη δουλεια που το πηρα ηταν οκ!Δεν βαριεσαι http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/a44a6fce131bbf560c17ac70fd618d3e/cl/details/cnid/15243fb718e4f6502.17456648/anid/061010/tpl/-/lang/1/listtype/list
ο μετασχηματιστης που λετε ειναι για να διορθωσει την ταση; (απο 110 σε 220;)
αν εχω καταλαβει καλα αν η διαφορα ειναι στην συχνοτητα του δικτυου και οχι στην ταση τοτε το μονο που αλλαζει ειναι η φτερωτη (impeller)
Την επόμενη φορα που θα γίνει μαζικη παραγγελια απο aquaristikshop, αν δεν εχεις βρει εως τότε, μπορεις να παραγγειλεις.
http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?userid=ThFdoP7QSGGfDWSsj2Ql0TJJjZQbWVJn ytN&f=*NR&c=763260&t=temartic_e
jimfytakis
03-01-08, 16:30
Σιγα μη δωσω 10ευρω για μια ελικα.....Παιρνω 2211 και τελειωσα....
αφού θα δώσεις που θα δώσεις χρήματα δώσε κάτι παραπάνω και πάρε το 2213 .....
Δοκιμασμένο πολλάκις ..
απο τα 110volt στα 220 volt χωρις Μ/Σ δεν υπαρχει περιπτωση να λειτουργειση γιατι θα ενεβαζε πολλα αμπερ και θα εκαιγε το μοτερ της αντλιας οσο πεφτει η ταση ανεβαινουν τα απερ κλασσικος νομος της ηλεκτρολογειας:)
Άρα αν πιάσω τους πόλους μιας 1.5volt μπαταρίας θα σκοτωθώ έτσι δεν είναι ?
Αφού θα είναι λίγα τα βόλτ, και απο μέσα μου θα περάσουν πολλά αμπέρ λογικά θα αποτελέσω παρελθόν .... :D:D:D
ΟΕΟ ?! που είναι ο Crazyio ΟΕΟ ??
ας παρουμε ενα φορτιο που εχει αντισταση πχ 100Ω και εχει υπολογιστει να λειτουργει στα 110V, συμφωνα με τον νομο του Ohm η ενταση του ρευματος θα ειναι 110V/100Ω=1,1Α
αν το ιδιο φορτιο το βαλουμε στα 220V τοτε συμφωνα με τον ιδιο νομο θα εχουμε 2,2Α
και επειδη δεν εχει φτιαχτει για τετοια ρευματα ειναι φυσικο να αναπτυξει θερμοτητα με αποτεσμα να καει
το πειραμα με την μπαταρια το εκανες; εισαι καλα;:smt120
Άρα αν πιάσω τους πόλους μιας 1.5volt μπαταρίας θα σκοτωθώ έτσι δεν είναι ?
Αφού θα είναι λίγα τα βόλτ, και απο μέσα μου θα περάσουν πολλά αμπέρ λογικά θα αποτελέσω παρελθόν .... :D:D:D
ΟΕΟ ?! που είναι ο Crazyio ΟΕΟ ??
Άστα άστα .... έπιασα την μπαταρία και απέκτησα μαλλί τρελό !! :D:D
Το τί συμβαίνει με τον νόμο του Ohm το ξέρω...
Απλά έτσι όπως διατυπώθηκε μπορεί κάποιος να φανταστεί αυτό που ανέφερα πιο πάνω ...
μικρή τάση - μεγάλη ένταση .. άρα αν πιάσω μπαταρία θα δω τα ραδίκια ανάποδα ... :D:D:D
να διορθωσω λοιπον το ποστ μου και να πω οτι μια καταναλωση της ταξεως 50 watt με ταση λειτουργειας στα 110 volt ειχε παραπανω ενταση σε amper απο ενα ισο καταναλωτη με ταση λειτουργειας στα 220 volt ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητος:p :p :p
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.