Επιστροφή στο Forum : θερμοστατης juwel....καπουτ!!
Στο rio 125 που αγορασα περιπου το Σεπτέμβρη ο θερμοστατης :smt051 .....
Πιο συγκεκριμενα βρηκα 1 apistogramma :smt051 και αλλο ενα ....στο παρα πεντε.......Τοτε ειδα τη θερμοκρασια να εχει φτασει στους 17.....
Οπότε σε οσους εχουν juwel προσοχη......
Πήγα στο καταστημα που το αγορασα και μου το αλλαξε αμεσως αλλα δυστυχως τη ζημια την ειχα ηδη παθει.....
Γιατι δεν...εκπλησσομαι;;;
Μελος του συλλογου καμμενων (θερμαντηρων και ιδιοκτητων)...Κανε μια αναζητηση...
:D :D :D εχω αλλους 3 juwel θερμοστατες σε ισαριθμα ενυδρεια.....να τους βαζω σε σειρα σιγα σιγα ?:D :D
Οχι,ειδικα αν ειναι απο τους παλιοτερους.Παντως εχε το νου σου και καναν jagger...καβα!!!
Οχι,ειδικα αν ειναι απο τους παλιοτερους.
Δηλαδη οι παλιοτεροι ηταν καλυτεροι?
Moutralewn
31-12-07, 08:19
Δηλαδη οι παλιοτεροι ηταν καλυτεροι?
Οι παλιότεροι (αυτοί που το εξωτ. γυάλινο περίβλημά τους ήταν μαύρο και όχι διάφανο) δεν έχουν παρουσιασεί προβλήματα γενικά.
Οι νεότεροι είναι όλο προβλήματα.
Είναι αστοχία υλικού σε κάποια παρτίδα (αρκετά μεγάλη ομολογουμένως !!!) ή γενικά είναι όλοι έτσι.
Who knows!!
εγω ρε παιδια εχω αυτον τον μαυρο τον παλιο τον θερμοστατη και ειναι σκυλι!σχεδον 5 χρονια δοθλευει και δεν εχει το παραμικρο προβλημα.....
Οι παλιότεροι (αυτοί που το εξωτ. γυάλινο περίβλημά τους ήταν μαύρο και όχι διάφανο) δεν έχουν παρουσιασεί προβλήματα γενικά.
Οι νεότεροι είναι όλο προβλήματα.
Είναι αστοχία υλικού σε κάποια παρτίδα (αρκετά μεγάλη ομολογουμένως !!!) ή γενικά είναι όλοι έτσι.
Who knows!!
Ετσι ακριβως...(Τωρα το ειδα...:oops: )
Εμένα παλιος ηταν......:confused: :( :(
παντως τον αλλαζεται που τον αλλαζεται να περνεται jager καλυτερα
αφου ειναι αλλαγη μεσα σε εγγυηση οι περισοτεροι οποτε εκ των πραγματων θα σου δωσουν εναν ιδιο
παντως τον αλλαζεται που τον αλλαζεται να περνεται jager καλυτερα
το ιδιο ειναι για το μαγαζι να παρεις κατι αλλο και να του δωσεις τη διαφορα πχ ,αφου μετα τον θερμαντηρα που θα παρει απο την εταιρια θα τον βαλει στο ραφι του
εγω σου λεω οτι συμφωνω μαζι σου και λογιστικα δεν υπαρχει κανενα προβλημα
ποιο καταστημα το δεχεται να το κανει αυτο;
το ιδιο ειναι για το μαγαζι να παρεις κατι αλλο και να του δωσεις τη διαφορα πχ ,αφου μετα τον θερμαντηρα που θα παρει απο την εταιρια θα τον βαλει στο ραφι του
δεν εχω ιδεα αν το δεχονται η οχι λογικα δεν εχουν λογο να μην το δεχτουν παντως εγω στην ζωοφιλια αγιου στεφανου το εκανα με τον δικο μου που τα ειχε παιξει...
εμενα δεν το δεχτηκε....πάλι ιδιο μου εδωσε. Και μάλιστα απο αυτους με το γυαλινο περιβλημα.:(
Επειδή μιλάμε για θερμοστάτες (να μην ανοίγω καινούργιο ποστ), πόσα βατ βάζουμε/λίτρο; Έφαγα όλο το φόρουμ και το μόνο που βρήκα ήταν κάπου 1w/l (εκτός αν είμαι τελείως στραβούλιακας :D ). Ισχύει κάτι τέτοιο; Δηλαδή στα 100 λίτρα 100w, στα 200 200w και πάει λέγοντας;
Η αναλογία έτσι είναι αλλά και να έχεις έναν θερμοστάτη με λίγα παραπάνω watt ακόμα καλύτερα.Άν το ενυδρείο σου δηλαδή είναι περίπου 240-250 λίτρα ένας θερμοστάτης 300 watt είναι ότι πρέπει.
Ή 2χ150 για την περίπτωση που τα παίξει ο ένας εκ των δυο!! ;)
Moutralewn
06-01-08, 14:04
Δύο σχετικές ερώτησεις....
1) Γνωρίζετε ποιός θερμαντήρας της jaeger έχει τις ίδιες διαστάσεις με τον 200w της Juwel έτσι ώστε να μπει στην εργαστασιακή θέση του ΡΙΟ 180;;
2) Ποιά είναι η γνώμη σας για τους θερμαντήρες της JBL;; Επίσης, γνωρίζετε ποιός θερμαντήρας της JBL έχει τις ίδιες διαστάσεις με τον 200w της Juwel έτσι ώστε να μπει στην εργαστασιακή θέση του ΡΙΟ 180;;
Ευχαριστώ.
νομιζω οτι ο 200ρης της jagger χωραει 1χαρα....
Zorba_The_Freak
06-01-08, 15:22
Οι διαστασεις τον jager ειναι εδω:
http://www.eheim.com/jager.htm
και ποσο τιματε ο 200ρης της jager ρε παιδες :p
21,96 (http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/aeeaeb65620b487f17297b4c26fed543/cl/details/anid/102006/Eheim_Jaeger%20automatic%20heater%20200%20W/)
η 17,49 (http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?userid=0eSbQ0pry5tD1HwSXhCLmUEcMDorAkDi GlU&f=NR&c=138014+*+138015+*+138016+*+138017+*+138018+*+138 019+*+138020+*+138021+*+138022&t=temartic_e)
και ποσο τιματε ο 200ρης της jager ρε παιδες :p
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.