Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : μια απορια

Γιώργος06
28-12-07, 18:09
ρε παιδια...

Οταν κανω αλλαγη νερου βλεπω τρελη φωτοσυνθεση στα φυτά μου..

Σημερα τα φυτα μου δεν φωτοσυνθετανε σε μεγαλο βαθμο; πολυ λιγο μαλιστα , μετα την αλλαγη νερου τα φυτά πηραν τα πανω τους!

Μηπως αυτο ειναι καμπανακι οτι λειπει καποιο λιπασμα απο τη στηλη του νερου?

Τι γινεται?

Filotas
28-12-07, 18:23
Μία άσχετη ερώτηση απο πού το κατάλαβες οτι σήμερα δεν φωτοσυνθέτανε σε μεγάλο βαθμό και πως μετά την αλλαγή πήραν πάνω τους και άρχησαν να φωτοσυνθέτουν;

lucy
28-12-07, 18:28
Μία άσχετη ερώτηση απο πού το κατάλαβες οτι σήμερα δεν φωτοσυνθέτανε σε μεγάλο βαθμό και πως μετά την αλλαγή πήραν πάνω τους και άρχησαν να φωτοσυνθέτουν;
Ακριβώς το ίδιο θα ρωτούσα κι εγώ!!!
Την φωτοσύνθεση δεν την καταλαβαίνουμε σε μια ή δυο μέρες!
Τι είδες και το νόμισες φωτοσύνθεση;

rita
28-12-07, 18:30
πρεπει να εννοει τις φυσσαλιδες πανω στα φυλλα λογικα.

Γιώργος06
28-12-07, 18:31
ναι τις φυσαλιδες..:)

Tolis
28-12-07, 18:33
Μετα απο καθε αλλαγη νερου δεν φψτοσυνθετουν περισσοτερο τα φυτα. Απλως το νεο νερο ειναι κορεσμενο σε οξυγονο με αποτελεσμα τις πρωτες ωρες να υπαρχουν φυσσαλιδες παντου.

Γιώργος06
28-12-07, 18:34
οκ παιδια σορυ

:D :D

gaia
28-12-07, 19:35
Συμπληρωματικά να πω ότι σε περιπτώσεις ενυδρείων που "τρέχουν" με γρήγορους ρυθμούς και είναι καθημερινό φαινόμενο οι πολλές φυσαλίδες , ένα ξαφνικό σταμάτημα είναι καμπανάκι. Εάν βλέπουμε την ανάπτυξη των φυτών να πέφτει τότε κάτι λείπει και το πρώτο που τσεκάρουμε είναι το co2 . Εάν όμως τα φυτά μας αναπτύσσονται όπως πριν το πιό πιθανό είναι να έχει πέσει η κυκλοφορία του νερού με αποτέλεσμα να έχουμε χαμηλώτερο επίπεδο οξυγόνου και σ' αυτήν την περίπτωση ελέγχουμε τα φίλτρα μας.