Επιστροφή στο Forum : Ειναι μπουκωμα αυτο????
thanasis76
23-12-07, 20:04
καλησπερα!!!! απο χθες το labido ποθ βλεπεται στην φωτο ειναι κρυμενο μεσα στα βραχια και κοιταει που και που σαν να προστατευει κατι...
χθες δεν βγηκε ουτε για να φαει... σημερα βγηκε πολυ επιφυλακτηκα για ελαχιστο φαγητο και ξανα μπηκε στα βραχια...
αν και δεν ειναι καλες οι φωτο και συγνωμη.... αυτο που βλεπετε ειναι μπουκωμα??
λετε να εχει αυγα η εχει κατι αλλο????
σας ευχαριστω!!!!
φιλε δεν μπορω να καταλαβω απο την φωτο αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι οταν ειναι μποκωμενες η θυληκιες δεν τρωνε τιποτα εσυ αναφερεις οτι τρωει αλλα λιγο δεν ξερω τι να πω
Χα,χα,χα αυτό φίλε μου δεν είναι μπούκωμα, είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ του μπουκώματος !!!
Αυτή η φωτογραφία θα έπρεπε να είναι δίπλα σε κάθε ποστ ή βιβλίο που αναφέρεται στο μπούκωμα, παγκοσμίως.
Με το καλό να τα δεχθείς.......και τα 100 που θα βγάλει με τέτοιο καραμπούκωμα. :)
Και μπουκωμενες που ειναι οι θηλυκες φιλτραρουν λιγη τροφη που και που αναμεσα απο τα αυγα η τα μικρα.
thanasis76
23-12-07, 21:20
Αυτή η φωτογραφία θα έπρεπε να είναι δίπλα σε κάθε ποστ ή βιβλίο που αναφέρεται στο μπούκωμα, παγκοσμίως.
Με το καλό να τα δεχθείς.......και τα 100 που θα βγάλει με τέτοιο καραμπούκωμα. :)
σε ευχαριστω!!!!
το κακο ειναι οτι το ενυδρειο τρεχει λιγους μηνες, και οι κιχλιδες ειναι κανα μηνα μεσα...:rolleyes:
δεν περιμενα να γινω μπαμπας τοσο γρηγορα και δεν ειμαι σε τιποτα προετιμασμενος:smt120 :smt120
πρεπει να κανω κατι η να το αφησω στην φυση κι οσα ζησουν??:smt120 :smt120
thanasis76
23-12-07, 21:22
σε ευχαριστω!!!!
το κακο ειναι οτι το ενυδρειο τρεχει λιγους μηνες, και οι κιχλιδες ειναι κανα μηνα μεσα...:rolleyes:
δεν περιμενα να γινω μπαμπας τοσο γρηγορα και δεν ειμαι σε τιποτα προετιμασμενος:smt120 :smt120
πρεπει να κανω κατι η να το αφησω στην φυση κι οσα ζησουν??:smt120 :smt120
Μην κάνεις τίποτα.
Είναι και η πρώτη γέννα της και μπορεί να τα κάνει νιανιά.
Προσπάθησε να ενοχλείς τα ψάρια όσο το δυνατόν λιγότερο, κοινώς τα χεράκια έξω από το ενυδρείο.
Σε βλέπω πάντως να βάζεις τα σκαριά για μεγάλα ενυδρεία, έχεις κολήσει αρρώστεια.
Καλή τύχη.
thanasis76
23-12-07, 21:41
Μην κάνεις τίποτα.
Είναι και η πρώτη γέννα της και μπορεί να τα κάνει νιανιά.
Προσπάθησε να ενοχλείς τα ψάρια όσο το δυνατόν λιγότερο, κοινώς τα χεράκια έξω από το ενυδρείο.
Σε βλέπω πάντως να βάζεις τα σκαριά για μεγάλα ενυδρεία, έχεις κολήσει αρρώστεια.
Καλή τύχη.
φιλε οπως λες θα το αφισω στην φυση...
τα ψαρια δεν τα ενοχλω καθολου...
τα αγαπαω τοσο που ειμαι πολυ προσεκτικος...
οσο για το μεγαλο ενυδρειο φαντασου οτι ειναι 360 λιτρα και απο την πρωτη μερα που μπηκαν τα πρωτα ψαρακια σκεφτομουν.... " να ειχα ενα πιο μεγαλο"
που ομως λογο χωρου και πατοματος δεν με περνει σε αυτο το σπιτι...:smt120 :smt120
παντος με την πρωτη ευκαιρια που θα μου δοθει.... υπολογιζε με για 1000λιτρα και πανω....:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
φυσικα με κιχλιδες....:rolleyes: :rolleyes:
Με τη συνθεση-και τα μεγεθη- που εχεις,ολο και καποια μικρα θα τα καταφερουν...αν η μητερα κανει το καθηκον της,,,Να σου ζησουν!!!
thanasis76
23-12-07, 22:55
Με τη συνθεση-και τα μεγεθη- που εχεις,ολο και καποια μικρα θα τα καταφερουν...αν η μητερα κανει το καθηκον της,,,Να σου ζησουν!!!
σε ευχαριστω πολυ!!! να σε καλα...
καπος γρηγορα δεν εγινε???
τοσο ευκολα προσαρμοστηκαν???:confused: :confused:
Γιάυτό πολλοί παλιότεροι και εμπειρότεροι επιμένουν στο στήσιμο να δίνουμε στα ψάρια μας όσο το δυνατόν πιο πιστά τον βιότοπό τους...
Να τα αποτελέσματα...
thanasis76
23-12-07, 23:08
Γιάυτό πολλοί παλιότεροι και εμπειρότεροι επιμένουν στο στήσιμο να δίνουμε στα ψάρια μας όσο το δυνατόν πιο πιστά τον βιότοπό τους...
Να τα αποτελέσματα...
η αληθεια ειναι οτι με την βοηθεια σας προσπαθησα για το καλητερο για τα ψαρακια μου...:p
και απο τα αποτελεσματα μαλλοω εχεις δικιο...:rolleyes:
αλλη μια αποδειξη οτι πρεπει να προσπαθουμε για το καλητερο:smt052
κι οχι επιδη μπορουν κι επιβιωνουν οτι ειναι και καλα...:smt084
και παλι σας ευχαριστω!!!!!
Συγχαρητήρια και καλή λευτεριά.... :grin:
κι οχι επιδη μπορουν κι επιβιωνουν οτι ειναι και καλα...:smt084
Σωστός! Σωστότατος!...
Χρόνια πολλά
Είναι απλά τα πράγματα...
Εάν με βάλουν να ζήσω σε ένα περίπτερο σαφώς και θα τρώω και θα ζήσω.Αλλά η συμπεριφορά μου δεν θα είναι αυτή που πρέπει.Το ίδιο ισχύει και για τους φίλους μας (ψάρια μας)...
καπος γρηγορα δεν εγινε???
τοσο ευκολα προσαρμοστηκαν???:confused: :confused:[/quote]
Τι να κανουμε θαναση μου......ετσι ειναι η ζωη μην στεναχωριεσαι...:D Μπραβο φιλε μου καλα πας. Μονο αρχισε να φτιαχνεις καινουργια ενυδρεια γιατι τωρα που αρχισε.....:D
thanasis76
24-12-07, 19:27
καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους....
παιδια σημερα που κοιταω το labido δεν ειναι τοσο μπουκωμενο οσο ηταν χθες....
βγηκε λιγο την ωρα του φαγητου αλλα πολυ γρηγορα ξαναμπηκε στα βραχια...:D
λετε να καταπιε τα αυγα??? η καποια απο αυτα???:confused: :confused:
Πολύ πιθανόν να καταπιεί την πρώτη της γέννα...
Αλλά επίσης πολύ πιθανό και να τα έχει βγάλει, οπότε θα τα δείς σε μερικές ημέρες (όσα επιβιώσουν).
Βλέπεις δεν ξέρουμε πότε ξεκίνησε να 'κυοφορεί' οπότε δεν ξέρουμε σε πιο σημείο του κύκλου βρισκόμαστε...
Ούτως ή άλλως, αφού ξεκίνησε το πανυγήρι, θα έχεις σύντομα και άλλες γέννες... στήνε μαιευτήρεια τώρα ;)
thanasis76
25-12-07, 19:51
[quote=mmbuna;223759]Πολύ πιθανόν να καταπιεί την πρώτη της γέννα...
Αλλά επίσης πολύ πιθανό και να τα έχει βγάλει, οπότε θα τα δείς σε μερικές ημέρες (όσα επιβιώσουν).
Βλέπεις δεν ξέρουμε πότε ξεκίνησε να 'κυοφορεί' οπότε δεν ξέρουμε σε πιο σημείο του κύκλου βρισκόμαστε...
Ούτως ή άλλως, αφού ξεκίνησε το πανυγήρι, θα έχεις σύντομα και άλλες γέννες... στήνε μαιευτήρεια τώρα ;)[/quotκ
καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους....
παιδια σημερα το labido μου δεν ειναι μπουκωμενο...
ειναι ομως κυριος μεσα στα βραχια και βγηκε λιγο για φαγητο και μετα ξανα μεσα...
παντος μπουκωμενο το εμεινε 3 μερες....
σημερα δεν εχει τιποτα, καθολου μπουκωμα...
ισως τα εβγαλε οπως λες η τα εφεγε...
εμενα αυτο που με ικανοποιει ειναι που πολυ γρηγορα προσαρμοστικαν και ενιωσαν σαν το σπιτι τους....:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
χαιρομαι που τους παρεχω καλες και ομορφες συνθηκες...
και παλι χρονια πολλα...
αν σε κανα δυο μερες δε δεις τιποτα να κυκλοφορει μαλλον τα εφαγε.....
αλλα πρωτες γεννες συμβαινουν αυτα .....
χρονια πολλα..
thanasis76
25-12-07, 20:20
[quote=mikele;223819]αν σε κανα δυο μερες δε δεις τιποτα να κυκλοφορει μαλλον τα εφαγε.....
αλλα πρωτες γεννες συμβαινουν αυτα .....
χρονια πολλα..[/quote
αν τα εφαγε θα την μαλωσω....:smt084
να μην τα αφησει ουτε γιορτες να κανουν...:D :D :D
χαχαχα
αν τα εφαγε δεν πειραζει, χαλαλι της... θα μαθει...:rolleyes: :rolleyes:
Σε κανα δυο μηνες απο σημερα θα την ξαναδεις μπουκωμενη. Αυτα συμβαινουν Θαναση, εγω το επαθα 2 φορες με τα σοκολοφι, υπομονη και συντομα θα γινεις πατερας.:D
ομορφη ομως ολη η εμπειρια...εε.....???
Εαν εισαι τυχερος και εισαι εκει την ωρα του ζευγαρωματος....εκει να δεις ομορφια!!!!!;)
thanasis76
25-12-07, 23:01
παιδια οντως ειναι πολυ ομορφη ολη η εμπηρεια γενικα γυρο απο ολη τη διαδηκασια του ενυδρειου...
σημερα το αρσενικο iodotropheus κρυβοταν στα βραχια και μολις περνουσε καποια θυλικια ανοιγε τα πτεριγια του ολο καμαρι και μετα την κυνηγουσε... :D :D
πολυ διαβολος ο μαγκας...
-------------------------
εννοειτε οτι θα ετοιμασω ενα μικρο ενυδρειο για γεννηστρα και θα ειμαι ετοιμος την επομενη φορα....
αλλα πειτε μου κατι...
την θυληκια την βαζουμε μεσα οταν ειναι μπουκωμενη??
κι αν ναι, πως????
κρυβεται συνεχεια στα βραχια απο οτι ειδα τωρα...
μαζευουμε τα μικρα οταν αρχισουν να κολυμπουν???
πειτε μου τι κανουμε και πως για να ειμαι κατατοπισμενος για την επομενη φορα....
σας ευχαριστω!!!!!
τωρα παω για ποτακι... τα λεμε αυριο....
καλα να περασετε ολοι σας....
Τίποτα δεν πρέπει να κάνεις εκτός από υπομονή.
Πρέπει να αποκτήσει εμπειρία σαν μητέρα η μικρή σου λαμπίντουλα, κοινώς να μάθει να μην τα τρώει.
Μπορεί να λειτουργήσει το ένστικτο της από την 1η φορά αλλα μπορεί και από την 5-6 κλπ.
Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι τα έχει όντως φάει, ρίχνε καμμία ματιά που και που, καθώς μπορεί να δεις κανένα μικρό να βολτάρει ανάμεσα στα βράχια.
thanasis76
26-12-07, 14:42
Τίποτα δεν πρέπει να κάνεις εκτός από υπομονή.
Πρέπει να αποκτήσει εμπειρία σαν μητέρα η μικρή σου λαμπίντουλα, κοινώς να μάθει να μην τα τρώει.
Μπορεί να λειτουργήσει το ένστικτο της από την 1η φορά αλλα μπορεί και από την 5-6 κλπ.
Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι τα έχει όντως φάει, ρίχνε καμμία ματιά που και που, καθώς μπορεί να δεις κανένα μικρό να βολτάρει ανάμεσα στα βράχια.
καλησπερα!!! ναι ενοοειτε οτι κοιταω απλα δεν ειμαι συνεχεια σπιτι αυτεσ τις μερες...:D λογο γιορτων και συγγενων....
απο θεμα ενυδρειου για γεννηστρα τι χρειαζομαι?? ποσα λιτρα???
και εκει βαζουμε τα μικρα η την μανα οταν ειναι μπουκομενη??
Aν και στο έγραψα πριν μάλλον σου διέφυγε.
Τίποτα μην κάνεις, ούτε πέρα δώθε την μάνα, ούτε γεννήστρες.
thanasis76
26-12-07, 17:37
Aν και στο έγραψα πριν μάλλον σου διέφυγε.
Τίποτα μην κάνεις, ούτε πέρα δώθε την μάνα, ούτε γεννήστρες.
ok!!! σε ευχαριστω!!!! δνε μου ξεφυγε απλα νομιζα οτι μιλουσες για τωρα και οχι γενικα... :D :D
κι εγω πιστευω οτι ειναι καλητερα να μενουν εκει που τους αρεσει και να αναλαμβανει η φυση!!!!
σε ευχαριστω που με βοηθας...:rolleyes:
δεν πιστευω να με γλυφεις για κατι....:D :D
χαχαχχαχαχαχαχααχ
Είσαι ένας μπαγάσας εσύ :) χαχαχα
αληθεια, διαβαζω για αρκετες γεννες απο κιχλιδες, τα μικρα τι τα κανετε;
ε, φανταστικε Θαναση; (το επιασες το υπονοουμενο ετσι; ) :) :) :) :)
οποιος εχει επιτυχημενη αντιστοιχη γεννα μπορει να περιγραψει τις κινησεις που πρεπει να γινουν για να επιβιωσουν τα μικρα; δλδ δεν χρειαζεται καραντινα κλπ, υπαρχει καποιο ποστ που δεν μπορω να βρω;
ωρε υποψηφιοι θετη γονεις........:p :p :p
οποιος εχει επιτυχημενη αντιστοιχη γεννα μπορει να περιγραψει τις κινησεις που πρεπει να γινουν για να επιβιωσουν τα μικρα; δλδ δεν χρειαζεται καραντινα κλπ, υπαρχει καποιο ποστ που δεν μπορω να βρω;
Κοίτα να δεις, άμα τα αφήσεις στην μοίρα τους θα επιβιώσουν λίγα, αν θες να μαζέψεις από καμμιά 20-30 μικρά (minimum) σε κάθε γέννα, τότε όντως θα πρέπει να τα μεταφέρεις τα μικρά ή την μάνα όσο είναι μπουκωμένη σε κάποιο άλλο ενυδρείο.
Αυτό βέβαια θα την στρεσάρει και δεν μπορείς να ξέρεις πως θα αντιδράσει.
ok!!! σε ευχαριστω!!!! δνε μου ξεφυγε απλα νομιζα οτι μιλουσες για τωρα και οχι γενικα... :D :D
κι εγω πιστευω οτι ειναι καλητερα να μενουν εκει που τους αρεσει και να αναλαμβανει η φυση!!!!
σε ευχαριστω που με βοηθας...:rolleyes:
δεν πιστευω να με γλυφεις για κατι....:D :D
χαχαχχαχαχαχαχααχ
Μα δεν θυμάσαι βρε Θανάση που σου ζήτησε ένα φορτηγό γεμάτο τραγάνα?:D :D :D
εγω σε τρεις μηνες ειχα τρεις γεννες απο τα λαμπιντο μου.
Στην πρωτη , μολις διαπιστωσα μπουκωμα περιμενα 18-20 ημερες (καπου διαβασα-ακουσα οτι η ολη διαδικασια μπουκωμα-γεννα διαρκει τρεις εβδομαδες περιπου) και τοτε εβαλα τη μαμα σε μια γεννηστρα με διπλο πατο. μολις γεννησε την εβγαλα και αφησα τα μικρα μονα τους μεσα στη γεννηστρα , ταϊζοντας τα τριμμενα flakes και τριμμενη fd artemia shrimp.
Μετα απο 10-12 ημερες τα αφησα ελευθερα στο ενυδρειο. Κρυφτηκανε κατω απο μια μεγαλη πετρα. Σημερα βλεπω 7 απο τα εικοσι περιπου που ηταν.
στη δευτερη και στην τριτη γεννα δεν εκανα απολυτως τιποτα , η μαμα γεννησε μεσα στο ενυδρειο και τα μικρα κρυφτηκανε μεσα σε μια σπηλια που τους εφτιαξα , οπου δεν χωρανε τα μεγαλα και ειναι μια χαρα. αν και δεν μπορω να τα μετρησω , υπολογιζω οτι απο καθε 20αρα γεννα επιβιωσανε 7-10.
Αρα είτε κηνυγούσα τη μαμα να τη χωσω στη γεννηστρα ρισκαροντας ετσι να φτυσει ή να καταπιει τα μικρα - ειτε την αφηνα μονη της , το αποτελεσμα ειναι το ιδιο
συμπερασμα: αφηστε τα ψαρια να γεννησουν με την ησυχια τους, αυτα ξερουν τι πρεπει να κανουν.
Μα δεν θυμάσαι βρε Θανάση που σου ζήτησε ένα φορτηγό γεμάτο τραγάνα?:D :D :D
ΣΣΣσστττττ μην με ρουφιανεύεις Αρτέμη Πλυμμηρίδογλου, γιατί το τρένο δεν θα σταματήση Χαϊδάρι χα,χα,χα :smt052
thanasis76
27-12-07, 16:23
ΣΣΣσστττττ μην με ρουφιανεύεις Αρτέμη Πλυμμηρίδογλου, γιατί το τρένο δεν θα σταματήση Χαϊδάρι χα,χα,χα :smt052
καλησπερα σε ολους και ειδικα σε καποιους που γλυφουν και αλλους που τους δινουν στεγνα...χαχαχαχα:D :D
παιδια μολις τελειωσουν οι γιορτες θα ζητησω απο ενα ψαρα γνωστο μου αν μπορει να μου φερει κι αλλες τραγανες...
αν δε με δειρει και μου φερει απλα θα πρεπει να στεγνωσουν λιγο και να βρουμε τροπο μεταφορας....
χαρα μου αν μπορω να σας βοηθησω...:smt052 :smt052
οσο για το labido δεν ειναι μπουκωμενο και δεν εχω δει και μικρα...
παντος δειχνει να φυλαει τα βραχια της και βγαινει δυσταχτικα για φαγητο και γρηγορα πισω μετα...
δεν ξερω αν εχει μικρα γιατι με τοσες πετρες και σπηλιες εχω ελαχιστη ορατοτητα πισω...
ο καιρος θα δειξει....:rolleyes: :rolleyes:
Πω πω με παραπήρατε στο ψιλό, τύφλα να έχουν οι ανθισμένες μου ανούμπιες.
Στα σοβαρά τώρα (μην σε κάνω και τρέχεις τσάμπα) δεν χρειάζομαι τραγάνες καθώς δεν έχω άλλο ενυδρείο και ούτε με βλέπω να φτιάχνω.
Εσύ όμως αν θες τραγάνες να πας στο Κίνι, δίπλα στην προβλήτα τις πετάνε οι ψαράδες όταν καθαρίζουν τα δύχτια.
Χουχουχου μην με ρωτάς πως το ξέρω, δεν θα σου πω. :)
thanasis76
28-12-07, 15:19
Πω πω με παραπήρατε στο ψιλό, τύφλα να έχουν οι ανθισμένες μου ανούμπιες.
Στα σοβαρά τώρα (μην σε κάνω και τρέχεις τσάμπα) δεν χρειάζομαι τραγάνες καθώς δεν έχω άλλο ενυδρείο και ούτε με βλέπω να φτιάχνω.
Εσύ όμως αν θες τραγάνες να πας στο Κίνι, δίπλα στην προβλήτα τις πετάνε οι ψαράδες όταν καθαρίζουν τα δύχτια.
Χουχουχου μην με ρωτάς πως το ξέρω, δεν θα σου πω. :)
οκ!!! μιας και δνε θες τραγανες να μην τον βαζω σε κοπο κι εκεινον...
κι αν ποτε θελησεις να βαλεις τραγανες δεν θα μου ζητησεις...
θα πας στο κινι να μαζεψεις απο εκει που τις πετανε και αν φτιαξεις ετσι ενυδρειο θα σου δωσω δωρο το δικο μου...:D :D
οποιος σου ειπε να μαζεψεις απο εκει... θελει σε πεδευει...:D :D
τραγανες σε πια περιοχη γυρω απο την Αθηνα η Ατιικη μπορουμε να βρουμε?
thanasis76
26-02-08, 19:20
τραγανες σε πια περιοχη γυρω απο την Αθηνα η Ατιικη μπορουμε να βρουμε?
καλησπερα!!!
δυστυχος τραγανα μπορεις να βρεις μονο αν εχεις κανενα φιλο ψαρα που να ψαρευει με δυχτια και παραγαδια...:rolleyes:
στο εμποριο δεν μπορεις να βρεις....:( :(
κανενας φιλος ψαρας εδω μεσα....:)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.