Επιστροφή στο Forum : Βρωμικο νερο
Σημερα γεμισα (για δευτερη φορα) το καινουριο ενυδρειο , που προωριζεται για ζευγαρωμα μονομαχων και μεγαλωμα των μικρων μετα.Αφου λοιπον εβαλα το χαλικι, γεμισα το ενυδρειο στους 15 με 20 ποντους.Εξαιτιας τις βρωμιας που ειχαν τα χαλικια το νερο εγινε καφε και παρα πολυ θολο (σαν βρωμονερο). Στο ενυδρειο δεν εχω φιλτρο.Τι να κανω για να καθαρισει;Εχω βαλει μια αεραντλια να δουλευει μπας και γινει τιποτα. please help.
Το χαλίκι το ξεπλένεις αρκετές φορές μέχρι να μην βγάζει καθόλου θολούρα και μετά το βάζεις στο ενυδρείο.
Η αεραντλία πιστεύω πως το ανακατεύει ακόμη περισσότερο σε αυτή τη φάση. Αν δεν έχεις βάλει τον μονομάχο ακόμη ξέπλυνε καλά το χαλίκι να είσαι οκ. Η θολούρα κάποια στιγμή θα κατακαθίσει πάντως.
Ευχαριστω πολυ.Λιγο δυσκολο να το βγαλω και να το ξαναβαλω το χαλικι.Αν κατακαθισει η βρωμια καλα θα ειναι.........θα γινει ομως;;;
Γειά σου φίλε Θεόδωρε...
Δε νομίζω να καταφέρεις και πολλά αν δε κάνεις καθαρισμό, πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο? Η συμβουλή μου είναι η εξής, αν δεν έχεις μέσα το μονομάχο(ή αν τον έχεις βάλτον για λίγο σε ένα ποτηράκι με νερό του ενυδρείου δε θα πάθει τίποτα!) και τα λίτρα του ενυδρείου δεν είναι πολλά(που μάλλον δεν είναι γιατί είδα οτι το γέμισες 15-20 πόντους) άρχισε να ανακατεύεις το νερό και λίγο το χαλίκι με το χέρι σου ώστε να σηκώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο χώμα στο νερό, μετά κάνε ολική αλλαγή νερού, επανέλαβε τη διαδικασία αυτή μέχρι να δεις οτι στο ανακάτεμα δε βρωμίζει και τόσο το νερό, μετά άφησέ το έτσι, ότι έχει μείνει πλέον θα είναι λίγο και θα κατακάτσει χωρίς να έχεις πρόβλημα! Όπως το έχεις τώρα και μαζί με την αεραντλία δε νομίζω οτι καταφέρνεις κάτι...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.