PDA

Επιστροφή στο Forum : θερμοστάτης jagger....

imichal
20-12-07, 12:58
Πήρα ενα θερμοστάτη jagger 25w για ενα ενυδρειο 20λίτρων (μονομαχοενυδρειο). Το πρόβλημα ειναι ότι από χθες το απόγευμα μεχρι σημερα το πρωι που τον εβαλα στο ενυδρειο μου έχει ανεβασει τη θερμοκρασία από τους 15 στους 22....(το ενυδρείο είναι νεο και το θερμοστάτη τον ειχα γυρισμένο στο τερμα...).
Πριν από λίγο ειδα ότι τελικα εφτασε στο 24.....
Είναι αυτό λογικό ? Να θέλει τόση πολύ ώρα ? Για να θερμάνει 20 λιτρα?
Και με "φουλ τα γκαζια" ? Μήπως ειναι ελατωματικό ?
Ασε που αν θέλω αργότερα να ανεβασω θεροκρασία τι θα κάνω ?

Tricky
20-12-07, 13:35
Τι θερμοκρασια εχεις στο σπιτι ?

imichal
20-12-07, 13:36
γυρω στους 20 σε εκεινο το δωματιο.....

andreas K
20-12-07, 17:16
Ο 25αρης εχει ενδειξη θερμοκρασιας;Αν ναι ρυθμισε τον.

imichal
20-12-07, 17:35
Αφου λεω οτι τον εχω τερμα και δεν ζεσταινει.....Τι αλλη ρυθμιση να κανω?:confused: :confused:

PascM
20-12-07, 19:10
Να τον αλλάξεις διότι λογικά έχει πρόβλημα!
Αν σβήνει (φαίνεται από την ενδεικτική λυχνία) τότε έχει πρόβλημα ο ρυθμιστής του, αν δεν σβήνει τότε έχει πρόβλημα το θερμαντικό σώμα, βέβαια ουτως η αλλιώς είναι όλα σ' ένα οπότε η αλλαγή του είναι μονόδρομος.
Μην ξεχνάς ότι έχεις και εγγύηση.

imichal
21-12-07, 01:21
δεν εσβηνε καθολου.....Τελικά τον αλλαξα.

Pritanis
21-12-07, 13:22
το θερμαντικο σωμα δεν εχει τερμα και αρχη......Η θερμοτητα που παραγει ειναι σταθερη και την παραγει περνωντας ρευμα απο την αντισταση που εχει,δεν ειναι σαν τα ματια της κουζινας που εχουν 1,2,3.....Η ενδειξη της θερμοκρασιας που ρυθμιζεις ειναι για να κοψει ο θερμοστατης το ρευμα οταν το νερο σου φτασει αυτη την θερμοκρασια.......Αν το δωματιο ειναι πολυ κρυο και εσυ θες ψηλη θερμοκρασια το θερμαντικο σωμα μπορει να δουλευει συνεχεια και παρολαυτα να μην μπορεσει να φθασει ποτε στην επιθυμητη θερμοκρασια........

andreas K
21-12-07, 15:02
δεν εσβηνε καθολου.....Τελικά τον αλλαξα.
Με ιδιον;Ηταν θεμα προιοντος η επιλογης;

imichal
21-12-07, 15:38
Με ιδιο.... Ο νεος ειναι οκ !!
Φαινεται επεσα σε ελαττωματικο.....