Επιστροφή στο Forum : θολωμα μετα το αντιχλώριο και την αμμωνία
sakisballoons
19-12-07, 17:35
Μετά απο πολυ διάβασμα εδς μέσα αποφάσισα να ξεκινήσω το ενυδρείο μου.
έπλεινα την άμμο και την έβαλα αφου πριν είχα στρώσει με υπόστρομα γιατί σκοπεύω να βάλω φυσικά φυτά μετα. το γέμισα με νερό και ήταν οκ. μετα έρειξα το αντιχλώριο και την σωστή ποσοτητα αμμωνίας για να φτάσω στα 3mg/l. αφου τελείωσα με την αμμωνία το νερό εχει μια άσπρη θολούρα. Αυτό ειναι λογικό?
-------------------------
μηπως έχω κάνει κανένα λάθος και πρεπει να το αδειάσω και πάλι απ την αρχή......?
Η θολουρα μπορει να οφειλαιται στο οτι δεν ξεπλυθηκε
καλα η αμμος .Μην ανυσηχης για αυτο
Αστο και θα καθαρισει μονο του
Υπομονη
sakisballoons
19-12-07, 18:15
δεν ειναι αυτό. οταν έρειξα το αντιχλώριο και την αμμωνία θολωσε. πριν την αμμωνία ήταν εντάξει. Γενικα με την αμμωνία θολώνει? είναι ασπρο. όπως ειναι κάτι φορές το νερο απ την βρύση. δεν είναι βρόμικη καφε θολούρα
μην ανυσηχης
αστο και θα καθαρισει
sakisballoons
19-12-07, 18:22
ωραια. δεν ειναι κατι σοβαρο. ευχαριστω πολύ
δεν ειναι αυτό. οταν έρειξα το αντιχλώριο και την αμμωνία θολωσε. πριν την αμμωνία ήταν εντάξει. Γενικα με την αμμωνία θολώνει? είναι ασπρο. όπως ειναι κάτι φορές το νερο απ την βρύση. δεν είναι βρόμικη καφε θολούρα
Στην αρχή μόλις βάλεις την αμμωνία θολώνει πάντα το νερό. Μετά απο 2-3 μέρες ή και νωρίτερα ανάλογα απο τις συνθήκες θα το δείς να καθαρίζει εντελός. Μήν ανησυχείς υπομονή!:p :p ;)
sakisballoons
20-12-07, 11:33
τελικά οκ. σημερα έχει ψιλοκαθαρίσει.
η αμμωνία πρεπει να ήταν χτες 5% που το γέμισα. λέω να ακολουθήσω τον δεύτερο τρόπο στρωσίματος. να συνεχίζω να ρείχνω μικρή ποσότητα αμμωνίας ή να αρχίσω μόλις πέσει η αμμωνία στο 3%?
Αν θες να ακολουθήσεις τον 2ο τρόπο θα έπρεπε να βάλεις τόση αμμωνία όση η τελική συγκέντρωση να είναι 3mg/l. Μάλον όμως δεν τα κατάφερες και σου έπεσε λίγο περισσότερο. Τώρα αν θέλεις μπορείς να περιμένεις να πέσει στο 3mg/l και μετά να προσθέτεις καθημερινά μικρή ποσότητα αμμωνίας για να διατηρείς την συγκέντρωση στο 3mg/l.
sakisballoons
20-12-07, 11:51
Ναι αυτό έπαθα. βασικά το τέστ με μπερδεύει. αν το κοιταξω στο φως ειναι αλλιώς, αν το κοιταξω οχι αλλου ειναι πιο σκούρο. αλλα είναι πανω απο το 3 νομίζω
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.