Επιστροφή στο Forum : guppina με καμπουρα
naupaktos84
19-12-07, 00:43
Γεια σας παιδια! σημερα πηρα κοριτσια στα ατιθασα αγορια μου αλλα μια εχει σαν καμπουρα! λετε να παθει κατι? παντως ειναι φυσιολογικη και εχει και περαση!!!!
Stelios_Rjk
19-12-07, 02:23
Εχω ακουσει οτι αυτο μπορει να υποδηλωνει εσωτερικα παρασιτα. (Η δυσμορφια στη σπονδυλική στήλη) Βασικα αφου ειδες οτι εχει καποιο προβλημα το ψαρι δεν θα επρεπε να το παρεις περισσοτερο για να αποφυγεις την πιθανοτητα να βαλεις καποιο παθογονο παράγοντα στο ενυδρειο σου.
Εχω ακουσει οτι αυτο μπορει να υποδηλωνει εσωτερικα παρασιτα. (Η δυσμορφια στη σπονδυλική στήλη) Βασικα αφου ειδες οτι εχει καποιο προβλημα το ψαρι δεν θα επρεπε να το παρεις περισσοτερο για να αποφυγεις την πιθανοτητα να βαλεις καποιο παθογονο παράγοντα στο ενυδρειο σου.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Όσες φορές σε γκάπι μου παρουσιάστηκε αυτή η "καμπούρα" αργά ή γρήγορα το έχασα. Πότε όμως δεν παρουσιάστικε κάτι άλλο στα υπόλοιπα.!!!!!
Η δυσμορφια στην σπονδυλικη στηλη συνηθως ειναι κληρονομική και αποτελεσμα των συχνων αναπαραγωγων με κοντινους συγγενεις.
Τετοια ψαρια θα πρεπει να αποφευγονται για αναπαραγωγες ωστε να μην μεγενθυνουμε το προβλημα κιαλλο.
Stelios_Rjk
19-12-07, 11:51
Τα παρασιτα δλδ τα αποκλειεις?
Ειπα συνηθως. Ειναι πιο σπανιο να ειναι παρασιτο. Σιγουρος μπορει να ειναι κανεις μονο αφου κανει νεκτροτομη σε ψαρι.
Εχω ομως αρκετα παραδειγματα απο γεννες μου οπου δυσμορφικα ψαρια εζησαν αρκετά, και στη νεκτροτομη δεν βρηκα τιποτε περιεργο. (οσο μπορω να αναγνωρισω δλδ....)
naupaktos84
19-12-07, 17:25
πω ρε παιδια με αγχωσατε λιγο! και την εχω συμπαθησει..
giagligian
19-12-07, 18:22
Να προσθέσω και γω ότι μια γκαπίνα που είχα, αφού γέννησε, παρουσίαζε έτσι μια καμπούρα όπως λες, και κολυμπούσε λίγο δύσκολα. Πήγαινε με τις πάντες :D . Δηλαδή δεν μπορούσε να ισοροππήσει από την γέννα και μετά. και παρατήρησα ότι είχε τραυματιστεί στο "πτερύγιο" που δείχνει το φύλο της. Και μάλλον απτην γέννα το έπαθε. Έζησε έτσι 2-3 βδομάδες. Προχτές απεβίωσε δυστυχώς.. Τις τελευταίες μέρες δεν μπορούσε καν να κολυπμήσει. Παρόλο που όταν έριξα τροφή με σκόρδο προσπάθησε και ανέβηκε και έφαγε λίγο, την επόμενη μας άφησε... :(
naupaktos84
19-12-07, 22:29
φτου φτου!!!!
Να προσθέσω και γω ότι μια γκαπίνα που είχα, αφού γέννησε, παρουσίαζε έτσι μια καμπούρα όπως λες, και κολυμπούσε λίγο δύσκολα. Πήγαινε με τις πάντες :D . Δηλαδή δεν μπορούσε να ισοροππήσει από την γέννα και μετά. και παρατήρησα ότι είχε τραυματιστεί στο "πτερύγιο" που δείχνει το φύλο της. Και μάλλον απτην γέννα το έπαθε. Έζησε έτσι 2-3 βδομάδες. Προχτές απεβίωσε δυστυχώς.. Τις τελευταίες μέρες δεν μπορούσε καν να κολυπμήσει. Παρόλο που όταν έριξα τροφή με σκόρδο προσπάθησε και ανέβηκε και έφαγε λίγο, την επόμενη μας άφησε... :(
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σε μένα.Πρίν 3-4 εβδομάδες μια γκαππίνα γέννησε και σήμερα έχει μια καμπούρα σαν του Καραγκιόζη....και κολυμπάει και προς το γάμο του.Η δε εμφάνιση της γκαππίνας άθλια,είναι ξεφτισμένη παντού....Αμφιβάλλω αν θα προλάβει τον ¶η Βασίλη.Τι είναι αυτό το πράγμα.....επίσης παρατήρησα κοκκινίλα στα βράγχια της και το στομάχι προς τα μέσα.¶ν είναι να γεννάνε και μετά να αρρωσταίνουν καλύτερα να έχω μόνο θυληκές για να μη ζευγαρώνουν....
Η γεννα σε αυτα τα ψαρια προκαλει μερικες φορες ανεπανορθωτες βλαβες στα εντοσθια τους, και πολλες φορες απο το στρες αρρωσταινουν και καταληγουν ετσι.. Αυτο δεν εχει σχεση με καμπoυρες και αλλα τετοια ομορφα που οφειλονται σε γενετικες ανωμαλιες. Θεωρητικα αφου δεν ειναι γενετικό, θεραπευεται.... θεωρητικα... :(
Katsanikakisxr
20-12-07, 23:06
Εγω παντος εχω ακουσει απο αρκετους οτι αυτη η καμπουρα δημιουργητε λογο ηληκιας
γενικα οσοι με τα γκαπυ βγαζετε πολλες γεννες καλο ειναι να τα δινετε και να περνετε νεο αιμα στο κοπαδι.........
συνεχεις γεννες εκφυλιζουν το κοπαδι ομαδα με αποτελεσμα δυσμορφιες αρρωστιες ανεπαρκιες κτλ κτλ.......
δεν θα επρεπε να το παρεις...
Και εγώ την εχω παρατηρησει την καμπουρα αυτη στα δικα μου...... Το θεωρούσα οτι δημιουργειται απο την εξαντληση απο τις πολλες γεννες....και μαλλοτ τελικα ετσι ειναι....Εχανα και εγω πολλες φορες θηλυκιες....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.