Επιστροφή στο Forum : Black Background ...
Έχει κανείς υπόψιν του αν υπάρχει μαύρο αυτοκόλλητο με πλάτος πάνω από 45 εκατοστά ?
Ρώτησα σε βιβλιοπωλεία και δεν έχουν ..
Το RIO 240 αν δεν κάνω λάθος έχει ύψος 55 cm... (εκτός και αν είναι τόσο με τα πλαστικά του ενώ σαν τζάμι είναι λιγότερο, το είδα απο το σχέδιο της σελίδας τους)
Αν δεν βρω αυτοκόλλητο πιο μεγάλο και βάλω 2 κομμάτια θα φαίνεται η ένωσή τους λόγο νερού? Το έχει κάνει κανείς ?
Ακόμα και για ενυδρειακής χρήσης background που ρώτησα δεν υπάρχει πιο ψηλό από 45 εκατοστά .... ;)
2 που ήταν πιο ψηλά ήταν με φυτά και από τις 2 πλευρές ...
55cm είναι μαζί με τα πλαστικά, αν υπολογίσεις και το χαλίκι θα πρέπει να είσαι οκ με τα 45εκ.Στο ριο400 έχω βάλει 2 χαρτόνια και πρέπει να το προσέξεις πολύ και από κοντά για να δεις την ενωση τους.
μήπως μπορεί κάποιος που έχει το συγκεκριμένο ενυδρείο να μας βοηθήσει λέγοντάς μας πόσο είναι η "φάτσα" του ? (μόνο το μπροστά τζάμι, το ύψος)
Εγώ παίρνω χαρτόνι συσκευασίας και το βάφω με σπρέι dark green, dark blue και μαύρο. Έτσι μπορείς να φτιάξεις όποια διάσταση θέλεις χωρίς πρόβλημα.
μήπως μπορεί κάποιος που έχει το συγκεκριμένο ενυδρείο να μας βοηθήσει λέγοντάς μας πόσο είναι η "φάτσα" του ? (μόνο το μπροστά τζάμι, το ύψος)
42 cm.Καλυπτεσαι!!
εγω παλι βαζω χαρτονακι που προμηθευομαι απο χαρτοπωλειο το κολαω και με μαυρη μονοτικη ταινια και δεν φαινεται τιποτα!
42 cm.Καλυπτεσαι!!
Όντως :D
Ευχαριστώ παιδιά !
Αλήθεια τα background που πουλάνε στα πετ σοπ που δεν είναι αυτοκόλλητα πώς τα κολλάτε ?
άκουσα κάτι οτι απλώνεις βαζελίνη στην πλάτη του ενυδρείου και τα κολλάς έτσι ....ισχύει ?
Σιλικόνη ?????? βάψιμο ???? τι λέτε ρε παιδιά ?? :smt120:confused:
Το ενυδρείο είναι κάτι που τώρα είναι έτσι και αύριο μπορεί να το αλλάξεις 100% !! γιατί να το κάνεις αυτό ??!
Αυτοκολλητάκι, χαρτονάκι, βαζελίνη.... εύκολες λύσεις !
Μήν κάνουμε την ζωή μας πιο δύσκολη από ό,τι είναι .. :D
Ώπα σόρρυ. Νόμιζα ότι μιλαέι για τα πλαστικά ανάγλυφα background και όχι για το χαρτί.:D
... βαζελίνη.... εύκολες λύσεις ! ...
Κάποτε που είχα χρησημοποιήσει και μετά ήθελα να την καθαρίσω, δυσκολεύτηκα. Με τι καθαρίζει;
αν μιλαμε για μαυρο χαρτονι στο πισω τζαμι θα ηθελα να μου εξηγησετε οσοι βαζεται σιλικονη πως το κανεται να μην φαινεται η σιλικονη;
εγω παντως με αυτοκολητη ταινια διαφανες συσκευασιας το κολησα και ειναι μια χαρα
νομιζω οτι ειναι καλυτερα πριν το κολησεις το χαρτονι να το τσαλακωσεις ελεφρα για να αποκτησει τυχαια σημαδια και τρισδιαστατο αναγλυφο
δεν το εχω κανει αλλα στο καινουργιο ενυδρειο ετσι θα κανω (και οχι μαυρο αλλα μπλε σκουρο χαρτι)
Δεν μπαίνει σιλικόνη πίσω (για το φόντο) είτε βαζελίνη είτε αυτοκόλητη ταινία στις γωνίες. Είτε τίποτα!
Σιλικόνη ?????? βάψιμο ???? τι λέτε ρε παιδιά ?? :smt120:confused:
Το ενυδρείο είναι κάτι που τώρα είναι έτσι και αύριο μπορεί να το αλλάξεις 100% !! γιατί να το κάνεις αυτό ??!
Αυτοκολλητάκι, χαρτονάκι, βαζελίνη.... εύκολες λύσεις !
Μήν κάνουμε την ζωή μας πιο δύσκολη από ό,τι είναι .. :D
συμφωνω απολυτα
το θεωρω χαζο να πασαληψεις το ενυδρειο με βαζελινη επισεις για να βαλεις ενα χαρτονι πισω λιγη μαυρη μονοτικη δεν κανει?
ελεος ποιος το σκευτηκε για τη βαζελινη πως δεν ειπατε και με τσιχλα
εγω μονωτικη δεν θα εβαζα με τιποτα
μεχρι το πρωτο καλοκαιρι θα ειναι οκ μετα ομως που θα λιωσει η κολα της η ταινια θα ξεκολαει ευκολα και θα αφηνει πισω της την ιδιαιτερα ανθεκτικη κολλα της
δεν ειναι καλυτερη η φαρδια διαφανη ταινια συσκευασιας
εγω ειχα μονωτικη 2 χρονια σε ενυδρειο και ηταν μια χαρα στην τελικη διαφανη ταινια δεν τα χαλαμε εκει αλλα οχι και να αληφουμε το ενυδρειο σιλικονες και βαζελινες....
η βαζελινη πως μπορει να κολησει ενα χαρτι πανω σε ενα γυαλι;
οπως και μια τσιχλα σε καθε γωνια:smt120 :smt120 :smt120
Αυτο με τη βαζελινη δεν ξερω ποιος το σκεφτηκε, αλλά υπαρχει χρονια σαν ιδεα διεθνως και με αριστα αποτελεσματα. Και κολλαει ολη την επιφανεια στο τζαμι ωστε να μην διακρινονται κενα, και φευγει πανευκολα αμα αλλαξεις γνωμη.
μηπως μπορεις να το εξηγησεις λιγο πως γινεται σαν διαδικασια
η βαζελινη ειναι ενα παχυρευστο λιπαντικο μηπως εννοουμε κατι αλλο;
Αυτο με τη βαζελινη δεν ξερω ποιος το σκεφτηκε, αλλά υπαρχει χρονια σαν ιδεα διεθνως και με αριστα αποτελεσματα. Και κολλαει ολη την επιφανεια στο τζαμι ωστε να μην διακρινονται κενα, και φευγει πανευκολα αμα αλλαξεις γνωμη.
δεν ειπα οτι δεν κανει δουλεια αλλα το οτι υπαρχει χροναι η διεθνως δεν λεει οτι ειναι και η ποιο ευκολη λυση,στα περισσοτερα ενυδρεια ειναι ευκολο να σφηνωσουμε την αφισσα στο πανω και κατω τελαρο μεταξυ τζαμιου και τελαρου και απλα να μπει λιγο ζιλοτειπ στους αρμους στο πλαι στα juwel και σε αρκετα diy ειναι πανευκολο μην κανουμε τη ζωη μας τοσο δυσκολη βρε παιδια...
ζηλοτειπ για να ζηλευουν οι αλλοι το ενυδρειο.....
Καλη η βαζελινη αλλα δεν την βαζουν σπιτι τους οι ολυμπιακοι...
Ας βαλουμε blue tack.. :D
Χαρτάκι απο οποιοδήποτε καταστημα με είδη σχεδίου.
Διαστάσεις απο 25χ35,35χ50,50χ70,70χ100,100χ140.
Κόλλημα με Crystal tape πάλι απο μαγαζάκι με είδη σχεδίου και είσαι jet...
αν παρουμε μαυρο φιμε αυτοκολητο απο αυτο π βαζουν κ στα αμαξια κανει να το βαλουμε στο ενυδρυο στην πλατη?
αν παρουμε μαυρο φιμε αυτοκολητο απο αυτο π βαζουν κ στα αμαξια κανει να το βαλουμε στο ενυδρυο στην πλατη?
γιατι να μην κανει. απλα ειναι λιγο δυσκολο στην τοποθετηση του αν ειναι γεματο το ενυδρειο. παρε το πιο μεγαλο νουμερο(6 νομιζω ειμαι το πιο σκουρο της 3μ)και περνατο.αν και δε νομιζω να συμφαιρει ασε που αφαιρητε σχετικα δυσκολα...
Εγώ τέτοιο χρησιμοποίησα αλλα δεν την κόλησα πα΄νω στο τζάμι γιατί κάνει πολύ εύκολα φουσκάλες και θέλει ολόκληρη διεργασία (το ξέρω από τον αδερφο ου που περνέι στα αμάξια) απλά την κόλλησα με λίγη κόλλα.
Εγώ τέτοιο χρησιμοποίησα αλλα δεν την κόλησα πα΄νω στο τζάμι γιατί κάνει πολύ εύκολα φουσκάλες και θέλει ολόκληρη διεργασία (το ξέρω από τον αδερφο ου που περνέι στα αμάξια) απλά την κόλλησα με λίγη κόλλα.
Αν ισχύει ότι και στα PVC αυτοκόλλητα, βάζεις σαπουνόνερο στην επιφάνεια (τζάμι) και μετά το κολλάς από την μία πλευρά προς την άλλη πιέζοντας με ένα χάρακα.
Αν ισχύει ότι και στα PVC αυτοκόλλητα, βάζεις σαπουνόνερο στην επιφάνεια (τζάμι) και μετά το κολλάς από την μία πλευρά προς την άλλη πιέζοντας με ένα χάρακα.
Ναι έτσι ειναι και αν κάνει φουσκάλα πρέπει να το ζεστάνεις και να το ξανακάνεις με κάτι σαν σπάτουλα...
Και το τζάμι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καθαρότερο!
Χμμ θα το προσπαθησω μαλλον .. :p
η φουσκαλες φευγουν με θερμοπιστολο:Dτο ξερω γιατι περναω ο ιδιος σε αμαξια
Ναι αλλά το πιστόλι θερμού αέρα θα "σκοτώσει" τη σιλικόνη , άσε την θερμοκρασία που θα ανεβάσει στο τζάμι απομένως κα στο νερό.
Και γιατι δεν βαζεις εξωτερικα στην πλατη ενα μαυρο ¨η μπλε χαρτονι;
Ναι αλλά το πιστόλι θερμού αέρα θα "σκοτώσει" τη σιλικόνη , άσε την θερμοκρασία που θα ανεβάσει στο τζάμι απομένως κα στο νερό.
καλα μη φανταστεις πως το θερμαινεις τρελα.νομιζω δεν θα εχει προβλημα.αλλωστε εφαρμοζεις ελαχιστα και τοπικα.ειπαμε χωρις νερο μεσα!
Και γιατι δεν βαζεις εξωτερικα στην πλατη ενα μαυρο ¨η μπλε χαρτονι;
ελα ντε?
Φόντο μπλέ ή μαύρο εξωτερικά αγοράζεις με το μέτρο είναι φθηνό, υπάρχει και ένα υγρό για καλλίτερη επαφή φόντου - τζαμιού
Μαυρη τσοχα ( αγοραζεις οσο θες με το μετρο), την κολλας πισω απο το τζαμι με ταινια πανω στον σκελετο του ενυδρειου ( συνηθως μεταλικεσ κοντρες του πισω τζαμιου):D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.