PDA

Επιστροφή στο Forum : Ενυδρείο 25x25

DOGO
17-12-07, 21:58
Αυτές τις μέρες έχω σκοπό να φτιάξω ενα φυτεμένο κύβο 25x25 με ένα μονομάχο μέσα!Το έχω φανταστεί πολύ ωραία στο μυαλό μου.Θα χρειαστώ φίλτρο? Επειδή ο μονομάχος απ'οτι ξέρω ζεί και χωρίς...Καμία άλλη συμβουλή? Μόλις τελειώσει θα βάλω και φωτό!!

imichal
17-12-07, 22:36
καλο ειναι να υπάρχει φιλτρο αλλα και ...θερμοστατης!

steady
17-12-07, 22:36
οχι απλα καλο απαραιτητο ειναι...

crazyio
18-12-07, 09:38
ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να υπάρχει φίλτρο ...
ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να υπάρχει θερμαντήρας ...
ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να βάλεις φωτό όταν το ετοιμάσεις :D

DOGO
19-12-07, 12:41
Μετά απο πολλές ώρες και πολύ προσεκτική δουλεία,το μικρό ''κοκορετσάκι'' είναι έτοιμο!!!!Μήπως έκανα μια μικρή βλακεία και δεν έκανα κόψιμο πίσω για τα σχετικά? μπορώ να το κάνω μετά? Παιδιά η συνέχεια μετά τις γιορτές γιατι θα λείπω διακοπές:D Καλές γιορτές σε όλους!!!!!

LOUKAS2007
24-12-07, 12:59
Μπράβο ρε φίλε, ωραία δουλεια...Αντε και σε 200 λίτρα...:smt023 :smt114

DOGO
10-01-08, 18:51
Η αρχή έγινε και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό!Μπήκε υπόστρωμα της SERA,μαύρο χαλίκι και 2 διακοσμητικά ξύλα προς το παρόν...Ακολουθεί στρώσιμο του νερού και τα λέμε σε λίγες μέρες!

πλυμμήρας
10-01-08, 18:57
Ωραίος δείχνει ο κύβος σου.Και το ύψος του είναι 25 πόντοι?
Με βάζεις σε σκέψεις...

DOGO
10-01-08, 19:09
Ωραίος δείχνει ο κύβος σου.Και το ύψος του είναι 25 πόντοι?
Με βάζεις σε σκέψεις...

Ναι,είναι ακριβώς κύβος

chemical mac
10-01-08, 20:17
φιλαράκο έκανες ένα καταπληκτικό aquacube, το δικό μου το έκανα 20 x 20. Πρόταση μου...αφού θα βάλεις φυτά μην βάλεις τίποτα άλλο. Αν θέλεις κάτι οπωσδήποτε ρίξε 3-4 γαρίδες και με αλλαγές νερού της τάξης 20% κάθε 3 μέρες και σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 24 βαθμούς είσαι ΟΚ, και δεν έχεις και τις βρωμιές των ψαριών. Πολύ πιο καθαρή δουλειά από αυτή που έκανα εγώ :D εύγε

Nik25
10-01-08, 21:55
Aκριβως εναν ολοιδιο κυβο ετοιμασα και εγω για το μαγαζι μου.Ψαχνομαι τωρα για φυτα και aquascape.Πολυ ομορφη η ριζα σου.Μου δινεις ιδεες!!!

halvas69
10-01-08, 21:57
Βάλε ένα πλέγμα από πάνω, γιατί μπορεί να πηδήξει ο ψάρης.

imichal
10-01-08, 22:57
ομορφο εγινε! Μπραβο!

melli
11-01-08, 00:54
Τέλειος ο κύβος με την ρίζα! Η λάμπα αυτή από πάνω είναι ειδική για φυτά ή απλή? Μπράβο, πολύ μου αρέσει. Έτσι έχω και το δικό μου μικρό, δίπλα από το μηχάνημά μου. Χαλαρώνει το μάτι από την οθόνη και την ακτινοβολία :D.

Υ.Γ. Οι μονομάχοι είναι καλοί άλτες, σίγουρα πλέγμα από πάνω & οποσδήποτε θερμαντήρας... Περιμένουμε φωτό μόλις είσαι ετοιμος!

steady
11-01-08, 01:16
μελετα λιγο το φωτισμο γιατι αποτι βλεπω εισαι με πυρακτωσεως μπορεις να κανεις θαυματα αν εχεις καλο φωτισμο σε τοσα λιτρα μιας και η λιπανση και το co2 ειναι παιχνιδακι

εγω θα εντυνα ολο το ξυλο με java moss σε κανα δυο μηνες θα φουντωνε σαν φλογα θα προσθετα κια ενα hang up φιλτρακι ωστε να μην χαλαει το aquaskaping και θα αφηνα μερικες cherry shrimps να μπουν σαν στολιδακια πανω στις πρασινες φλογες!

Neoklis
11-01-08, 05:30
εγω θα εντυνα ολο το ξυλο με java moss σε κανα δυο μηνες θα φουντωνε σαν φλογα θα προσθετα κια ενα hang up φιλτρακι ωστε να μην χαλαει το aquaskaping και θα αφηνα μερικες cherry shrimps να μπουν σαν στολιδακια πανω στις πρασινες φλογες!

Να εισαι σίγουρος δεν θα έμενε ούτε λίγη Moss... και εγώ κατι τετοιο ήθελα να κανω αλλα ακουσα οτι οι γαρίδες σε έναν φίλο μου είχε ένα μοπάνι με java του το έκαναν λαμπαδα...!!!:smt118

DOGO
11-01-08, 11:27
μελετα λιγο το φωτισμο γιατι αποτι βλεπω εισαι με πυρακτωσεως μπορεις να κανεις θαυματα αν εχεις καλο φωτισμο σε τοσα λιτρα μιας και η λιπανση και το co2 ειναι παιχνιδακι

Τη λάμπα την πήρα απο μαγαζί με ηλεκ/κό εξοπλισμό και είναι απλή..δεν είναι ειδική για ενυδρεία.Τι είναι το hang up φιλτράκι που αναφέρεις? Επίσης ένα πρόβλημα που έχω είναι ότι το φίλτρο που έχω βάλει είναι πολύ δυνατό και προκαλεί στρωβιλισμό...Πάω για μικρότερο ή μπορώ να κάνω κάτι άλλο??Για φυτά δεν έχω αποφασίσει ακόμα, αλλά java moss είναι μια πολύ καλή ιδέα.

chemical mac
11-01-08, 15:15
Η λάμπα που εγώ χρησιμοποιώ είναι αλογόνου αλλά το aquacube μιλάει για απλή λυχνία 20 Watt, δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Με αλλαγές νερού 25-30% κάθε 3 μέρες δεν απαιτείται φίλτρο. ότι φίλτρο κι αν βάλεις θα σου το κάνει το κυβάκι πλυντήριο (εκτός ίσως αν δοκίμαζες αυτό με την αεραντλία και τα σφουγγάρια). Μην ψήνεσαι ακόμα για ψάρια (μην ψήνεσαι ακθόλου για ψάρια). Παίξε με micranthemum umbrosum, calitrichoides, καμιά parvula για γρασίδι και πάνω στο μοπάνι δέσε μια μικρή ανούμπια ή κανένα pteropus. Τώρα για λίπανση με ένα excel είσαι μια χαρά (εφόσον χρησιμοποιείς νερό δικτύου). Καλή επιτυχία, περιμένω φωτό εξέλιξης ;)

steady
12-01-08, 11:07
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2007.cgi?&op=showcase&category=0&vol=0&id=63

παρε καμια ιδεα να για τι φιλτρακι μιλαω....

maikl
12-01-08, 13:05
http://www.aquaristic.net/eheim-aqua-boss-2003.html?lang=1
http://www.aquaristic.net/eheim-liberty-2042.html?lang=1

Μπορεις να δεις και δω..

DOGO
12-01-08, 18:04
Η λάμπα που εγώ χρησιμοποιώ είναι αλογόνου αλλά το aquacube μιλάει για απλή λυχνία 20 Watt, δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Με αλλαγές νερού 25-30% κάθε 3 μέρες δεν απαιτείται φίλτρο. ότι φίλτρο κι αν βάλεις θα σου το κάνει το κυβάκι πλυντήριο (εκτός ίσως αν δοκίμαζες αυτό με την αεραντλία και τα σφουγγάρια). Μην ψήνεσαι ακόμα για ψάρια (μην ψήνεσαι ακθόλου για ψάρια). Παίξε με micranthemum umbrosum, calitrichoides, καμιά parvula για γρασίδι και πάνω στο μοπάνι δέσε μια μικρή ανούμπια ή κανένα pteropus. Τώρα για λίπανση με ένα excel είσαι μια χαρά (εφόσον χρησιμοποιείς νερό δικτύου). Καλή επιτυχία, περιμένω φωτό εξέλιξης ;)

Έκανα μερικες ακόμα τρύπες στο σωληνάκι εξόδου του φίλτρου και μειώθηκε λίγο η πίεση..Λέω να βάλω και απο πάνω τζάμι γιατί μαζεύει πολύ σκόνη το νερό στην επιφανεια.

chemical mac
12-01-08, 18:07
Εχε υπόψη τον φωτισμό, το νερό μειώνει ούτως ή άλλως την ένταση του και το τζάμι από πάνω ...

orck
12-01-08, 18:24
υπαρχουν φωτογραφιες να δουμε πως ειναι η java moss ντυμενη πανω σε ριζα;
πως την δενεις επανω στο ξυλο;

crazyio
12-01-08, 18:41
Μπορείς να την δέσεις με κλωστή πάνω στο ξύλο η οποία κλωστή μετά απο μερικές μέρες θα κοπεί/διαλυθεί και η java θα έχει πιάσει πάνω στο ξύλο .. :)

DOGO
14-01-08, 19:28
Σήμερα έβαλα τα πρώτα μου φυτά!!Υπάρχει κάτι για μπροστά που να γίνει σαν γκαζόν,αλλά να μην έχει τρελές απαιτήσεις απο φωτισμό γιατί η λάμπα είναι μόλις 40watt?

orck
14-01-08, 20:03
riccia;
(πιο πολυ ρωταω παρα προτεινω)

Σήμερα έβαλα τα πρώτα μου φυτά!!Υπάρχει κάτι για μπροστά που να γίνει σαν γκαζόν,αλλά να μην έχει τρελές απαιτήσεις απο φωτισμό γιατί η λάμπα είναι μόλις 40watt?

Iznogoud
14-01-08, 20:05
Πολύ ωραίο έγινε. :D

Μια μικρή παρατήρηση μόνο, βάλε το θερμόμετρο στο πλάϊ, να μην είναι φάτσα κάρτα.:D

chemical mac
14-01-08, 20:16
μπλα μπλα...να μην έχει τρελές απαιτήσεις απο φωτισμό γιατί η λάμπα είναι μόλις 40watt?
Να υποθέσω΄οτι κάνεις πλάκα βέβαια. Έχεις περίπου 3 watt στο λίτρο, νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιο γρασίδι που δεν θα σου κάτσει, ακόμα και τα πιο απαιτητικά (cuba κτλ). Το μόνο πρόβλημα με τόσο φωτισμό είναι να μην σουν κοκκινήσουν :D . Εξαιρετικό aquascaping, μπράβο σου
Στο φόντο παίζει βαλισνέρια ή κάτι άλλο (με ενδιαφέρει γιατί ψάχνω eleocharis vivipara και δεν βρίσκω)

DOGO
14-01-08, 20:35
[quote=macblack;228520]Να υποθέσω΄οτι κάνεις πλάκα βέβαια. Έχεις περίπου 3 watt στο λίτρο, νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιο γρασίδι που δεν θα σου κάτσει, ακόμα και τα πιο απαιτητικά (cuba κτλ). Το μόνο πρόβλημα με τόσο φωτισμό είναι να μην σουν κοκκινήσουν :D . Εξαιρετικό aquascaping, μπράβο σου
Στο φόντο παίζει βαλισνέρια ή κάτι άλλο (με ενδιαφέρει γιατί ψάχνω eleocharis vivipara και δεν βρίσκω)[/quote

Πίσω έχω βάλει ακριβώς αυτό:eleocharis vivipara kai elodea.Ρώτησα για riccia μπροστά αλλα μου είπαν στο water in οτι δεν θα πιάσει με το φώς που έχω....Η λάμπα είναι απλή πυρακτώσεως 40w,δεν είναι για ενυδρείο...help!!!

PascM
14-01-08, 20:39
Πολύ φοβάμαι οτι θα έχεις προβλήματα άλγης πολύ σύντομα διότι η λάμπα σου δεν έχει το κατάλληλο φάσμα για φυτά.

chemical mac
14-01-08, 20:44
α) από που πήρες την vivipara (ΤΗ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ)
β) γιατί δεν το δοκιμάζεις το hemianthus callitrichoides (cuba) κι ας τους να λένε, στο φινάλε δοοκίμασε το κι αν σου κάτσει...τα βατ σου είναι πολλά, το ύψος μόλις 25 εκατοστά...εγώ λέω δοκίμασε το δεν έχεις να χάσεις παρά λίγα ευρώ.Αν πιάσει όμως φαντάσου το αποτέλεσμα.Το συγκεκριμένο φυτό συστήνεται για cube ούτως ή άλλως από την tropica και δε νομίζω ότι ;υτοί έχουν κάποια ειδική για φυτά σε ενυδρεία λάμπα.

DOGO
14-01-08, 21:12
Πολύ φοβάμαι οτι θα έχεις προβλήματα άλγης πολύ σύντομα διότι η λάμπα σου δεν έχει το κατάλληλο φάσμα για φυτά.

Έχεις να προτείνεις κάτι?
-------------------------
β) γιατί δεν το δοκιμάζεις το hemianthus callitrichoides (cuba) κι ας τους να λένε, στο φινάλε δοοκίμασε το κι αν σου κάτσει...τα βατ σου είναι πολλά, το ύψος μόλις 25 εκατοστά...εγώ λέω δοκίμασε το δεν έχεις να χάσεις παρά λίγα ευρώ.Αν πιάσει όμως φαντάσου το αποτέλεσμα.Το συγκεκριμένο φυτό συστήνεται για cube ούτως ή άλλως από την tropica και δε νομίζω ότι ;υτοί έχουν κάποια ειδική για φυτά σε ενυδρεία λάμπα.
-------------------------

water in!

alexinio
14-01-08, 21:57
Επειδή με ενδιαφερει το project ...μπορείς να βάλεις μερικά χαρακτηριστικά της κατασκευης?

DOGO
14-01-08, 22:07
Επειδή με ενδιαφερει το project ...μπορείς να βάλεις μερικά χαρακτηριστικά της κατασκευης?

Είναι πολύ απλό: 3mm τζάμι, διαστάσεις 25x25x25,εσωτερικό φίλτρο(οσο ποιό μικρό τόσο το καλύτερο γιατί τα λίτρα είναι λίγα και θα γίνει πλυντήριο),φωτισμό με ένα κοινό σποτάκι απο μαγαζί με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και ανάλογο θερμοστάτη. Τώρα απο διακόσμιση,βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει...Καλή επιτυχία.

alexinio
14-01-08, 22:09
:cool:Κόντρες?

chemical mac
14-01-08, 22:18
:cool:Κόντρες?πάνω κάτω με 10αρι τζάμι :D

orck
14-01-08, 22:34
στις φωτογραφιες δεν εχει κοντρες, και μου φαινεται λογικο γιατι μιλαμε για σκαρτα 15 λιτρα νερο

:cool:Κόντρες?

PascM
15-01-08, 01:55
Δοκίμασε κάποιο κρεμαστό φωτιστικό π.χ. της ARCADIA! Αν θυμάμαι καλά παίζουν και με Τ5 με αρκετά καλές αποδόσεις!

LOUKAS2007
26-01-08, 19:52
Φιλε ο κυβος σου ειναι καταπληκτικος...Τελειος, μοναδικος (εεε, περιπου. Σιγουρα θα υπαρχει και αλλος με κυβο):D :D :D .
Μου βαζεις ιδεες για μια κατασκευη που ειχα δει με 4-5 κυβους στην σειρα με μονομαχους για κατοικους (ενας σε καθε κυβο) και κοινο τροπο εξωτερικου φιλτρου(DIY) και θερμανσης.
Πως θα πεισω την συντροφο δεν ξερω...Που οποτε μιλαω για ενυδρειο μου λεει: κι αααααλλο. Και ας εχω μονο 2.:D :D :D

kill_bill
26-01-08, 21:41
Πολυ καλη υλοποιηση, μπραβο κ καλοριζικο! Τα τζαμια ποσο κοστισαν?

LOUKAS2007
27-01-08, 08:37
Πολυ καλη υλοποιηση, μπραβο κ καλοριζικο! Τα τζαμια ποσο κοστισαν?

koστισαν μονο 7,50 ευρω ολα μαζι.

kats7h0d
31-01-08, 22:49
μόνο 7,50 ευρώ ??? Θα φτιάξω και 'γω!