Επιστροφή στο Forum : Grindal
Υπαρχει ενα προβλημα με την καλλιεργεια μου.Ενω ηταν ολα καλα,τα σκουλικια εγιναν παρα πολλα, και τροφη αρκετη,και χωμα υγρο, τις τελευταιες μερες δεν βγαινουν εξω.Υπαρχουν μονο λιγα και εχει αρκετα στο πατο.Τι γινεται;Επισης υπαρχουν παρα πολλα μικρα-μικρα σαν μιγακια ενα πραγμα.
καιρος να φτιαξεις νεα καλλιεργεια
τα μυγακια μην σε ανησυχουν
Για ποιο λογο; Παει αυτη;
Σιγα σιγα..
Μην την πεταξεις, προσθεσε λιγο φρεσκο χωμα να δεις αν θα ξαναφουντωσει.
Παραθετω αποσπασμα απο αρθρο του περιοδικου Ενυδρειο:
Αν δείτε τα σκουλήκια να «σκαρφαλώνουν» στις πλευρές του δοχείου, σημαίνει ότι το χώμα είναι πολύ υγρό. Αν αντιθέτως, κρύβονται στον πάτο του, σημαίνει ότι είναι πολύ ξερό.
Mε τον καιρό μαζεύονται κάποια οργανικά απόβλητα στις καλλιέργειες - είτε πρόκειται για Grindal είτε για White worms - και το χώμα μπορεί να γίνει πολύ όξινο.
Αυτό είναι κάτι που τα σκουλήκια αντιπαθούν πάρα πολύ, και μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.
ΓιΆ αυτό, καλό είναι κάθε τρεις - τέσσερις μήνες, να ξεκινάτε καινούργια καλλιέργεια, και ακόμα καλύτερα, να έχετε δύο ή παραπάνω καλλιέργειες να τρέχουν, σε περίπτωση που μια από αυτές καταστραφεί για κάποιο λόγο.
Εγω την εχω λιγοτερο απο ενα μηνα αλλα δεν ξερω το χωμα ποσο καιρο χρησιμοποιειται.Υπεθεσα οτι θελει βρεξιμο το χωμα,το εκανα και βγηκαν λιγα.Τωρα ειναι υγρο αλλα μενουν κατω.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.