PDA

Επιστροφή στο Forum : νεο ενυδριο tropheus


Panis
14-12-07, 23:20
για σας φιλοι μου

επιχυρω να στησω ενα ενυδριο 500 περιπου λιτρα (200Χ50χ50) με tropheus.
το ενυδριο ειναι καινουργιο 2 μερες τωρα. εχω βαλει αμμο αρκετες πετρες στις 2 πλευρες και εχω ξεκινησει σημερα τα φιλτρα (αφησα μια μερα για να κατασταλαξει η αμμος στον πυθμενα).
Τα φιλτρα ειναι εργοστασιακα overheads με θεωρητικη ικανοτητα 2Χ 2000 l/h.
εχω προσθεσει τα χημικα για αμμονια και βακτηρια (Bactrline).
το νερο στην κυπρο ειναι σκληρο με 8αρι ph(ακομα δεν πηρα μετρησεις). περιμενω ενα χαρεμακι γυρο στα 20 ικολα αρχες ιανουαριου και ακομα ενα χαρεμακι ειτε ιλανγκι ειτε duboisi.
ειμε σχετικα αρχαριος και παρολο που τα tropheus δεν ενδικνιονται αποφασισα να διαβασω και να προχωρησω. εχω αρκετο μερακι και πιστευω οτι θα τα καταφερω.
σας παρακαλω εαν εχετε οποιεσδοιποτε συμβουλες ειτε εισηγησεις ειτε προσωπικες εμπειριες να τις μοιραστειτε μαζι μας. και υποσχομαι οτι θα παραθεσω τις δικες μου εμπειριες απο την ολη διαδικασια.

Tolis
15-12-07, 00:12
Παρ ολο το μηκος (2 μετρα), τα λιτρα ειναι λιγα για δυο ειδη (ακομα λιγοτερα αν υπολογισεις τις παρα πολλες πετρες που θελουνε), απο το συγκεκριμενο γενος. Καλυτερα μεινε με 20 τροφεους απο ενα ειδος μονο - σωστος αριθμος για να αποφευγεται η πολλη επιθετικοτητα, και για να δεις την πραγματικη τους συμπεριφορα (υπολογισε και γεννες αργα ή γρηγορα).

Προλαβαινω την ερωτηση δυο ειδη απο δεκα, λεγοντας οτι θα υπαρχουν αψιμαχιες και μεγαλος κινδυνος υβριδισμου.

Panis
16-12-07, 00:18
ευχαριστω φιλε για τις εισηγησεις.
το 10-10 το αποκλειω και εγω.
για θεμα πολλων ψαριων συμφονω ισως ειναι προβλημα στο μελλον. οσο αφορα υβριδισμο αποκλειεται με τα ειδη που εχω προαναφερει. το duboisi δεν υβριδιζει τα ικολα και τα ilangi ανηκουν σε διαφορετικες οικογενοιες. (black & moori αντιστοιχα). τωρα οσον αφορα επιθετικοτητα αυτη ειναι σπανια μεταξυ δυο διαφορετικων ειδων tropheus. (υπαρχει παρα πολυ μεταξυ τους).
ο σκοπος μου ειναι να τα μειωσω σε 15ανα ειδος οταν ξεκαθαρισουν τα φυλλα των ψαριων και δημιουργηθει η σχετικη ιεραρχια (αν δεν το κανω μαλλον θα το κανει η φυση). παντως το σκεφτομαι και εγω για ενα ειδος.
ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες
-------------------------
πιο συγκεκριμενες ερωτησεις για να ακουσω και την δικη σας γνωμη
1) αρκετοι προτεινουν οτι κατα την αφιξη των tropheus να γινεται και μια ελαφρια θεραπεια (βουτωτντας τα πρωτα flakes στο εν λογο φαρμακο) με metronidazole η αλλο παρομοιο φαρμακο.
εχει κανενας ιδιαν εμπειρια?
το θεωρειται σωστο?
2) πολλοι λενε οτι δεν πρεπει να βαλω με μιας ολα τα ψαρια λογω του οτι τα καινουργια σχετικα φιλτρα μπωρει να μην τα αντεξουν. αλλοι ομως λενε οτι ειναι καλυτερα να μπουν με μιας ολα τα ψαρια μεσα γιατι ισως οταν βαλλω μετα τα αλλα να εχω προβληματα.
εσεις τι προτεινεται?

ευχαριστω εκ των προτερων

Tolis
16-12-07, 02:11
Πριν απαντηθουν και οι δυο ερωτησεις, ξεκαθαρισε μας τι ηλικα-μεγεθος θαχουν τα τροφεους, και τι προελευσης ειναι.

Panis
16-12-07, 02:21
tropheus ikola 20 περιπου 2.5cm (μεγαλωνουν με το λεπτο δεν ξερω ποσο θα γινουν μεχρι 5 ιανουαριου που υπολογιζω να τα παρω)

επισης περιμενουν στο pet μιαν νεα εισαγωγη 2 αλλα ειδη tropheus (duboisi και ενα moori που δεν ηξεραν πιο ακριβως ειναι). Εαν ειναι ilangi or nkoba μαλλον παιρνω και απο αυτα εαν οχι τοτε ειτε μενω μονο ικολα ειτε παιρνω τα duboisi
το μεγεθος μαλλον θα ειναι και αυτο γυρω στα 2.5

Z_X
16-12-07, 11:16
Γειά,
μπράβο σου που πάς και κάνεις τέτοιο ενυδρείο αλλά στην θέση σου θα έβαζα ένα είδος μόνο.
Πάρα πολύ πέτρα,όλα μαζί(δύσκολα μπαίνουν στην πορεία νέοι κάτοικοι) καθόλου φυτά και διατροφή αυστηρά φυτική.
Κυκλοφορία του νερού 4-5 φορές και στην πορεία μικρές και συχνές αλλαγές.
...

Tolis
16-12-07, 13:07
Συμφωνω με τον Χρηστο.
Αφου ειναι μικρα, βαλτα ολα μαζι με τη μια, κι εχε λιγο το νου σου τις πρωτες μερες.
Θεραπεια "ελαφρια" προληπτικη δεν κανει τιποτα εκτος απο το να δυναμωσει τις αντιστασεις στην αντιβιωση. Αν τα ψαρια δεν ειναι αρρωστα, μην κανεις.