Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : co2 DIY

petros
10-12-07, 11:27
Εφτιαξα σε 2λιτρο μπουκαλι co2 (ζαχαρη και μαγια) αλλα εδω και 6 ημερες δεν εχει βγαλει τοιποτα...Εχθες που κουνησα το μπουκαλι εβγαλε 7-8 φυσαλιδες μαζεμενες και μετα τελος...
Πρεπει να το ξαναφτιαξω ή να περιμενω και αλλες μερες???
Ευχαριστω ΠΕΤΡΟΣ

klaz
10-12-07, 11:41
τσεκαρε κατ'αρχας αν απο καπου χανει αεριο το μπουκαλι σου.
αν σου φαινεται στεγανο,τοτε θα ξανακανεις το μειγμα.
οταν μας γινει σωστο το μειγμα ,αρχιζει η παραγωγη του μετα απο μερικες ωρες ...
παιζει επισης ρολο η θερμοκρασια του δωματιου οπου και βρισκεται το μπουκαλι.ιδιαιτερα τωρα το χειμωνα....

petros
10-12-07, 13:03
τσεκαρε κατ'αρχας αν απο καπου χανει αεριο το μπουκαλι σου.
αν σου φαινεται στεγανο,τοτε θα ξανακανεις το μειγμα.
οταν μας γινει σωστο το μειγμα ,αρχιζει η παραγωγη του μετα απο μερικες ωρες ...
παιζει επισης ρολο η θερμοκρασια του δωματιου οπου και βρισκεται το μπουκαλι.ιδιαιτερα τωρα το χειμωνα....
Το μπουκαλι ειναι στεγανο και ηθερμοκρασια στο δωματιο ειναι περιπου 22 βαθμους.Στο μειγμα εβαλα 3 φλυτζανια ζαχαρη και 1/3 κουτ. γλυκου μαγια.
Ευχαριστω

klaz
10-12-07, 13:05
εισαι 100% σιγουρος,οτι δεν εχεις διαρροη απο το μπουκαλι σου..??

petros
10-12-07, 13:09
εισαι 100% σιγουρος,οτι δεν εχεις διαρροη απο το μπουκαλι σου..??
ναι.Το εκλεισα με το χερι μου το πιεσα και δεν εχανε
Ευχαριστω

klaz
10-12-07, 13:12
πως εκανες την τρυπιτσα στο καπακι.??πως την εχεις μονωμενη..??
εχεις βαλει τεφλον πριν κλεισεις ερμητικα το καπακι..??
ενας απλος τροπος ειναι μολις κανεις το μειγμα σου,να βαλεις λιγη σαπουναδα εξωτερικα,για να δεις αν χανει,και απο που...αλλιως ψαξτην στο μειγμα..)βαλε λιγοτερη μαγια,στη μυτουλα..)

petros
10-12-07, 13:15
πως εκανες την τρυπιτσα στο καπακι.??πως την εχεις μονωμενη..??
εχεις βαλει τεφλον πριν κλεισεις ερμητικα το καπακι..??
ενας απλος τροπος ειναι μολις κανεις το μειγμα σου,να βαλεις λιγη σαπουναδα εξωτερικα,για να δεις αν χανει,και απο που...αλλιως ψαξτην στο μειγμα..)βαλε λιγοτερη μαγια,στη μυτουλα..)
Το μπουκαλι το πηρα ετοιμο απο τον συλογο.Στο καπακι δεν εχει σωληνακι αλλα ενα μικρο πλαστικο στο οποιο συνδεσα το σωληνακι που καταληγει , με βαλβιδα ανεπιστρφης , στην σκαλα διαχυσης.
Ευχαριστω

DOGO
15-12-07, 20:40
Και γώ το ίδιο πρόβλημα είχα, αλλα τελικά παρατήρησα οτι φταίει η θερμοκρασία του δωματίου! Όταν λείπω πολλές ώρες και έχω κλειστώ το καλοριφέρ δεν βγάζει τίποτα...όταν το ανάψω μετά απο λίγο αρχίζει να βγάζει! Έιναι γνωστό οτι η μαγιά θέλει ζέστη! Δεν έχετε δεί ποτέ τη γιαγιά σας να βάζει τη ζύμη με τη μαγιά, για ψωμί κάτω απο κουβέρτες?? Μη μου πείτε οτι δεν είναι κανείς απο χωριό???:D

noe
15-12-07, 23:38
Και εγώ είχα πειραματιστεί στο παρελθόν, και κατέληξα ότι δουλευει αρκετά καλυτερα αν βάλω μισή κούπα λιγότερη ζάχαρη και 1/2 τισ κουταλιάς μαγιά ή και περισσότερη, αν θέλεις δοκήμασε το, πάντως το σίγουρο είναι ότι πρέπει να πειραματιστείς λίγο ώστε να βρείς την ιδανικότερη συνταγή σύμφωνα με τις δικές σου συνθήκες.