Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Κιχλιδες και σκληροτητα

casperon
08-12-07, 20:03
παιδια επειδη θελω να βαλω σ'ενα 54αρι ενυδρειο νανοκιχλιδες θελω να ανεβασω λιγο την σκληροτητα.Τι λετε να κανω;
Εκτος απο κατι πετρουλες ασβεστολιθικες που εβαλα λεω να βαλω και μαγειρικη σοδα αλλα δεν ξερω την δοσολογια.
Σωστον;

Moutralewn
08-12-07, 20:07
παιδια επειδη θελω να βαλω σ'ενα 54αρι ενυδρειο νανοκιχλιδες θελω να ανεβασω λιγο την σκληροτητα.Τι λετε να κανω;
Εκτος απο κατι πετρουλες ασβεστολιθικες που εβαλα λεω να βαλω και μαγειρικη σοδα αλλα δεν ξερω την δοσολογια.
Σωστον;

Βάλε πέτρες ασβεστολιθικές καθώς επίσης και άμμο ασβεστολιθική (δηλ. άμμο θαλάσσης) και θα είσαι ΟΚ.

Ούτως ή άλλως το νερό της βρύσης είναι σχετικά σκληρό.
( π.χ. στην Γλυφάδα που μένω έχει ph 7,5 και σκληρότητα γύρω στο 9).

Tolis
09-12-07, 02:45
Να μας πεις και τι νανοκιχλιδες?

casperon
09-12-07, 09:42
neolamprologus multifasciatus.
Και επι τη ευκαιρια να ρωτησω και κατι.
Οταν με το καλο μπολιασω το καινουργιο 54αρι ενυδρειο μου μετα απο ποσο διαστημα μπορω να βαλω τα ψαρακια μου μεσα;(5 neolamprologus multifasciatus).

speargunner
12-12-07, 20:50
Σωστον;
Εξαρτάται ποια σκληρότητα θες ν'ανεβάσεις:για άνοδο της GH καλές είναι οι ασβεστόπετρες ή τα κοράλια.Η μαγειρική σόδα ανεβάζει μόνο την KH(και το PH).Ένα κουταλάκι(του γλυκού)σόδας γεμάτο ανεβάζει την KH κατα 4 μονάδες περίπου στα δικά σου(50)λίτρα.Οπότε,προσοχή στη χορήγηση!!!

chemical mac
13-12-07, 12:44
Σε ένα λίτρο νερού αφού μετρήσεις kH, pH άρχισε να ρίχνεις μικρές ποσότητες (μετρημένες πάντα) μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ότανπετύχεις αυτό που θέλεις κάνε την αναγωγή για τα λίτρα σου. Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος.

george
13-12-07, 13:07
Εγώ θα άφηνα το νερό της βρύσης όπως είναι.
Βάλε πέτρες ασβεστολιθικές και άμμο ασβεστολιθική (δηλ. άμμο θαλάσσης) και θα είσαι ΟΚ.

Moutralewn
13-12-07, 18:34
....και φυσικά μην ξεχάσεις τα κέλυφη σαλιγκαριών. ;);)