PDA

Επιστροφή στο Forum : θολουρα ενυδρειου

casperon
06-12-07, 20:41
καλησπερα σ'ολους.
εστησα χθες ενα 54λιτρο προκειμενου να βαλω αφρικανακια multi.
Εβαλα λοιπον την αμμο,εβαλα 2 βοτσαλα,μερικα κελυφη απο κοχλιους και γεμησα το ενυδρειο με νερο.
Συνδεσα λοιπον το φιλτρο FLUVIA 105 και το εβαλα μπροστα.
Εχουν περασει σχεδον 30 ωρες και το νερο δεν λεει να ξεθολωσει.
Τι συμβαινει γιατι αραγε δεν ξεθολωνει;
ΥΓ.Η αμμος ειναι χαλαζιακη την αγορασα απο αποθηκη που πουλαει υλικα για πισινες(την ειδα καθαρη και δεν την επλυνα).
Λετε να φταιει αυτο;Θα ξεθολωση αραγε; ή μηπως θελει εξω και πλυσιμο;

πλυμμήρας
06-12-07, 20:45
Λογικά αυτό φταίει...δεν βλέπω κάτι άλλο μεμπτό...

Tkagem
06-12-07, 20:57
Εβαλα λοιπον την αμμο,ειναι χαλαζιακη την αγορασα απο αποθηκη που πουλαει υλικα για πισινες(την ειδα καθαρη και δεν την επλυνα).
Λετε να φταιει αυτο;Θα ξεθολωση αραγε; ή μηπως θελει εξω και πλυσιμο;
Το πιθανότερο είναι αυτό,δεν βάζεις άμμο/χαλίκι στο ενυδρείο πρίν την ξεπλύνεις αρκετά καλά.Μπορεί εσύ να την είδες καθαρή,άν την ξέπλενες όμως θα καταλάβαινες....Το ενυδρείο λογικά μετά από 30 ώρες έπρεπε να είχε ξεθολώσει,έπρεπε να είχε κάτσει κάτω η θολούρα αλλά μήν αγχώνεσαι είτε μόνο του είτε με δική σου παρέμβαση θα ξεθολώσει.Να ρωτήσω το ενυδρείο είναι σε στρώσιμο ή το μπόλιασες????

casperon
06-12-07, 21:17
θα το μπολιασω αλλα περιμενω να ξεθολωση πρωτα.
Πιστευω να ξεθολωση ε;
Γιατι να ξαναβγαλω παλι την αμμο ειναι κοματακι δυσκολο.
Σε κανα 2 μερες πιστευω να καθαρισει.

thanasis76
06-12-07, 21:25
θα το μπολιασω αλλα περιμενω να ξεθολωση πρωτα.
Πιστευω να ξεθολωση ε;
Γιατι να ξαναβγαλω παλι την αμμο ειναι κοματακι δυσκολο.
Σε κανα 2 μερες πιστευω να καθαρισει.

καλησπερα!!!! εχω βαλει κι εγω στο δικο μου χαλαζιακη αμμο και αν εβλεπες ποση θολουρα εβγαζε... :confused: :confused:
επρεπε να την ξεπλυνεις καλα...
λογικα σε λιγες μερες θα εισαι ενταξει...:rolleyes: :rolleyes:

casperon
06-12-07, 21:28
Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση.
Θα κανω υπομονη διαφορετικα δεν γινεται.

Tkagem
06-12-07, 21:35
Μήν αγχώνεσαι,η θολούρα δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε ανησυχεί,φεύγει.Άν δε δείς διαφορά αύριο-μεθαύριο μπορείς να αρχίσεις αλλαγές νερού.Μπόλιασέ το κι ας μήν έχει ξεθολώσει,δέν έχει να κάνει.Αλήθεια απο χθές δεν έχεις δεί διαφορά?Έστω και ελάχιστη?

casperon
06-12-07, 21:44
πολυ ελαχιστη για να καταλαβεις απο την μεση και πανω μου θυμιζει σαν παχνη(ομιχλη).

nikitasp
06-12-07, 22:05
μην αγχωνεσαι που να εβλεπες το δικο μου οταν αλλαξα βυθο....το πολυ σε τρεις μερες θα ειναι ενταξει.μεχρι τοτε μην σκαλιζεις το βυθο.οταν κατσει αν θες μπορεις να κανεις αλλαγη σκουπιζοντας το βυθο για να φυγει ενα μεγαλο μερος αυτης της σκονης...τελος μολις καθαρισει το νερο εντελως, θα εχει ερθει η ωρα να πλυνεις τα φιλτρα :D :D :D