PDA

Επιστροφή στο Forum : ραμιρεζι-λιτρα

dinos99
06-12-07, 16:18
καλησπερα παιδια.μιας και σκευτομαι να αλλαξω την συνθεση των ψαριων μου στο ενυδρειο μια απο τις ιδεες μου ηταν ενα ζευγαρι ραμιρεζι.το ενυδρειο ειναι 60 λιτρα με πολλα φυτα.γινεται η ειναι λιγα τα λιτρα μου???

caverman
06-12-07, 16:58
Διάβασε εδώ για τα ραμιρέζι:

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/ramirezi.htm

Σε 60 λίτρα το ζευγάρι μόνο του θα είναι μια χαρά...

Caverman

dinos99
06-12-07, 17:07
αν βαλω και ενα κοπαδακι τετρας???θα ειναι ενταξη ακομα ή οριακα??

Giorgos
06-12-07, 17:18
Τα ραμιρέζι χρειάζονται ένα ενυδρείο τουλάχιστον 80 λίτρων για να ευημερήσουν. Τα 60 λίτρα είναι πολύ οριακά και ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα αφού είναι γνωστό ότι τα συγκεκριμένα ψάρια είναι ευαίσθητα και έχουν έναν βαθμό δυσκολίας.
Αυτά ισχύουν ιδιαίτερα στην περίπτωση που θέλεις να δοκιμάσεις την αναπαραγωγή τους.

dinos99
06-12-07, 17:28
καποιο αλλο ειδος νανοκιχλιδων υπαρχει που θα μπορουσα να φιλοξενήσω???

Giorgos
06-12-07, 17:48
Γενικά, για έναν αρχάριο χομπίστα (ειδικά με κιχλίδες) θεωρώ τα 60 λίτρα οριακά για να ασχοληθεί με κιχλίδες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει με επιτυχία. Απλά σε απέτρεψα από τα ραμιρέζι λόγω της "ευαισθησίας" που παρουσιάζουν όταν κάτι δεν πάει καλά στο ενυδρείο. Με λίγη προσοχή και ακολουθώντας τις συμβουλές των μελών του φόρουμ, μπορείς να το επιχειρίσεις.

Ένα άλλο είδος που μοιάζει πολύ με τα ραμιρέζι αλλά είναι πιο "ανθεκτικα" (αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτό τόν όρο για ζωντανούς οργανισμούς), είναι τα Microgeophagus altispinosa.

Τέλος, ένα εξίσου όμορφο είδος και σχετικά εύκολο είναι το Nanacara anomala.

Κάνε μια αναζήτηση και ενημέρωσέ μας.

dinos99
06-12-07, 17:55
σας ευχαριστω για την βοηθεια.θα το ψαξω λιγο ακομα πριν παρω την αποφαση μου και θα σας ενημερωσω.;)

ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
07-12-07, 15:37
Εκτιμω πως μια ομαδα τετρας θα ηταν πολυ καλη περιπτωση για 60λ μιας και εχεις και πολλα ωραια φανταζομαι φυτα.
αν βαλεις κιχλιδες θα πρεπει να διαβασεις ποια φυτα ειναι ανθεκτικα με τις κιχλιδες διοτι τα τρωνε και γενικα μερικες ξεφυτρωνουν τις ριζες....;)

Giorgos
07-12-07, 18:07
Καμία από τις παραπάνω νανοκιχλίδες δεν πειράζουν τα φυτά.

rita
07-12-07, 18:29
Βεβαια θα λεγα οτι τα λιγα λιτρα για ραμιρεζι ειναι λιγο επικυνδινα και για αλλο λογο...
απο προσωπικη εμπειρια(αυτοι που ξερετε μη γελασετεεε:() καλο ειναι να ειναι ανετα σε λιτρα αυτα τα ψαρια.
μου εχει συμβει μετα απο γεννες και με διαφορα ζευγαρια να αλλαζει τελειως η συμπεριφορα(γιατι πχ καποιος εφαγε τα αυγα),ειτε του αρσενικου ειτε του θηλυκου με μοιραιες συνεπειες καποιες φορες,οποτε πιστευω οτι ειναι βασικο να υπαρχει χωρος και κρυψωνες.