PDA

Επιστροφή στο Forum : ΥΠΟΣΤΡΟΜΑ - ΑΜΜΟ

nik0s7
05-12-07, 09:26
Αμα δεν το πλυνεις και τα βαλεις ετσι μεσα στο ενυδρειο υπαρχει κανενα προβλημα?

Giorgos
05-12-07, 10:28
Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, πλύντα.

thanasis76
05-12-07, 15:35
[quote=nik0s7;219000]Αμα δεν το πλυνεις και τα βαλεις ετσι μεσα στο ενυδρειο υπαρχει κανενα προβλημα?[/quoteκ

καλησπερα!!! η αμμο απο οπου κι αν την μαζεψεις τα μικροβια της και τις βρομιες της θα τις εχει...
καλο ειναι να την σουρωσεις και να την πλυνεις με ζεστο νερο....
καλο ειναι να εισαι σιγουρος οταν στεινεις ενα ενυδρειο με ζωντανους οργανισμους....:rolleyes: :rolleyes:

crazyio
06-12-07, 07:48
Αμα δεν το πλυνεις και τα βαλεις ετσι μεσα στο ενυδρειο υπαρχει κανενα προβλημα?

Άμα γυρίσεις απο την δουλειά σου που τα χέρια σου είναι λερωμένα θα καθίσεις στο τραπέζι να φάς ? Ξέροντας πως μεταφέρεις πόσα μικρόβια στο στόμα σου ?
Μπορεί να πάθεις κάτι μπορεί και όχι ..
Παρόμοια φάση σκέψου το.
Ο,τι βάζεις μέσα στο ενυδρείο να πλένεται καλά !!!!

Υ.Γ τους χαιρετισμούς μου στην Ερμούπολη !! :)

ΕΛΒΙΡΑ
06-12-07, 08:25
Θα θολώσει το νερό!!

crazyio
06-12-07, 08:33
Θα θολώσει το νερό!!

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αποφύγει με τίποτα παρά μόνο να το περιορίσει με καλό πλύσιμο ..
Το θόλωμα θα υπάρχει για 1-2 μέρες .. που και πάλι είναι ανάλογο του πόσο καλό πλύσιμο έχει κάνει ..

caverman
06-12-07, 10:52
Φυσικά και θα πλύνεις την άμμο.
Το υπόστρωμα που είναι για φυτά και μπαίνει κάτω από την άμμο δεν θέλει πλύσιμο...΄

Caverman.

lingistis
06-12-07, 12:06
Φίλε nik0s7, για σωστή δουλειά δεν αρκεί μόνο πλύσιμο της άμμου με ζεστό νερό της βρύσης. Πρέπει να τη βράσεις, ακόμα και αν είναι από άλλο ενυδρείο… μόνο έτσι "καθαρίζεις" τα μικρόβια zw ! Χρησιμοποίησε καμιά παλιά κατσαρόλα ή κάποιο τενεκέ (εγώ έχω καθαρίσει ένα δοχείο από τυρί φέτα και είναι special). Αν είσαι σίγουρος ότι η άμμο σου είναι «καθαρή» βράσε την για περίπου μισή ώρα… ίσως όμως για σιγουριά να αλλάξεις το νερό και να κάνεις και μια δεύτερη βράση :rolleyes: .

orck
06-12-07, 15:02
το βρασιμο δεν ειναι αντιστοιχο με το μπανιο σε διαλυμα χλωρινης;
ρωταω γιατι ειναι πολυ πιο πρακτικο το διαλυμα χλωρινης απο το βρασιμο αμμου