PDA

Επιστροφή στο Forum : Μετρίσεις: χαμηλό ασβέστιο


nikman
04-12-07, 02:12
Χτες ασχολήθηκα ,λίγο παραπάνω από ότι συνήθως, με το ενυδρείο (300λιτρο με εύκολα κοράλλια και λίγα ψάρια).
Αρχικά έκανα ένα καλό καθαρισμό από την άλγη στα τρία από τα τέσσερα τζάμια. Το πίσω το άφησα για να τσιμπάει ο Acanthurus pyroferus.
Δε περίμενα η ξύστρα να κάνει τόσο καλή δουλειά.
Μετά έκανα κάποιες μικροαλλαγές στο βράχο δημιουργώντας παραπάνω σπηλιές. Κατόπιν μία αλλαγή νερού 15%.Άνθρακα-αντιφώσφορο και τέλος έκανα τις βασικές μετρήσεις του νερού.
ph 7,8-8
kh 9
mg 1070
ca 220
Σκέφτομαι τις επόμενες μέρες να προσπαθήσω να ανεβάσω το ασβέστιο με το turbo calcium της kent και θα ήθελα να μου προτείνετε δοσολογία με βάση τα λίτρα μου και την τρέχουσα τιμή του ασβεστίου.
Σας ευχαριστώ.

accnt
04-12-07, 08:07
Το Ca είναι πολύ χαμηλό, όπως επίσης και το Mg.
Δες στην συσκευασία τις οδηγίες προσθήκης του Ca στο ενυδρείο σου και λάβε υπόψη σου ότι δεν πρέπει να υπερβάλλεις στην δοσολογία. Δεν πρέπει η τιμή του Ca να πάει με την μια στο 350 –400… Σταδιακή καθημερινή μικρή άνοδο.
Το Μg να το πας 1300.

nikman
04-12-07, 08:31
Το Ca είναι πολύ χαμηλό, όπως επίσης και το Mg.
Το Μg να το πας 1300.

Οπότε μου προτείνεις να πάω πρώτα το mg στο 1300 και μετά να ασχοληθώ με το ασβέστιο;
Ποιό προιόν προτείνεις για το ανέβασμα του μαγνησίου; Έχω το υγρό της Κεντ αλλά ξέρω ότι βγάζει και πολύ καλό σε σκόνη, ευκολοδιαλυτό.

Ρωτώ για την δόση του του turbo calcium της Κεντ γιατί η δόση που προτείνεται είναι πολύ μικρή. Ούτε ένα κουταλάκι για τα λίτρα μου τι στιγμή που ξέρω χομπίστες να βάζουν μέχρι και τέσσερα κουταλάκια ημερησίως στα ίδια λίτρα.

accnt
04-12-07, 08:43
Μπορείς να τα ανεβάσεις παράλληλα, απλά να μην βάζεις ταυτόχρονα τα buffers.
Το ένα το πρωί και το άλλο το βράδυ. Εγώ είμαι ικανοποιημένος από τα Mg σε σκόνη της Salifert, αλλά φαντάζομαι και της Κent θα είναι ok. Γενικά προτιμώ σε σκόνη, γιατί θεωρώ τα υγρά πιο ακριβά.

Δεν ξέρω τι κάνουν άλλοι χομπίστες, εγώ θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες. Το ασβέστιο όπως δεν πρέπει να πέφτει απότομα, δεν πρέπει και να ανεβαίνει απότομα, όπως άλλωστε κάθε άλλη παράμετρος στα ενυδρεία μας.

Μάγγος Θωμάς
04-12-07, 09:27
Εδώ : http://home.comcast.net/~jdieck1/chem_calc3.html ένας υπολογιστής για τα χημικά.