Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Γέννησαν ξανά οι δίσκοι μου στο μεγάλο ενυδρείο


Noni
03-12-07, 14:51
Καλημέρα σε όλους..
Χθες 'οταν επέστρεψα σπίτι το βράδυ πρόσεξα ότι γέννησε το ένα απο τα 2 ζευγάρια μου πάνω σε ένα κλαδί φυτού.
ΔΕν ήμουν στο σπίτι το απόγευμα και μάλλον τότε θα γέννησαν.
Δεν κατάφερα να δω την διαδικασία της γέννας αυτή την φορά...
Ενας άλλος δίσκος επιτέθηκε στα αυγά και έφαγε μερικά.. ¨ηθελα τόσο πολύ να σώσω τα αυγά γιατί ήταν καταδικασμένα στο μεγάλο ενυδρείο με τόσους άλλους δίσκους.Δεν ήξερα τι να κάνω και έκοψα το κλαδί με τα αυγά (δεν άφησα τα αυγά να έρθουν σε επαφή με αέρα) ..και με το ίδιο νερό απο μεγάλο ενυδρείο γέμισα το ενυδρείο καραντίνα και έβαλά μέσα το κλαδί με τα αυγά. (έχω περίπου 80 αυγά)
Εβαλα αντλία οξυγόνου και ένα φίλτρο με διπλό σφουγγάρι.
Έβαλα λίγο μπλέ του μεθυνέλαιου για να μην χαλάσουν απο φούγκους αυγά.
Περιμένω να περάση η σημερινή μερα και αύριο κανονικά θα αρχίσουν να φαίνονται ουρίτσες.
Τώρα απο ότι ξέρω..όταν επελευθερωθούν εντελώς απο το αυγό θα πέσουν στον πυθμένα του ενυδρείου.
Μετά θα αρχ'ισουν να κολυμπούν και θα ψάχνουν τους γονείς τους.
Υπολογίζω ύστερα να βάλω τους γονείς μαζί τους και εύχομαι να μην φάνε τα μικρά αν φυσικά φανώ τυχερή και εκολαφθούν τα αυγά.
Τώρα το πρόβλημα μου είναι το εξής...Πως θα αφαιρέσω το μπλέ του μεθυνέλαιου απο το ενυδρείο με τα αυγά? (Οταν εκολαφθούν και θα είναι ώρα να μπούν οι γονείς)
Λογικά θα αφαιρώ νερό και θα προσθέτω άλλο.. αλλά αν μείνει λίγο απο το φάρμακο στο νερό θα βλάψει το ζευγάρι? (αν φυσικά φτάσω μέχρι εκεί)Αυτό για μένα είναι πείραμα βασικά αφού τα αυγά ήταν καταδικασμένα.
Κανονικά έπρεπε να βάλω κατευθείαν τους γονείς με τα αυγά τους εκεί αλλά φοβόμουν ότι απο το στρές και τον φόβο τους θα έτρωγαν αμέσως τα αυγά τους.. έτσι προτίμησα να δοκιμάσω να τους τα εκολάψω μόνη μου και μετά να τους βάλω με μικρά και να αφήσω μετά τα πατρικά και μητρικά ένστικτα να λειτουργήσουν.
Οι γονεί οι καημένοι όλο το βράδυ έστεκαν στο σημείο που ήταν τα αυγά και φυσούσαν. Τους κοιτούσα και λυπόμουνα πολύ που τους πήρα τα αυγά τους..αλλά δεν ήξερα τι άλλο να κάνω.
Αυτά είναι τα νέα μου και τα πειράματα μου ..αν είναι κάτι που έκανα λάθος και έπρεπε να κάνω κάτι άλλο συμβουλέψτε με παρακαλώ. ..Για να μάθω καλύτερα.

Πρύτανη διαβάζω συνέχεια το πολίτιμο υπόμνημα σου για την αναπαραγωγή.

Ξέρω ότι το πιο λογικό θα ήταν να αφήσω να γίνει ότι γίνει με αυγά και να βάλω κανονικά το ζευγάρι ενυδρείο γεννήστρα και να περιμένω επόμενη γέννα.. έτσι έκαν και παλιά και δεν γενούσαν (παρόλο που είχα τρεμουλιάσματα και καθάρισματα κώνου) και τα λυπήθηκα εκεί και τα πήρα πάλι πίσω στο μεγάλο που ήταν ευτυχισμένα.
Αυτό που βασικά με τρόμαζε πιο πολύ ήταν το ενυδρείο γεννήστρα .. ότι μου ήταν πολύ δύσκολο να τους διατηρώ τις κατάλληλες συνθήκες εκεί.. μια μου ανέβαινε πεχά..μια έπεφτε..μια ανέβαιναν αμμωνία και νητρικά..παρόλο που έκανα τόσα πολλά..συχνές αλλαγές νερού... .
Εδώ θα παρακαλούσα κάποιον να με βοηθήσει..φυσικά αν μπορεί να ανοίξει ένα άλλο θέμα..πως κάποιος διατηρά ένα πράλληλο ενυδρείο για τέτοιες περιπτώσεις είτε είναι γεννήστρα έίτε είναι καραντίνα.. τι ακριβώς πρέπει να κάνει απο την αρχή ως το τέλος..με απλά λόγια για να καταλάβω..τι χρειάζετε να έχει και πως να το στρώσει .
(αν δεν έχουμε ψάρια μέσα το ενυδρείο καραντίνα δουλεύει κανονικά μέχρι να φιλοξενηθούν ψάρια? και πως?)Κάπου διάβασα να βάζουμε κανένα φλέικς ή κάποια άλλα μικρά ψαράκια....δεν ξέρωωωωωωω
σας τρέλλανα με τα τόσα που έγραψα αλλά σαν αρχάρια εδώ διψάω για να μάθω...

Θα σας ενημερώσω αν έχω εξελίξεις με το πείραμα μου...

Καλή μέρα σε όλους σας

Pritanis
03-12-07, 16:11
Νονη, εχεις προσπαθησει πολλες φορες με τις γεννες σου αλλα βλεπω οτι ολα τα κανεις αποσπασματικα και παντα τρεχεις να προλαβεις οταν οι δισκοι σου εχουν γεννησει.....Δεν νομιζω οτι ετσι θα καταφερεις κατι παρα θα ελπιζεις στην καλη τυχη..... Αν σε ενδιαφερει να ασχοληθεις με τις γεννες παρε μια αποφαση και ξεκινα οργανωμενα και αποφασιστικα να κανεις κατι σωστο.....Θα σου προτεινα να μην ασχοληθεις με τη γεννα που εχεις τωρα στο φυλλο σου γιατι αδικα θα χασεις το χρονο σου και τιποτα δεν θα καταφερεις...... ΞΕκινα αν θες ενα καινουριο ποστ με το τι σκεφτεσαι να κανεις και ελα μαζι τα παιδια απο δω να φτιαξουμε ενα προγραμμα και ενα ημερολογιο με τις ενεργειες που πρεπει και μπορεις να κανεις.....

Noni
08-01-08, 17:40
Καλησπέρα σε ΄΄ολους και Καλή Χρονιά!! :p
Δυστυχώς δεν κατάφερα να μπω στο νετ εδώ και ένα μήνα.
Το κομπιούτερ μου έκλεισε ξαφνικά και δεν δούλευε ...μέχρι να το φτιάξω πήγα διακοπές Κύπρο και επέστρεψα χθες το βράδυ.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το πείραμα μου με τα αυγά πέτυχε.!!
Βγήκαν ουρίτσες ..έπεσαν απο το κλαδάκι του φυτού και άρχισαν να κολυμπούν ελεύθερα. Τα μάζεψα και τα τάιζα για 10 ημέρες. Ετρωγαν καλά εκείνο το μείγμα με το αυγό....Δυστυχώς κάθε επόμενη μέρα που περνούσεν πέθαιναν λίγα λίγα ώσπου την 17 ημέρα δεν έμεινε ούτε ένα. :(
Ηθελα να τα βάλω με το ζευγάρι όμως δεν το έκανα γιατι θα έφευγα διακοπές για Κύπρο και θα ανησιχούσα πολύ αν ο άντρας μου δεν φρόντιζε όπως θα έπρεπε το ζευγάρι στην γεννήστρα (λόγω πολλής δουλειάς) και δεν ήθελα να το θέσω σε κίνδυνο.
Το θετικό με αυτό που έγινε είναι ότι έχω σίγουρα 2 γόνιμα ζευγάρια.
Πολύ σύντομα θα οργανωθώ καλά και θα ετοιμάσω ενα καθώς πρέπει ενυδρείο γεννήστρα με όλα όσα χρειάζονται και θα κάνω προσπάθειες για αναπαραγωγή.
Αυτά είναι τα νέα μου φίλοι μου
Νάστε καλά όλοι και ο νέος χρόνος να χαρίζει υγεία σε σας και στις οικογένειες σας και στα ψαράκια σας.

Νόνη

πλυμμήρας
08-01-08, 17:45
Καλή χρονιά Νόνη και εύχομαι καλή συνέχεια με τα ζευγαρώματα!