Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Το ωραιοτερο χρωμα

vagosg
30-11-07, 16:49
Το βρηκα στο διαδικτυο: Super Cobalt Green Hue Discus
Απιστευτος χρωματισμος..μακαρι να τον ειχα

vagosg

vagosg
11-12-07, 15:17
μα κανενα σχολιο? δεν αρεσει αυτο το χρωμα?, δεν προκαλει..?

PascM
11-12-07, 15:44
Σαν χρώμα δεν λεω καλό!
Αλλά τελευταία νομίζω οτι ποιο καλό χρώμα είναι το φυσικό παρά των επιλεκτικών διασταυρώσεων!

Mary-z
11-12-07, 17:19
τελειο ειναι!! αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι φυσικο.

fishme1
11-12-07, 17:30
ανκαι δεν εχω ασχοληθει ακομα με δισκους θα συμφωνησω με τον pascM οι αγριοι δισκοι ειναι μακραν οι πιο ομορφοι και εντυπωσιακοι.οι αλλοι απλα μου θυμηζουν μπαλονι που μετα απο λιγο καιρο ξεφουσκωνει.

mikele
11-12-07, 18:58
πραγματικα πανεμορφα ....απο τα επομενα ψαρια μου .....!!!!!

Tolis
11-12-07, 20:11
μα κανενα σχολιο? δεν αρεσει αυτο το χρωμα?, δεν προκαλει..? Μιας και ρωτας...Μ αρεσει αυτο το χρωμα σε μαξιλαρακι...
Δεν μ αρεσει αυτο το χρωμα πανω σε ενα δισκο. Ειναι αφυσικο. Ας αποφασισουμε αν θελουμε να κραταμε ενα ενυδρειο σαν κομματι της φυσης (που τοσο μας λειπει), ή αν θελουμε να εχουμε ενα διακοσμητικο δοχειο στο οποιο κινουνται (παραμπιπτοντως ζωντανα) χρωματιστα διακοσμητικα...

Κόφινας
11-12-07, 20:36
Αν τους βάλεις να κολυμπούν ανάμεσα σε φυτά και ρίζες νομίζω ότι δεν θα ταιριάζουν τα χρώματα σαν σύνολο. Μπορεί πριν από καιρό και εγώ να έμενα με το στόμα ανοιχτό αν τους έβλεπα και να ήθελα να τους αγοράσω, αλλά θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους ότι κάτι δεν ταιριάζει στην εμφάνισή τους.
Αν έβλεπα στο βουνό μια βελανιδιά με μπλε φύλλα νομίζω ότι θα μου δημιουργούσε αρνητικά συναισθήματα (πιθανώς ανησυχία) και όχι θαυμασμό. Τα γήινα χρώματα είναι πάντα διαχρονικά και συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ψυχικής υγείας του ανθρώπου.
Με όλη την καλή διάθεση
Δημήτρης

mios
11-12-07, 20:40
[quote=Tolis;220721]...Μ αρεσει αυτο το χρωμα σε μαξιλαρακι...
quote]
Αυτό να το προσέξεις :grin: :grin: :grin:

mikele
11-12-07, 23:11
εε δεν ειναι ακριβως ετσι αλλα .....γουστα ειναι αυτα.......

Tolis
11-12-07, 23:55
"Γουστα ειναι αυτα" ειναι να μ αρεσει ενα κοκκινο πλάτυ και να σ αρεσει ενα κιτρινο.
Να σ αρεσει κατι που προερχεται απο τη φυση αλλά με την επεμβαση του ανθρωπου να εχει αλλαξει σε αφυσικο, δεν ειναι γουστο, ειναι λαθος αποψη (ή ελλειψη αυτης).

accnt
12-12-07, 09:23
Ναι….
αλλά από την άλλη, δεν λέμε να περιορίσουμε τις αγορές άγριων ψαριών (γλυκού – θαλασσινού), για τα ενυδρεία μας?

vagosg
12-12-07, 12:23
για mikele: που θα τα βρουμε? ο εκτροφεας ειναι αμερικη!
εδω που τα λεμε παρα-λαμποκοπανε..αλλα ειναι του γουστου μου

Tolis
12-12-07, 13:32
Ναι….
αλλά από την άλλη, δεν λέμε να περιορίσουμε τις αγορές άγριων ψαριών (γλυκού – θαλασσινού), για τα ενυδρεία μας?
Μιλαω για γλυκο - το να ερχονται κατα καιρους αγρια ψαρια κανει καλο γιατι μπαινει νεο αιμα - αλλά δεν ειναι αυτο το θεμα. Δεν λεω να εχουμε αγρια πιασμενα ψαρια - αλλά ψαρια που να διατηρουν την φυσικη αγρια μορφη (ασχετως ποσων γενεων) κι οχι να εχουν διασταυρωθει με σκοπο να αλλαξουν χρωμα - σχημα.

andreas K
12-12-07, 17:27
Σε τι αλλα χρωματα βγαινουν;

Steve
12-12-07, 18:16
τρέχα γυρευε.......
δες εδω να δεις τι διασταυρωσεις προσπαθουν να κανουν διαφοροι εκτροφεις : www.discus.com.my (http://www.discus.com.my)
σε λιγο καιρο θα βλεπουμε δισκους με φτερα οπως παμε....
(ιδη υπαρχουν δισκοι καρδιες και δισκοι bulldog ....φαντασου τι ακολουθει...)

johnny98130
19-12-07, 15:52
Μιλαω για γλυκο - το να ερχονται κατα καιρους αγρια ψαρια κανει καλο γιατι μπαινει νεο αιμα - αλλά δεν ειναι αυτο το θεμα. Δεν λεω να εχουμε αγρια πιασμενα ψαρια - αλλά ψαρια που να διατηρουν την φυσικη αγρια μορφη (ασχετως ποσων γενεων) κι οχι να εχουν διασταυρωθει με σκοπο να αλλαξουν χρωμα - σχημα.

Συμφωνω απολύτως και μαζί με εμάς .........συμφωνέι και ο Η.Bleher.

grigoris
28-01-08, 14:53
κι εμενα μ αρεσουν οπως και αλλα εντονα χρωματα. και τι σημασια εχει που ειναι διασταυρωση? δισκοι δεν ειναι? στην φυση δηλαδη δεν μπορει να τυχει να ζευγαρωσουν δυο διαφορετικα ειδη? ποσο μαλλον σ ενα ενυδρειο που οι περισσοτεροι απο μας εχουν σιγουρα πανω απο δυο ειδη...

Tolis
28-01-08, 14:56
στην φυση δηλαδη δεν μπορει να τυχει να ζευγαρωσουν δυο διαφορετικα ειδη?Οχι

και τι σημασια εχει που ειναι διασταυρωση?http://www.tolibra.com/test/DyedFish.htm

Tkagem
28-01-08, 15:01
Εγώ που θέλω Δίσκο Πασχαλίτσα τί διασταύρωση πρέπει να επιδιώξω????

johnny98130
28-01-08, 15:05
Στην φύση τα τρία είδη δίσκων(green, Heckel, Blue-Brown) ζούνε σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές με διαφορετικές συνθήκες νερού. Άρα δεν συναντόνται ποτέ οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να ζευγαρώσουν.

grigoris
28-01-08, 18:30
tolis την ειδα την σελιδα που μου προτεινες να δω. εχεις απολυτο δικιο αλλα δεν πιστευα οτι ισχυει το ιδιο και για τους δισκους. απλα πιστευα οτι απο την στιγμη που ειναι δισκος ο ενας δισκος κι ο αλλος δεν θα υπηρχε προβλημα στην αναπαραγωγη
-------------------------
και τι κανεις αν στο ενυδρειο σου ζευγαρωσουν δυο διαφορετικα ειδη???????

Tolis
28-01-08, 19:28
Καταστρεφεις τους απογονους, ή τους κρατας αλλα ΔΕΝ τους δινεις πουθενα.

Steve
28-01-08, 19:34
.....Και γιαυτό λένε να προσέχουμε τι είδη βάζουμε σε ένα ενυδρείο........
Είναι μερικά είδη , διαφορετικά μεν , τα οποία αν βρεθούν μαζι υπάρχει περίπτωση να υβριδήσουν .....

mios
28-01-08, 21:56
Καταστρεφεις τους απογονους, ή τους κρατας αλλα ΔΕΝ τους δινεις πουθενα.
Τους θέλω εγώ αν δεν έχετε που να τους δώσετε :smt112

melli
28-01-08, 21:58
Εγώ που θέλω Δίσκο Πασχαλίτσα τί διασταύρωση πρέπει να επιδιώξω????
:smt044:smt044:smt044

Genirous
28-01-08, 22:54
...
στην φυση δηλαδη δεν μπορει να τυχει να ζευγαρωσουν δυο διαφορετικα ειδη?
...Δεν τυχαίνει...συμβαίνει!;)
Όπως επίσης συμβαίνει να υπάρχει μεγάλος αριθμός χρωματικών εναλλακτικών μορφών (colour variants) στο κάθε ένα από τα τρία είδη!:cool:

Tolis
28-01-08, 22:55
Δεν τυχαίνει...συμβαίνει!Μπορεις να γινεις πιο σαφης?

mios
28-01-08, 22:59
Ή ,σύμφωνα με το Λιακόπουλο πάντα, τα 3 αυτά είδη έπεσαν με μετεωρίτη-3 διαφορετικούς- από τον Κένταυρο σε 3 μέρη του Αμαζονίου.Φήμες πως είναι εξέλιξη τους ιδίου είδους είναι απολύτως αναληθείς !!!

Genirous
28-01-08, 23:03
Μπορεις να γινεις πιο σαφης?Rio Nhamunda region,
rio Trombetas region,
rio Marimari region,

Symphysodon discus x Symphysodon haraldi

Tkagem
28-01-08, 23:05
Τί είναι αυτές οι μπούρδες και ποιός είναι ο Λιακόπουλος?Ότι του καπνίσει λέει ο καθένας....Άκου μετεωρίτες και κουραφέξαλα.Εκτός κι αν καλαμπουρίζετε και γώ δεν τα πιάνω....

Tolis
28-01-08, 23:08
Χωρις να ειμαι ειδικος στους δισκους. Τα Symphysodon discus x Symphysodon haraldi ποσες φορες εχουν πιαστει σε αγρια μορφη και ποσα αγρια κομματια εχουν εισαχθει στο εμποριο? (Οι κατοπινες αναπαραγωγες σε αιχμαλωσια δεν λαμβανονται υπ οψιν).

Genirous
28-01-08, 23:19
Χωρις να ειμαι ειδικος στους δισκους. Τα Symphysodon discus x Symphysodon haraldi ποσες φορες εχουν πιαστει σε αγρια μορφη και ποσα αγρια κομματια εχουν εισαχθει στο εμποριο? (Οι κατοπινες αναπαραγωγες σε αιχμαλωσια δεν λαμβανονται υπ οψιν).Αλλίμονο, ούτε ειδικοί, ούτε Θεοί είμαστε...:cool:
Έχουν πιαστεί τόσες, όσες αρκούν για να καταγραφούν επίσημα...;)
Από εκεί και πέρα πόσα γεννιούνται, πόσα ζουν, πόσα αναπαράγονται, πόσα πιάνονται, πόσα εισάγονται στο παγκόσμιο εμπόριο...ούτε ο Heiko Bleher δε μπορεί να απαντήσει!:confused:

ΥΓ: Μιλάμε πάντα για άγριους, πιασμένους στο ποτάμι δίσκους-υβρίδια!:D

mios
28-01-08, 23:20
Τί είναι αυτές οι μπούρδες και ποιός είναι ο Λιακόπουλος?Ότι του καπνίσει λέει ο καθένας....Άκου μετεωρίτες και κουραφέξαλα.Εκτός κι αν καλαμπουρίζετε και γώ δεν τα πιάνω....
Μάλλον,το πιασες :D Όταν μου γράφεις για πασχαλίτσες....Να ευθυμήσουμε και λίγο,ε ?

Tkagem
28-01-08, 23:25
Μάλλον,το πιασες :D Όταν μου γράφεις για πασχαλίτσες....Να ευθυμήσουμε και λίγο,ε ?
χεχε!Αντελίφθην....:smt038 :smt117

mios
28-01-08, 23:35
Και για να εξηγηθώ.Τα 3 είδη άγριων δε τα ''φύτεψε'' κανένας εκεί.Σύμφωνα με τη λογική,τη δική μου τουλάχιστον, αποτελούν την εξελικτική πορεία 1 είδους.Απλώς απομονώθηκαν,και όχι απόλυτα, γεωγραφικά.Λάθος ?

melli
29-01-08, 00:41
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι για διάφορα «άγρια» ψάρια?
Πόσες φορές έχουμε δει κοντά στο φυσικό περιβάλλον των όποιων ψαριών (δεν μιλάω για δίσκους), να έχει βάλει το χεράκι του εκτροφέας, με εκτροφείο δίπλα στο φυσικό περιβάλλον τους, με υβδρίδια και μεταλλαγμένα τα οποία μπορεί και να καταφέρουν να δραπετεύσουν από το εκτροφείο και να περάσουν στην φυσική αλυσίδα? Βλ. Σολωμούς, πέστροφες κ.α.
Δεν συζητώ για τις επιπτώσεις, ειδικά στα μεταλλαγμένα είδη, όπου το μεταλλαγμένο πάντα υπερισχύει γονιδιακά του φυσικού για ευνόητους λόγους... Και περνάει στις επόμενες γενιές!
Τώρα για τους δίσκους δεν γνωρίζω, γιατί δεν τους τρώμε οι Δυτικοί, αλλά για άλλα υβρίδια (κάποια μπαίνουν και στο τραπέζι μας) το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από αισθητικό!!!

grigoris
29-01-08, 00:56
παντως η τσιπουρα εαν την κοπανησει μετα απο λιγο καιρο γινεται αλανιαρα :smt101

mios
29-01-08, 01:28
Όλοι οι δίσκοι εκτροφής προήλθαν από άγριους.Δεν δημιούργησαν κανέναν σε εργαστήριο ,ούτε εμφύτευσαν κάποιο ξένο γονίδιο.Αν εξαιρέσουμε κάποιους ,βλέπε bulldog κτλπ ,οι οποίοι είναι ελεγχόμενες τερατογεννέσεις ,οι υπόλοιποι είναι χρωματικές διακυμάνσεις από ελεγχόμενες ή τυχαίες διασταυρώσεις που θεωρητικά αν γυρνάγαμε προς τα πίσω την αλυσίδα αυτών των διασταυρώσεων μπορούσαν να γίνουν και στη φύση.Από κει και πέρα είναι καθαρά υποκειμενικό και γούστο του καθενός με τι θέλει να ασχοληθεί.Δεν θα καταστραφεί η οικολογική ισορροπία αν αμολύσεις red melon ή leopard στον Αμαζόνιο (άσε που δεν θα ζήσουν για να προλάβεις να το δεις), πόσο μάλλον αν τους έχεις στο ενυδρείο σου.

klaz
29-01-08, 09:47
παντως η τσιπουρα εαν την κοπανησει μετα απο λιγο καιρο γινεται αλανιαρα :smt101:smt045:rolleyes:.......:smt112

johnpalavos
29-01-08, 10:26
παντως η τσιπουρα εαν την κοπανησει μετα απο λιγο καιρο γινεται αλανιαρα :smt101
δε λες καλυτερα μολις τη βγαλουν απ το ιχθυοτροφειο!!!!

Tolis
29-01-08, 14:30
@Genirous: Σε αναζητηση που εκανα, το μονο αποτελεσμα που ειχα για "ειδος δισκου1 x ειδος δισκου2", (εβαλα ολους τους συνδυασμους των 3 ειδων) ηταν κατι φωτος δισκων με τιτλο "Bleher mix". Τι mix κι απο που δεν ξερω... Παντως, αρκει και μια φορα να πιαστει κατι, για να καταγραφει. Αν εχει καποια αναφορα ο Bleher στο βιβλιο του, και δεν βαριεσαι, ανεφερε τι λεει (ετσι εγκυκλοπαιδικα). Το σιγουρο ειναι οτι ειναι εξαιρεση στον κανονα - αναφορες ευρεσης υβριδιων στην φυση ειναι σπανιοτατες, και συνηθως καταληγουν σε περιγραφες νεων ειδων. Οι πιθανοτητες διασταυρωσης δυο διαφορετικων ειδων στη φυση ειναι ελαχιστες.

@mios: Ως προς τη πρωτη σου αναφορα, σωστα, ξεκιναμε απο εναν κοινο προγονο, κι οσο απομακρυνονται οι απογονοι και γεωγραφικα, και βιοτοπικα, εξελισσονται διαφορετικα αναλογα των παραμετρων του νερου, της ροης, της ανταγωνιστικοτητας για τροφη κλπ. Η εξελιξη αυτη παιρνει χιλιαδες χρονια μεχρι να διαφοροποιηθουν τοσο ωστε να μιλαμε για διαφορετικα ειδη (παντα συμφωνα με τα ανθρωπινα κριτηρια).
Ως προς τη δευτερη, οτι αν γυρνάγαμε προς τα πίσω την αλυσίδα αυτών των διασταυρώσεων μπορούσαν να γίνουν και στη φύση, θα διαφωνησω. Οι χρωματικες παραλλαγες ενος ιδιου ειδους υπαρχουν και στη φυση, και γινονται κι αυτες εξελικτικα για να "εναρμονιστει" το ψαρι στις τρεχουσες συνθηκες (καμουφλαζ). Πολυ δυσκολα δυο χρωματικες γεωγραφικες παραλλαγες (αν υποθεσουμε οτι για καποιο λογο βρισκονταν στο ιδιο μερος) θα αναγνωριζαν η μια την αλλη ως υποψηφιο συντροφο για να ζευγαρωσουν μαζι (τη στιγμη που υπαρχουν διαθεσιμοι συντροφοι της ιδιας παραλλαγης), κι ακομα πιο δυσκολα, αν οι απογονοι ειχαν αυτα τα εντονα χρωματα που ξερουμε, θα επιβιωναν απο θηρευτες.
Οσο για το τι εχουμε στα ενυδρεια μας, αυτο ειναι θεμα αποψης... θεωρω υπεροχους τους χρωματισμους των αγριων ψαριων και δεν βλεπω κανενα λογο "βελτιωσης", τη στιγμη που κραταμε ενυδρεια για να παρακολουθουμε (στο μικρο βαθμο που ειναι δυνατον αυτο) ενα κομματακι φυσης σπιτι μας.

fishme1
29-01-08, 16:23
η γλωσσα των ψαριων ειναι το χρωμα τους.αν ησουνα στον μπλεχερ θα ακουσες αυτο που ειπε περι της μη εισαγωγης αγριων και αναπαραγωγης δισκων στο ιδιο ενυδρειο λογω της συνχησης που θα εμφανιζοταν λογω της μη δυνατοτητας κατανοησης του αλλου ψαριου.ενας δισκος με πειραγμενα χρωματα στην φυση θα θεωρουνταν τερατογεννεση και δεν θα ειχε μελλον,δεν βλεπω για ποιον λογο ενα ψαρι στο ενυδρειο να μην κρινεται με τα ιδια κριτηρια...ενα ψαρι με ανθρωπινη παρεμβαση εχει γονιδια ελλατωματκα και εκφυλισμενα

mios
29-01-08, 18:10
Το ότι αλλάζει χρώματα δεν σημαίνει ότι αλλάζει και γονίδια.Και μην μπερδεύεστε δεν μιλάμε για καμία μίξη ούτε να αμολύσουμε ήμερους.Οι άγριοι με τους άγριους και οι εκτροφής με τους εκτροφής.Ο Μπλέχερ είπε πολλά και μπράβο του.Εκτροφείς δίσκων που ασχολούνται δεκαετίες με το αντικείμενο έχουν πει κι αυτοί άλλα και και κάθε τόσο βάζουν και "αίμα" άγριων,οι οποίοι ούτε φρικάρουν ούτε πηδάνε από το ενυδρείο όταν δουν τον τιρκουάζ ή snake skine ή red κάτι να έρχεται προς το μέρος τους.Την φρίκη την τρώνε όταν μπουν στο σαλόνι μας :D

Genirous
29-01-08, 20:17
@Genirous: Σε αναζητηση που εκανα, το μονο αποτελεσμα που ειχα για "ειδος δισκου1 x ειδος δισκου2", (εβαλα ολους τους συνδυασμους των 3 ειδων) ηταν κατι φωτος δισκων με τιτλο "Bleher mix". Τι mix κι απο που δεν ξερω... Παντως, αρκει και μια φορα να πιαστει κατι, για να καταγραφει. Αν εχει καποια αναφορα ο Bleher στο βιβλιο του, και δεν βαριεσαι, ανεφερε τι λεει (ετσι εγκυκλοπαιδικα). Το σιγουρο ειναι οτι ειναι εξαιρεση στον κανονα - αναφορες ευρεσης υβριδιων στην φυση ειναι σπανιοτατες, και συνηθως καταληγουν σε περιγραφες νεων ειδων. Οι πιθανοτητες διασταυρωσης δυο διαφορετικων ειδων στη φυση ειναι ελαχιστες.
...Προφανώς η αναζήτηση έγινε σε λάθος μέρος...
Υπάρχουν αναφορές και φωτό του Heiko Bleher για δίσκους υβρίδια, για τα οποία επιπλέον αναφέρει ότι πραγματοποίησε τεστ DNA για να εξακριβώσει αν είναι υβρίδια ή χρωματικές εναλλακτικές μορφές. Φυσικά και αποδείχθηκε υβριδισμός και δεν τίθεται θέμα νέου είδους! Μπορεί να υπάρχουν και άλλες καταγραφές, αλλά δεν έχω καταφέρει να διαβάσω τα πάντα, η εγκυκλοπαίδεια είναι τεράστια...!

Δε νομίζω να πιστεύει κανείς ότι οι υβριδισμοί δεν είναι η εξαίρεση... Αλλά είναι υπαρκτοί, συμβαίνουν και για να φτάσουν να καταγράφονται σημαίνει ότι λαμβάνουν χώρα σε τακτά χρονικά διαστήματα!!!...
Οσο για το τι εχουμε στα ενυδρεια μας, αυτο ειναι θεμα αποψης... θεωρω υπεροχους τους χρωματισμους των αγριων ψαριων και δεν βλεπω κανενα λογο "βελτιωσης", τη στιγμη που κραταμε ενυδρεια για να παρακολουθουμε (στο μικρο βαθμο που ειναι δυνατον αυτο) ενα κομματακι φυσης σπιτι μας.Θα επικεντρωθώ στο κομμάτι της άποψης για να προσθέσω τη λέξη ''προσωπική''...
Ένα δισκοενυδρείο ''κήπος'' παραδείγματος χάρην, δεν είναι ένα κομματάκι της φύσης σπίτι μας...
Είναι ένα δείγμα προσωπικού γούστου...!

Tolis
29-01-08, 22:59
Ένα δισκοενυδρείο ''κήπος'' παραδείγματος χάρην, δεν είναι ένα κομματάκι της φύσης σπίτι μας...
Είναι ένα δείγμα προσωπικού γούστου...! Δεν εννοω "φωτογραφια κομματιου φυσης". Οπως και πολλα κοινωνικα ή ενυδρεια κηποι οπου συγκατοικουν ψαρια και φυτα απο διαφορετικες ηπειρους. Οσο ειναι στην αγρια μορφη τους ομως (εδω εχω και μια επιφυλαξη για ορισμενα ειδη φυτων made in lab) και ειναι φτιαγμενα με φυσικο τροπο (εχω δει και φυτεμενα ενυδρεια που τα φυτα ηταν παραταγμενα οπως τα λαχανικα σε λαικη), δινουν μια εντυπωση αληθινης φυσης και την ηρεμια που αυτη η εντυπωση επιφερει. Ειδικα στα ψαρια, που μεγαλο μερος της "γλωσσας" τους οπως σωστα ανεφερε ο fishme1 ειναι το χρωμα, που το αλλαζουν διαφορετικα οταν εκφοβιζουν, φοβουνται, ειναι αρρωστα, ζευγαρωνουν κλπ και που ολες αυτες οι δραστηριοτητες ειναι μερος της παρατηρησης μας - και που στις ανθρωπινες χρωματικες παραλλαγες παει περιπατο.

Genirous
31-01-08, 15:34
...
Είναι ένα δείγμα προσωπικού γούστου...!Σκεπτόμενος πάντα υπό το πρίσμα των ψαριών (και όχι των φυτών),
εννοούσα ότι αν σε ένα ενυδρείο το ''κυρίως'' θέμα είναι οι Δίσκοι, όλα στη δεξαμενή πρέπει να περιστρέφονται γύρω από αυτούς και τις ανάγκες τους! Όσο περισσότερο τις ικανοποιήσουμε, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είναι αυτοί, τόσο πιο ευτυχισμένους θα κάνουν εμάς και φυσικά αυτοί και μόνο αυτοί θα μας προσφέρουν την εντύπωση και την ηρεμία ότι παρατηρούμε την αληθινή φύση...
Σε όλα τα παραπάνω, ένα ''φυτεμένο'' ενυδρείο δεν είναι ότι καλύτερο για τους Δίσκους... Ο κάθε χομπίστας πρέπει να αποφασίσει αν τον ηρεμεί η παρακολούθηση των ψαριών που (κατά μερικούς) πιάνουν άλγη, ή των λαχανικών... Αν τα συνδιάσει, τα συνδιάζει για να ικανοποίησει το δικό του προσωπικό γούστο και όχι τις (στο μικρό βαθμό που είναι δυνατόν αυτό) πραγματικές ανάγκες των Δίσκων, οι οποίοι είναι και το βασικό θέμα της παρούσας συζήτησης και ενότητας...

mios
31-01-08, 16:40
Σε όλα τα παραπάνω, ένα ''φυτεμένο'' ενυδρείο δεν είναι ότι καλύτερο για τους Δίσκους......
Που το ξέρεις ?Το συζητήσατε ? :D

mikele
03-02-08, 18:16
ωρες ωρες ειστε υπερβολικοι θα ελεγα .......
με αυτη τη λογικη να μην εχουμε ενυδρεια στο σπιτι μας γιατι δεν εχουμε αγρια ψαρια πιασμενα....
στο κατω κατω εγω ποτε δε θα επερνα ενα αγριο ψαρι πουλι λυκο η οτιδηποτε αλλο για να το κανω κατοικιδιο με το ζορι.....;) ;) ;)

Tolis
03-02-08, 21:52
Δεν μιλαει κανεις για αγρια πιασμενα ψαρια.