Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Moonlight.Συνδεση με φορτιστη ;

Raven
30-11-07, 16:34
Καλησπερα! αγορασα αυτη τη συσκευη για moonlight αλλα οι μπαταριες τελειωνουν γρηγορα και σκεφτομουν αν μπορω να την κανω να λειτουργησει με ρευμα απο φορτιστη μπαταριων. Τι λετε, γινεται και αν ναι πως ;

kostasthess_
30-11-07, 16:40
Η συνδεσμολογία στο φωτισκό που πήρες φίλε Raven είναι οι 3 μπαταρίες σε σειρά,δηλαδή V=V1+V2+V3 όπου V έιναι οι τάσεις της κάθε μπαταρίας... εσύ αυτό που μπορείς να κάνεις έιναι να συνδέσεις το + και το - ενός μετασχηματιστή σε ένα + και ένα - του φωτιστικού σου...τώρα το θέμα είναι σε ποιο... κάποιο + είναι ο αρχικό που ξεκινάει ο "κύκλος" και τελιώνει σε κάποιο άλλο -... εσύ λοιπόν μένει να δεις ποια είναι αυτά...
Δηλαδή πρέπει να βάλεις το + του μετασχηματιστή στο σημείο 2 και το - στο σημείο 1... οι 3 μπαταρίες σου είναι οι V σχήμα και τα λαμπάκια σου υποτίθεται ότι είναι οι 3 R...

Raven
30-11-07, 16:49
Ευχαριστω για την απαντηση. Εγω εκανα το εξης,-ως ανιδεος- και δεν επιασε. συνεδεσα ολα τα + σε ενα και ολα τα - σε ενα και μετα με τα δυο καλωδια του φορτιστη, και φυσικα δεν αναψε. Τωρα καταλαβα τι πρεπει να κανω..

kostasthess_
30-11-07, 16:54
Βάλε το + του φορτιστή σε ένα + του φωτιστικού σου και παίξε με το - του φορτιστή στα άλλα 2 - του φωτιστικόυ...αν δεν αναψεί βάλε το + τπυ φορτιστή σε ένα άλλο + του φωτιστικού και παίξε πάλι με το -, αν και πάλι όχι τότε το + θα είναι το 3 του φωτιστικού και το - το βρίσκεις πάλι "παίζοντας" με τα -... 3 πιθανότητες... :D

Raven
30-11-07, 17:06
Ενταξει, το πετυχα με την πρωτη !:D
Ευχαριστω πολυ!!

kostasthess_
30-11-07, 17:21
Χαίρομαι που σε βοήθησα!!!Να ναι καλά η σχολή βασικά...Ηλεκτρονικός βλέπεις σπουδάζω στα τει!!! χεεεχχεχχε

naupaktos84
30-11-07, 17:35
raven βαλε μια φωτο απο το αποτελεσμα του φωτιστικου σου να δουμε και εμεις!

Raven
30-11-07, 22:49
Τωρα που νυχτωσε κι εσβησα τα φωτα δειχνει super ! Οι φωτογραφιες το αδικουν μιας και δεν βρηκα τις καταλληλες ρυθμισεις για νυχτερινη ληψη. Βασικα εγω το εβαλα γιατι το βραδυ τα corydoras εκαναν επιδρομη στην γεννα των Kribensis. Το φωτιστικο το πηρα απο τον Βασιλοπουλο 2,50 Ε και αφου το εφτιαξα εγω σε 5 λεπτα μπορει να το κανει οποιοσδηποτε... το συστηνω ανεπιφυλακτα !

orck
30-11-07, 22:52
λευκα δεν ειναι τα led του;
ειναι τα γνωστα φωτιστικα της osram;

Raven
30-11-07, 23:00
Εχει 3 λευκα leds τα οποια βγαζουν ενα λευκο-γαλαζωπο φως. Μαρκα δεν λεει, δεν ξερω.

thanasis76
30-11-07, 23:08
πολυ ομορφο!!!! σιγουρα απο κοντα θα ειναι φοβερο.... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

naupaktos84
01-12-07, 02:00
ωραιο αποτελεσμα. θα μας πεις τι ακριβως εκανες?

Raven
01-12-07, 18:54
Καλησπερα! ηταν πολυ απλο. Ανοιξα το καπακι που παιρνει τις μπαταριες , συνεδεσα με 2 καλωδια το ενα+ και το ενα- που ειναι η αρχη του κυκλωματος. Εκοψα μια τρυπα στο καπακι για να βγουν τα καλωδια και το ξαναβιδωσα στη θεση του. Πηρα εναν παλιο φορτιστη κινητου και συνεδεσα τα αντιστοιχα καλωδια +-, μονωτικη ταινια και... ετοιμο !

Rayden
23-01-08, 18:07
Το εφτιαξα και εγω αυτο. Το μονο κακα ειναι οτι με το χρονοδιακοπτη κλεινει τελειως το φως και πρεπει να ξαναπατησεις το ledaki. Εσενα το κανει αυτο η' το εχεις συνεχεια αναμενο? Ανειναι αναμενο συνεχεια υπαρχει προβλημα? ΘΑ προτημουα να αναβει πχ μονο για δυο ωρες και μετα να κλεινει τελειως

PascM
23-01-08, 18:46
Το έχει ακόμη στο Βασιλόπουλο?

Rayden
23-01-08, 19:34
Στα Carrefur και στο Practiker το εχω δει

PascM
23-01-08, 19:41
Thanks

Raven
24-01-08, 02:57
Rayden Το εφτιαξα και εγω αυτο. Το μονο κακα ειναι οτι με το χρονοδιακοπτη κλεινει τελειως το φως και πρεπει να ξαναπατησεις το ledaki. Εσενα το κανει αυτο η' το εχεις συνεχεια αναμενο? Ανειναι αναμενο συνεχεια υπαρχει προβλημα? ΘΑ προτημουα να αναβει πχ μονο για δυο ωρες και μετα να κλεινει τελειως
Φιλε Reyden εγω δεν το εχω σε χρονοδιακοπτη και βασικα το χρησιμοποιω μονο τις περιοδους που εχουν γονο τα Κριμπενσις γιατι τις νυχτες μυστηριωδως εχαναν τα μωρα τους. Δεν νομιζω ομως να υπαρχει προβλημα αν ειναι συνεχεια αναμμενο.Ουτε πολυ ρευμα καιει και απ οτι ξερω τα led αντεχουν αρκετα.