Επιστροφή στο Forum : Προβλημα Κυκλοφορητη...ΕΠΕΙΓΟΝ
Μολις μου χαλασε ο κυκλοφορητης στο JUWEL REKORD 80
Eπειδη δεν εχω αεραντλια , θα υπαρχει προβλημα οξυγονωσης ή καποιο αλλο προβλημα στα ψαρια???
Ευχαριστω ΠΕΤΡΟΣ
στην ουσια δεν λειτουργει το φιλτρο σου..!!
πρεπει να το αντικαταστησεις αμμεσα...
ειναι το μονο φιλτρο που λειτουργει το εσωτερικο σου?αν ναι θα εχεις μεγαλο προβλημα αφου θα χασεις τη βιολογια σου αν δεν κανεις κατι σημερα
οταν λες χαλασε?
Μετρα τις διαστάσεις του χώρου που έχει το φίλτρο για τον κυκλοφορητή και σε πετ θα βρείς κάτι που να χωράει.Άμεσσα όμως γιατί αν είναι το μόνο φίλτρο που δουλεύει όπως είπε ο steady θα έχεις προβλημα...
Βγάλε τον κυκλοφορητή και τρέχα σε ένα pet-shop να πάρεις κάποιον αντίστοιχο ή τον ίδιον αν γίνεται.
Να σας πω οτι στα 80 λιτρα υπαρχουν μονο 6 cherry barbs kai 1 dwarf gourami
Γιατι θα χασω την βιολογια αφου υπαρχουν ψαρια??
Αλλα αν υπαρχει π.χ μια διακοπη ρευματος 12 ωρες τι κανετε???
Κηδεία στο φίλτρο χε,χε.
Τα βακτηρίδια στα υλικά του φίλτρου θέλουν οξυγόνο για να ζήσουν, το οποίο το λαμβάνουν μέσω της ροής του νερού.
Χωρίς ροή νερού στα υλικά, "σαγιονάρα" βακτηρίδια.
Όσον αφορά σε περίπτωση τόσοοοο μεγάλης διακοπής θα πρέπει να έχεις μία αεραντλία μπαταρίας και να την βάλεις να πετάει τις φουσκάλες κάτω από τα υλικά ώστε να υπάρχει μία σχετική ροή.
Όσες φορές πάντως μου έχει τύχει διακοπή ρεύματος σε 1-2 ώρες είχε ξανάρθει και δεν έκανα τίποτα.
Όλα ok όπως καταλαβαίνεις, το 12 ώρες είναι τραβηγμένο παράδειγμα.
οταν λες χαλασε?
Εβγαλα την πριζα του κυκλοφορητη για να κανω καποιες εργασιες και οταν την ξαναεβαλα δεν λειτουργει
Εβγαλα την πριζα του κυκλοφορητη για να κανω καποιες εργασιες και οταν την ξαναεβαλα δεν λειτουργει
Ώπα..... βάλτον στιν πρίζα και με ένα πχ στυλό προσπάθησε να στρίψεις την προπελίτσα.
Μπορεί να μην είναι τίποτα και απλά να κόλησε.
Ώπα..... βάλτον στιν πρίζα και με ένα πχ στυλό προσπάθησε να στρίψεις την προπελίτσα.
Μπορεί να μην είναι τίποτα και απλά να κόλησε.
ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΜΕΓΑΛΟΣ:)
ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ
Σας ευχαριστω πολυ ολους
Τον steady ευχαρίστησε, άμα δεν ρώταγε αυτός εγώ θα σε έστελνα στην Μποτσουάνα για μάνγκο. ;)
ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ
Πράγμα που με βάζει στην σκέψη οτι για να κόλησε σημαίνει οτι το impeler (προπέλα) έχει πιάσει μούργα και θέλει καθάρισμα !!!:D
δυστυχως ειναι στην αρχη του να βγει Off...ετσι κανουν αυτα τα κυκλοφορητακια της πλακας της juwel...αρχιζουν στις αρχες να κολλανε,μετα υπολειτουργουν,κανουν θορυβο κλπ..μεχρι που ειναι για πεταμα....
στο παλιο μου ριο ειχα αλλαξει κανα 2-3 μεσα σε ενα χρονο...
Και εγώ κανένα μέσα στα τελευταία 4 χρόνια!
Άρα το δείγμα είναι μικρό για συμπέρασμα!! :D
Οπότε θα ήταν καλή ιδέα να αγόραζες άλλον έναν παρόμοιο κυκλοφορητή να τον έχεις για τέτοιες περιπτώσεις. ;)
Και εγώ κανένα μέσα στα τελευταία 4 χρόνια!
γκαστονε.....:rolleyes::D:D
Ο δικός μου στο rio 125 καμιά φορά εάν έχει κρατήσει λίγο αέρα δεν παίρνει μπρός. Αλλά ποτέ δεν έχει σταματήσει και πάντα ξεκινάει μετά απο διακοπή ρεύματος.
Ευτυχώς παίζει και εξωτερικό φίλτρο οπότε όταν ψοφήσει τελείως δεν θα μείνω ξεκρέμαστος...
Ευτυχώς παίζει και εξωτερικό φίλτρο οπότε όταν ψοφήσει τελείως δεν θα μείνω ξεκρέμαστος...των φρονιμων τα παιδια......σωστος ο μπισκοτανθρωπος..!!!:p:p
Παντως εχε μια αεραντλια ετοιμη...(βλ.#7)
Και εγώ είχα την ίδια εμπειρία με τον klaz με ένα 60λιτρο της Juwel που είχα...Κάποιους μήνες μετά την αγορά του η αντλεία χάλασε με τον τρόπο που περιγράφει ακριβώς...Η καινούργια δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα όμως μέχρι που το σταμάτισα εκείνο το ενυδρείο,σε 2 χρόνια και κάτι συνολικής λειτουργίας...
Όταν μου κόλλαγε η παλιά αυτό που έκανα είναι να της βγάζω το λαστιχένιο κάλυμμα του impeller που είχε και να ξεκινάω τον impeller με το χέρι έχοντάς τη στη μπρίζα...Στη συνέχεια την έκλεινα και την τοποθετούσα στη θέση της χωρίς φυσικά να τη βγάλω από το ρεύμα...
Eχθες το βραδυ που εβαλα πρωτη φορα σε λειτουργια το JUWEL LIDO ο κυκλοφορητης δεν δουλεψε.Mολις του εβαλα "δακτυλο" ξεκινησε και δουλευει κανονικα ...(κανει καποιο θορυβο αλλα το ψαχνω) , οπως και ο αλλος που εγραψα στο πρωτο post
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.