Επιστροφή στο Forum : Καπάκι ενυδρείου!
Λοιπόν έχω πάλι νέο θεματάκι ! Καταρχήν το ενυδρείο το πήρα πριν 2 χρονια απο τον Μαρινόπουλο! Οπως βλέπετε στη φωτο το καπάκι του ενυδρείου μου κατεβαινει πολύ χαμηλά ! Δηλαδή ενώ το ενυδρείο θεωρητικά είναι 120lt καθαρά δεν είναι ούτε 100lt γιατί εννοείτε βάζω νερό μέχρι το σημείο που αρχίζει το καπάκι ωστε να μην ανεβαίνουν τα ψάρια σε σημείο που δεν φαίνονται! Σκέφτομαι να το κόψω και να το κοντύνω μερικά cm (το καπάκι) ώστε να "ψηλώσει" λιγάκι το ενυδρείο! Πώς όμως μπορεί να κοπεί? Ποιος μπορει να μου κάνει τέτοια δουλειά?
Επειδή θα είναι δύσκολο να κόψεις το καπάκι και ίσως να μην βγεί ωραίο.
Μπορεις απλος να το σηκώσεις δηλαδη να το κάνεις να στερεώνεται πιο ψηλά αντιθετα με τώρα.
Κάλησε κάποιο κομάτι πλαστικό και στις τεσσερις γωνίες του καπακιού , έτσι ώστε το τζάμι να ακουμπάει εκεί.
Το σκέφτηκα κ αυτό αλλά δεν ξέρω τι να κολλήσω κ πώς!! Αν κολλήσω πλαστικά κομματάκια όπως λές, με τι υλικό να τα κολλήσω ωστε να μη φύγουν με το βάρος?
Στο συγκεκριμμενο καπακι αυτο που θελεις να κοψεις εφαρμοζει - χωνευει μεσα του το τζαμι του ενυδρειου...
Επισης σ' αυτο το πλαστικο πλαισιο υπαρχουν εσωτερικα και οι δυο -αν θυμαμαι καλα- κοντρες...
...οποτε μη το πειραζεις.....;)
Αν παλι "σου μπηκε" μπορεις να κοψεις λιγο το προσωπο μεχρι μισο ποντο κατω απο το σημειο που ειναι η μαρκα του ενυδρειου(παραπανω θα φαινονται οι κοντρες νομιζω). Το ειχα κανει και γω (με σεγα μεχρι που χαρισα το ενυδρειο και ησυχασα...:D)
Μου ήρθε ιδέα τώρα! Θα το βγάλω τελίως κ θα του βάλω κάτι μέσα ωστε να "κάθετε" πιό ψηλά! Για να το κόψω με σέγα δύσκολο γιατι θέλει μεγάλη ακρίβεια για να βγει τέλειο αποτέλεσμα! Είχες κ συ το ίδιο απο Μαρινόπουλο?
Παλιοτερα ναι..
Κατι που ειχα κανει και γω...βαλε δυο κοματια 25 cm περιπου μηκος σωληνα (αυτον απο τα εξωτ.φιλτρα) στις δυο πλαινες πλευρες του πλαισιου εσωτερικα ...;)Ετσι θα σηκωθει γυρω στον ποντο.
Δεν έχω εξωτερικό φίλτρο! Κάτι θα βρω να βάλω..θέλω παραπάνω απο πόντο όμως να σηκωθεί!!! Να φανεί η διαφορά! Να σε ρωτήσω κ το άλλο μιασ κ ειχεσ κ συ καποτε το ιδιο ενυδρείο! Εχει θέση για μια μονο λάμπα! Προσφατα έβαλα μια arcadia 25W! Θέλω να βάλω κ 2η λάμπα! Ηλεκτρολόγος θα μου κάνει τη δουλειά ε! Εσύ το είχες αφήσει με μια λάμπα?
Πολλοί έχουν βάλει 2η λάμπα σ αυτό και αν ψάξεις λίγο θα βρεις πολλά.Ομως για μένα αυτό το ενυδρείο είναι μόνο για ξεκίνημα...Δεν το σκέφτεσε για μιά αναβάθμιση σε κάτι καλύτερο ποιοτικά και μεγαλύτερο ?
Το καλύτερο ποιοτικά τι σημαινει? Εχω αλλάξει φίλτρο, θερμοστάτη!! Μονο ο φωτισμός μου φαινεται πολύ χαμηλός!! Ειδικα τωρα που αλλαξα λάμπα κ βγάζει ροζ χρώμα!!
Το καλύτερο ποιοτικά τι σημαινει? Εχω αλλάξει φίλτρο, θερμοστάτη!! Μονο ο φωτισμός μου φαινεται πολύ χαμηλός!! Ειδικα τωρα που αλλαξα λάμπα κ βγάζει ροζ χρώμα!!
Να μια αναβαθμηση :D :D
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=18898
Υ.γ εβαλα και δευτερη ( daylight) αλλα θα πρεπει να ξερεις...αλλαξε και το μπαλαστ(βαλε ηλεκτρ/κο για 2χ20 watt);)
Επειδή είμαι λίγο άσχετη...οταν λες "άλλαξε το ballast" τι εννοείς?
johnpalavos
29-11-07, 13:38
Ελβιρα γεια!!!να πω μια βλακεια??? γιατι δεν φτιαχνεις ενα καπακι diy??? λεω εγω τωρα...
Για explain.....
-------------------------
Οδηγιες παρακαλώωωωωω
Δικη σου κατασκευη καπακι.
Και πώς θα το φτιάξω που δεν έχω ιδέα? Eχει φτιάξει κανείσ να μου πει?
johnpalavos
29-11-07, 21:30
εχω φτιαξει εγω...η φιλοσοφια του ειναι απλη.... φαντασου ενα ξυλινο πλαισιο που καταει πανω στο ενυδρειο και εχχει ενα ξυλινο καπακι... αν δεν βρεις τιποτα στις κατασκευες στειλε ενα Pm.
chemical mac
29-11-07, 23:25
Σημάδεψε το μέχρι την υπερχείλιση και μετά ξεβίδωσε το καπάκι από τη θέση του και κόψε το μπροστινό μέρος μόνο προσεκτικά με ένα μικρό πριονάκι. Αν όλα πάνε καλά...σε 5 λεπτά έχεις τελειώσει.
Ανέβασα το καπάκι 3,5cm! Εκανα πατέντα! Έκοψα 4 κομμάτια λάστιχο ποτίσματος κ έβαλα δεξιά κ αριστερά (μεσα στο καπακι εκει που κάθεται πάνω στο τζάμι) απο 2 κομμάτια!!!! Βέβαια όταν το ανοίγω για τάισμα θέλει προσοχή γιατι κουνάει ολοκληρο!!!
johnpalavos
30-11-07, 18:21
πετα τα λαστιχα, κοψε 8 δεκαποντα ξυλακια στο υψος που θες για να σηκωσεις το καπακι και βαλε τα με διο πιτσικουλιες σιλικονη...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.