Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : συνδεση λαμπας υπολογιστη


dinos99
28-11-07, 02:29
γεια σας παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν εχει δοκιμασει κανεις να σινδεσει 4 pin Molex απο λαμπες υπολογιστη οπως αυτη http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.804202 με παλιο φορτιστη κινητου(καπου διαβασα οτι μπορουμε να τον χρησημοποιησουμε αντι δωδεκαβολτο).Αν ναι πως γινεται??

Kotsos
28-11-07, 22:53
γεια σας παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν εχει δοκιμασει κανεις να σινδεσει 4 pin Molex απο λαμπες υπολογιστη οπως αυτη http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.804202 με παλιο φορτιστη κινητου(καπου διαβασα οτι μπορουμε να τον χρησημοποιησουμε αντι δωδεκαβολτο).Αν ναι πως γινεται??
Η υποδοχη στην οποία συνδέεται το συγκεκριμένο βγάζει 5V και 12V. Συνήθως για λάμπες, ανεμηστήρες κ.α. χρησιμοποιήτε μόνο η μια τάση, και συνήθως είναι τα 12V.Οι περισσότεροι φορτιστες βγάζουν 4-5V και περίπου 300-500mA, Τα οποία νομίζω πως δεν είναι ικανά να το ανάψουν. Υπάρχει φυσικά μια μικρή περίπτωση να υπολειτουργεί, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι και πολύ ικανοποιητικό.
Αν χρησιμοποιεί τα 5V, πράγμα πολύ σπάνιο (δεν ξέρω καν αν υπάχει κάτι τέτοιο) , κάτι μπορεί να γίνει.:grin:

Νομίζω πως το project που είδες (αν είναι αυτό που είδα κι εγώ) είναι με λεντάκια.

george
28-11-07, 23:05
Aγοράζεις έναν μετασχηματιστή (τροφοδοτικό) μεταβλητής εξόδου και τελείωσες ;)

dinos99
29-11-07, 01:44
Aγοράζεις έναν μετασχηματιστή (τροφοδοτικό) μεταβλητής εξόδου και τελείωσες ;)mporeis na to kaneis penintarakia na to katalabo???:D:D:D

Y.G.exo ena problhmataki me ton ypologisth giayto grafo prosorina me latinikous xaraktires:(:(

vega
07-12-07, 10:02
Γεια, το έχω κάνει αυτό που θες και έχει πολύ όμορφο αποτέλεσμα.. πολύ απλά θα χρειαστείς ένα τροφοδοτικό στα 12 volt γιατί με τόσο δουλεύει. Αν βάλεις μικρότερη τάση η λάμπα δεν θα αποδίδει όσο πρέπει.. θα ανάβει μεν..αλλά πιο χαμηλά.
Τώρα όσο για φορτιστή.. το έχω δοκιμάσει σε άλλου είδους «πατέντα» και μου τα άναψε το λαμπάκι.. σ αυτόν τον τύπο δεν το δοκίμασα.. απλά αν ο φορτιστής που έχεις βγαζει πάνω από δύο καλώδια θα χρειαστείς ένα πολύμετρο για να δεις ποια είναι αυτά που έχουν την τάση… ή στην τύχη.. στην χειρότερη περίπτωση.. δεν θα σου ανάψει.
Ένα τροφοδοτικό έχει 3 ευρώ γιατί να ψάχνεσαι με φορτιστές.
Είναι πολύ από σαν κατασκευή.

dinos99
07-12-07, 15:46
μαλλον ετσι θα το κανω τελικα φίλε μου γιατι οσους φορτιστές ειδα δεν βγαζουν πανω απο 5 βολτ οποτε δεν λεει.απλα μια ιδεα ηταν ωστε να αποφυγω τα πειραματα αλλα δυστυχως δεν μου βγηκε..:D:D

naupaktos84
08-12-07, 00:25
φιλτατε vega μπορεις να μας πεις τα βηματα που εκανες , υλικα και απο τι μαγαζια μπορουμε να τα προμηθευτουμε?
Αυτα τα λιγα!

Kotsos
08-12-07, 18:16
Ένα τροφοδοτικό έχει 3 ευρώ γιατί να ψάχνεσαι με φορτιστές.
Που πουλάνε τροφοδοτικό 12V με 3 ευρώ? πόσα αμπέρ βγάζει????

vega
08-12-07, 23:56
Τροφοδοτικό θα βρεις στη στοά ηλεκτρονικών στα λουδουδάδικα που λένε (όχι στα λαδάδικα) J Κάποιο κατάστημα ..Διαμαντής τον έχει 3 ευρώ αμπέρ δεν θυμάμαι αλλά αυτόν που μου έδωσε μια χαρά λειτούργει. Όσο για τη λάμπα απ ένα οπουδήποτε κατάστημα υπολογιστών τις βρίσκεις, άσε που έχει και αυτός με τους μετασχηματιστές . Και πολύ απλά συνδέεις τον μετασχηματιστή με την λάμπα , αν το δεις στη πράξη είναι πάρα πολύ απλό..από μόνο του σου λέει το πως θα το συνδέσεις. Απλά στα τελειώματα της λάμπας βάλε σιλικόνη για να το σταγανοποιήσεις.
Εγώ έκανα δυο τέτοια ένα για το θαλασσινό και ένα για το γλυκό. Στο τεράριο με το φίδι έβαλα led εκεί δείχνει καλύτερα .

george
09-12-07, 14:52
Που πουλάνε τροφοδοτικό 12V με 3 ευρώ? πόσα αμπέρ βγάζει????

Έχουν κουμπάκι που επιλέγεις την έξοδο αναλόγως με πόσα αμπέρ θέλεις.

vega
09-12-07, 17:24
Νομίζω ότι έχει διακόπτη που ρυθμίζει τη τάση από 1,5 – 12 V

george
10-12-07, 11:03
;););)