Επιστροφή στο Forum : καφε χρωμα το νερο
γεια σε ολους! ειμαστε καινουριοι στο χομπι και εχουμε ενα προβλημα με το νερο του ενυδρειου μας. βαλαμε μεσα εχτες το πρωι ενα ξυλο μοπανι και εγινε καφε το νερο. μεχρι κ σημερα ετσι ειναι. πρεπει να κανουμε αλλαγη νερου η να το αφησουμε ετσι; :confused: 60λιτρων ενυδρειο, κοινωνικο.
το κιτρινο χρωμα ειναι ακινδυνο φιλε μου,πολλα μαλιστα ψαρια το γουσταρουν.....
παιζει βεβαια ρολο και το τι ψαρια εχεις μεσα τωρα...
δωσε μας περισσοτερα στοιχεια για το ενυδρειο σου με λεπτομερειες.....
Καλώς ήρθατε!
Έπρεπε να το βάλετε στο νερό λίγες μέρες για να φύγει το πολύ χρώμα. Αλλά αυτό βγάζει χρώμα και μετά από 1 μήνα αν και όχι τόσο πολύ.
... γειά σου Κωστάκη (klaz)!!!
Τσιόνογλου Σταύρος
24-11-07, 11:56
Είναι φυσιολογικό το ξύλο να βγάλει χρώμα στο νερό,συνήθως τα ξύλα πριν τα βάλουμε στο ενυδρείο τα ξεπλένουμε καλα με ζεστό νερο για να φύγουν οι βρωμιές και τα τρίβουμε και με μιά συρματόβουρτσα,και μετά για καμμιά βδομάδα τα αφηνουμε μέσα σε νερό το οποίο αλλάζουμε τακτικά ώστε να φύγει η πολύ καφεδίλα.Πάντως μην ανησυχείς δεν πειράζει τα ψάρια απεναντίας τα αρέσει και σιγά σιγα με τον καιρό και τις αλλαγες νερού που θα κάνεις θα φύγει.
-------------------------
Πώ πω ρε παιδιά όλοι μαζί απαντούσαμε,ευτύχώς συμφωνούσαμε αλλιώς θα μας έπαιρναν στο ψηλό:p :p Γειά σας!!!!!!:smt039 :smt039 :smt039
μαζι με τον νεο μας φιλο,χαιρετω τα φιλαρακια μου....(γεια σου λουσιτα μου,εσενα σταυρε σε ειδα προσφατααααα...χεχε).
αργω λιγο να απαντησω αλλα δεν ξερω να το χειριζομαι ακομα το συστημα. τα ψαρακια ειναι νεον, λεμον, χειρες, κ κατι αλλο που δεν ξερω πως λεγεται. α, και κατι διαφανα. σας υποχρεωσα, το ξερω.
δεν πειραζει φιλε μου.τα ψαρακια σου ειναι μια χαρα με το ξυλο μεσα....και τιποτε να μην κανεις σε λιγες βδομαδες (και με αλλαγες νερου) σιγα-σιγα θα φυγει η ακινδυνη αυτη κιτρινιλα....
σας ευχαριστω που μου λυσατε την απορια!
Για να βρεις ποια είναι τα διάφανα ψάξε αυτά τα 2 ονόματα parailia pellucida και kryptopterus minor.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.