PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξεκινησαμε και να δω μεχρι που θα φτασουμε.....


Emilio
22-11-07, 12:30
Καλησπερα παιδια, εδω και ενα χρονο ασχολουμε με το χομπι, ξεκινησα με ενα 75λιτρο και εχω παρει εδω και κατι μηνες ενα 240, με αφρικανες malawi

πολυ επιθετικοτητα, παιζει και εκτος αυτου χρειαζομαι κι αλλες πετρες να φτιαξω καμια κρυψωνα γιατι γινεται μαχη. απο ονοματα δε τα παω καλα μη με ρωτησετε, αυτο που ξερω ειναι οτι πρεπει να αναιβασω Ph και σκληροτητα στα οποια θα κανω μετρηση σημερα να ξερω τι γινεται. το κυριαρχο αυτη τη στιγμη ειναι ενα Pseudotropheus lombardoi περιπου 5-7 ποντους. μου εχει τσακισει γυρω στα 5 ψαρια ιδιας ρατσας, ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ??? θα χρειαστω σιγουρα μι αναλυση των οδηγιων για να εχω καλα αποτελεσματα.

Thanx guys !!

Z_X
22-11-07, 13:57
Το βασικό για να έχεις ένα λειτουργικό ενυδρείο με αφρικάνες είναι να στήσεις σωστά τους κατοίκους.
Αυτο σημαίνει οτί πρώτα πρέπει να μάθεις τι ψάρια έχεις,δεν μπορεις να εχεις ενα που θα γίνει 30 πόντους,πρέπει να εχουν ιδιες διατροφικές συνήθειες και να ειναι συμβατά στην κοινωνικότητα(αυτό που έχεις θεωρείται πολύ εδαφικό και κακός συγκάτοικος :smt084 ).
Η τιμές ευκολα πιάνονται(νεράκι της βρύσης,ασβετολιθικές πετρες,αμμο θαλασσης ,η έξοδο του φίτρου σου να είναι παράλληλα και κοντα με την επιφάνεια)

Giannis-malawi
22-11-07, 14:02
καλως ηρθες φιλε μου..

για να μας βοηθησεις να σε βοηθησουμε,καλο θα ηταν να εβαζες μερικες φωτο με τους κατοικους για να τους αναγνωρισουμε,αλλα και να δουμε το aquascape που υπαρχει..

οπως ειπε και ο Χρηστος το μυστικο ειναι σωστο aquascape,σωστοι συγκατοικοι και καλες συνθηκες..με λιγη βοηθεια και διαβασμα μια χαρα θα εισαι,και θα φτασεις μακρια με τα ψαρακια σου..

περιμενουμε φωτο ή οποια αλλη πληροφορια εχεις..;)

andreas K
22-11-07, 17:16
Aν καταλαβα καλα... εχεις εξι αρσενικα lobardoi σε 240 λιτρα;

mmbuna
22-11-07, 21:24
το κυριαρχο αυτη τη στιγμη ειναι ενα Pseudotropheus lombardoi περιπου 5-7 ποντους. μου εχει τσακισει γυρω στα 5 ψαρια ιδιας ρατσας, ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ???

Τι χρώμα είναι τα άλλα 5 ψάρια ίδιας ράτσας όπως λές? Είναι ίδιο κιτρινο-πορτοκαλί με ελαφριές ρίγες όπως το κυρίαρχο αρσενικό?
Έχεις κανένα που να φέρνει λίγο προς το γαλάζιο, μπλε?

Emilio
22-11-07, 22:29
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, τις μετρήσεις τις έκανα και φαίνονται όλα κανονικά με Ph 7.7 το οποίο μπορεί να ανέβει κι άλλο θα το δούμε αυτό, όσον αφορά τα ψαράκια εκτός από τα Lombardoi που τα γνωρίζω θα ήθελα να μάθω και την ονομασία των άλλων. Θα προσέξατε ότι σε λιγο καιρο θα γεννήσουμε.. όχι όλοι η συγκεκριμένη στη γεννήστρα… υπολογίζω σε καμιά 10 μέρες max , Ερώτηση.. στην περίπτωση που λείπω στη δουλεία θα τα φάει η μάνα η παίζει να τα προλάβω για κάποιες ώρες??? Οι πέτρες είναι λίγο xtreme το ξέρω αλά φαίνονται ωραίες ε ? από πού μη ρωτάτε!!! Ελπίζω οι Φώτο να βοηθάνε … Σκληρότητα πόσο πρέπει να είναι για να είμαστε οκ ?? η Άμμο είναι θαλάσσης πλυμένη στο χέρι που λένε…..

Ευχαριστώ και πάλι.

Αν είναι κάτι ακόμα που ξέχασα θα τα πούμε later

Z_X
22-11-07, 23:25
Μου άρεσε η γεννήστρα :D

crazyio
26-11-07, 08:46
Μεγάλωσε ο ψάρης μου και στα τσάκισε όλα ? :rolleyes::D

Όσο για το πού θα φτάσεις ??? χμμμμμ ... ετοίμασε χώρο στο σαλόνι σου .... ξέρεις εσύ ...εκείνη την ανεκμετάλλευτη γωνία !! :D:D
Απλά με λυπάμαι όταν θα με φωνάξεις για να πλύνουμε πάλι άμμο.....που θα συνεπάγεται σε άλλο ένα ξενύχτι ... zwzw