Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : stress zyme και στρωσιμο

casperon
21-11-07, 23:31
Σ'ενα στρωμενο (προσφατα) με ψαρια πλεον ενυδρειο,πρεπει να συνεχισω να ριχνω μεσα stress zyme ή να το σταματησω;
-------------------------
Σ'ενα στρωμενο (προσφατα) με ψαρια πλεον ενυδρειο,πρεπει να συνεχισω να ριχνω μεσα stress zyme ή να το σταματησω;
α! και επ' ευκαιρια το melafix για ποια ασθενεια κανει;

aristomenis
21-11-07, 23:58
Άν σου περισσεύουν χρήματα.................:D
και βέβαια όχι.Καλό ειναι τώρα στην αρχή να παρακολουθής της παραμέτρους του νερού μεχρι να σταθεροποιηθεί το σύστημα.Το melafix είναι ενα ήπιο φυσικό αντιβιοτικό.

PascM
22-11-07, 00:05
Το melafix είναι ενα ήπιο φυσικό αντιβιοτικό.
Το melafix δεν είναι αντιβιοτικό!!!
Είναι φυτικό προϊόν το οποίο βοηθάει σε μικροτραυματισμούς (επούλωση) και στην σήψη των πτερυγίων π.χ.

aristomenis
22-11-07, 01:08
Άν πρόσεξες γράφω ήπιο φυσικό αντιβιοτικό....
Στην πραγματικότητα ολα τα φαρμακα ειναι αντιβιοτικα....(ΑΝΤΙ-ΒΙΟΥ)
Η γυναικα μου ειναι γιατρος !!
Απο οτι μου εχει πει η διαφορα ειναι στο αν ειναι παρασιτο η βακτηριο η μυκητας (επειδη το παρασιτο) θελει ξενιστη!!
τα βακτηρια και η μυκητες δεν χρειαζονται ξενιστη.....εκει υπαρχει μου λεει η διαφορα μεταξυ παρασιτοκτονου,μυκητοκτονου,βακτηριοκτονου........ στην πραγματικοτητα ολα ειναι αντιβιοτικα ( που σκοτωνουν ενα
συγκεκριμενο ειδος..... ) εξου και τα ευρεως φασματος που συνηθως δεν ειναι αποτελεσματικα ......πχ οταν καποιος ανθρωπος παρει ενα αντιμυκητιακο φαρμακο
μπορει οι μυκητες να μην του φυγουν με το συγκεκριμενο και να του φυγουν με ενα αλλο,που ειναι και αυτο αντιμυκητιακο ........τα αντιμυκητιακα πχ δεν σκοτωνουν τον μυκητα απλως αλλαζουν την χλωριδα του δερματος !! (και αν δεν του φυγουν ουτε με αυτο στην συνεχεια παμε για καλιεργεια.....)δεν ειναι τυχαιο οτι
πολλοι χομπιστες στο εξωτερικο εχουν μικροσκοποιο!! για να τελειωνο η αντιβιωση δεν σκοτωνει μονο βακτηριδια....οι ιους...... απλως υπαρχει μια ειδεικευση σε κατι συγκεκριμενο.... Δεν ξερω αν βοηθησα....

george
22-11-07, 01:29
Άλλο αντιβιωτικό....άλλο φυσικό/φυτικό προϊόν.

aristomenis
22-11-07, 01:59
μαλλον δεν καταλαβες αυτα που εγραψα....:)
Πχ ο μαλαχιτης (πρασινος) που ειναι μεταλευμα ανθρακικου αλατος χρησιμοποιητε μαλλον (δεν ειμαι σιγουρος) στο μαλασιτ που ειναι αντιπαρασιτικο αντιπρωτοζοικο .αντιβακτηριακο.....δεν ειναι φυσικος ; !!!! Η κοκαινη δεν ειναι φυσικη;......η ηρωινη; ασχετα αν περιεχουν μερικα και συνθετικες ουσιες....Τα περισσοτερα φαρμακα τα συστατικα τους βρισκονται στην φυση ,ασχετα αν η χημεια σημερα κανει θαυματα βλεπε συνθετικες ουσιες....και αυτο γινετε για λογους οικονομικους......το μεγαλυτερο φαρμακειο ειναι η ιδια η φυση....δες αμαζονιο....οι ερευνητες καθε μερα ανακαλυπτουν καινουργεια φυτα με φαρμακευτικες ιδιοτητες....απλα τα συνθετικα κοστιζουν λιγοτερο.....

Filotas
22-11-07, 10:23
Άν πρόσεξες γράφω ήπιο φυσικό αντιβιοτικό....
Στην πραγματικότητα ολα τα φαρμακα ειναι αντιβιοτικα....(ΑΝΤΙ-ΒΙΟΥ)
Η γυναικα μου ειναι γιατρος !!
Απο οτι μου εχει πει η διαφορα ειναι στο αν ειναι παρασιτο η βακτηριο η μυκητας (επειδη το παρασιτο) θελει ξενιστη!!
τα βακτηρια και η μυκητες δεν χρειαζονται ξενιστη.....εκει υπαρχει μου λεει η διαφορα μεταξυ παρασιτοκτονου,μυκητοκτονου,βακτηριοκτονου........ στην πραγματικοτητα ολα ειναι αντιβιοτικα ( που σκοτωνουν ενα
συγκεκριμενο ειδος..... ) εξου και τα ευρεως φασματος που συνηθως δεν ειναι αποτελεσματικα ......πχ οταν καποιος ανθρωπος παρει ενα αντιμυκητιακο φαρμακο
μπορει οι μυκητες να μην του φυγουν με το συγκεκριμενο και να του φυγουν με ενα αλλο,που ειναι και αυτο αντιμυκητιακο ........τα αντιμυκητιακα πχ δεν σκοτωνουν τον μυκητα απλως αλλαζουν την χλωριδα του δερματος !! (και αν δεν του φυγουν ουτε με αυτο στην συνεχεια παμε για καλιεργεια.....)δεν ειναι τυχαιο οτι
πολλοι χομπιστες στο εξωτερικο εχουν μικροσκοποιο!! για να τελειωνο η αντιβιωση δεν σκοτωνει μονο βακτηριδια....οι ιους...... απλως υπαρχει μια ειδεικευση σε κατι συγκεκριμενο.... Δεν ξερω αν βοηθησα....

Συγνώμη για την επέμβαση αλλά επειδή είμαι γιατρός θα απαντήσω οτι όλα τα φάρμακα δεν είναι αντιβιοτικά.
Αντιβιοτικά είναι συγκεκριμένα φάρμακα που καταπολεμούν τα μικρόβια (βακτηρίδια) χωρίς να βλάψουν ευκαριωτικά κύτταρα και κατ'επέκταση τον άνθρωπο. Τα αντιπαρασιτικά και μυκιτοκτόνα ΔΕΝ είναι αντιβιοτικά και τα μυκιτοκτόνα σκοτώνουν τον μύκιτα δεν αλλάζουν απλώς την χλωρίδα αυτό είναι το επακόλουθο τοης πρώτης εξώντωσης.
Μέχρι νεοτέρας αντιβιοτικό ή φαρμακο που να σκοτώνει ΙΟΥΣ δεν έχει βρεθεί. Ο πρώτος που θα το βρεί θα πέρνει το Νομπελ ιατρικής για 10 χρόνια συνεχόμενα.

μαλλον δεν καταλαβες αυτα που εγραψα....:)
Πχ ο μαλαχιτης (πρασινος) που ειναι μεταλευμα ανθρακικου αλατος χρησιμοποιητε μαλλον (δεν ειμαι σιγουρος) στο μαλασιτ που ειναι αντιπαρασιτικο αντιπρωτοζοικο .αντιβακτηριακο.....δεν ειναι φυσικος ; !!!! Η κοκαινη δεν ειναι φυσικη;......η ηρωινη; ασχετα αν περιεχουν μερικα και συνθετικες ουσιες....Τα περισσοτερα φαρμακα τα συστατικα τους βρισκονται στην φυση ,ασχετα αν η χημεια σημερα κανει θαυματα βλεπε συνθετικες ουσιες....και αυτο γινετε για λογους οικονομικους......το μεγαλυτερο φαρμακειο ειναι η ιδια η φυση....δες αμαζονιο....οι ερευνητες καθε μερα ανακαλυπτουν καινουργεια φυτα με φαρμακευτικες ιδιοτητες....απλα τα συνθετικα κοστιζουν λιγοτερο.....

Τα περισσότερα αντιβιοτικά είναι φυσικά μήν ξεχνάμε την πενικκιλίνη που την παράγει ένας μύκιτας.
Η ηροΐνη ΔΕΝ είναι καθόλου φυσική προέρχεται μετά απο κατεργασία της μορφίνης. Για την κοκαίνη δεν μπορώ να σου πώ αλλά η εντύπωση μου είναι οτι δεν είθναι και τόσο φυσική.
Μην ξεχνάμε φυσικό είναι ότι συναντάμε στην φύση χωρίς καμία επέμβαση απο ανθρώπινο παράγωντα.

george
22-11-07, 11:58
http://www.cichlid-forum.com/articles/melafix.php

aristomenis
22-11-07, 12:30
Tελικά μάλλον δεν τα έχω κατάλαβει καλά..........:smt075

Filotas
22-11-07, 12:53
Tελικά μάλλον δεν τα έχω κατάλαβει καλά..........:smt075

6 χρόνια σπουδών είναι αυτά!!!!! Που να βάλεις και την ειδικότητα!!!! Πολύ διάβασμα.+-4 +-4
Χε, χε, χε!!!!!!