PDA

Επιστροφή στο Forum : VALLISNERIA AMERICANA

tsagod
21-11-07, 21:57
Παιδια καλησπερα,

τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει... "Η Vallisneria americana μπορεί πολύ εύκολα να αναπαραχθεί, χρησιμοποιώντας πολλούς δρομείς". :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :confused: :confused: :confused:

Τσιόνογλου Σταύρος
21-11-07, 22:11
Αυτό που εννοεί είναι ότι απο την βάση του φυτού κοντά στις ρίζες ξεκινάει ένας δρομέας (σαν το σπαράγγι) συνήθως κάτω απο το χαλίκι και αναπτύσσεται σε νέο φυτό και μετά νεο και ξανα νεο και στο τέλος έχεις ενα ενυδρείο όλο Βαλισνέριες (χαμός) πιστεύω να έγινα κατανοητός :D :D :D .

Celda
21-11-07, 22:14
βλέπεις ένα κομμάτι του ίδιου του φυτού που ξεκινά απο τη βάση; αυτο είναι ο δρομέας. ανάλογα το υπόστρωμα αναπτύσσεται πάνω ή κατω...φτάνει σε ένα σημείο και ξεκινά να βγαζει ρίζες και να αναπτύσσει φύλλα.

αρχικά εξαρτάται απο το αρχικό φυτό, αλλά μετά απο λιγό καιρό - να εχει αναπτυχθεί - προσωπικά κόβω τα δυο φυτά. το νεαρό φυτό μπορείς να το μεταφυτεύσεις.

αυτα. ελπίζω να βοήθησα:D

Κωνσταντίνα

ΥΓ. Σταύρο με πρόλαβες!...τουλαχιστον λεμε τα ίδια, χαχα

Τσιόνογλου Σταύρος
21-11-07, 22:37
Το καλό είναι οτι συμφωνούμε και οτι εσυ μπορείς και βάζεις και φώτο ενώ εγώ μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά απο υπολογιστες.

tsagod
21-11-07, 22:38
παιδια σας ευχαριστω για τις γρηγορες και κατατοπιστικοτατες απαντησεις...

Παρατηρησα τις δικες μου και οι δυο απο τις τρεις εχουν δρομεα...Φανταζομαι θα βγαλει και η τριτη;

Τον δρομεα τον κοβω στο σημειο που βγαινουν οι καινουριες ριζες του καινουριου φυτου;

netblues
21-11-07, 22:44
Στα ελληνικα, runners

Τσιόνογλου Σταύρος
21-11-07, 22:45
Όταν αναπτυχθεί αρκετά το αναπαραγώμενο φυτο και βγάλει και ρίζες κόβεις το δρομέα κοντα στη ρίζα του αρχικού φυτού,κατόπιν το κοτσάνι ας πούμε που περισσεύει το κόβεις σύριζα με το νέο φυτό και έχεις ένα νέο καθαρό φυτό.Με λίγα λόγια το ενδιάμεσο κομμάτι μεταξυ των φυτών το πετάς.

tsagod
21-11-07, 22:57
ευχαριστω Σταυρο...

tsagod
24-11-07, 12:44
παιδια επανερχομαι στο θεμα...
Επειδη η vallisneria οταν την πηρα δεν ηταν καιστην καλυτερη κατασταση... και καποιοα φυλα της ηταν κιτρινα πως πρεπει να την κλαδεψω για να της φυγει αυτη η κιτρινιλα και να ξαναπαρει τ' απανω της..

klaz
24-11-07, 12:46
δωστης ενα γερο κλαδεμα απο χαμηλα,και θα δεις τρελλη αναπτυξη σε λιγες μερες....

tsagod
24-11-07, 12:52
klaz, παλι εσυ σε ευχαριστω...

gfdimopo
02-12-07, 09:53
Κόβουμε τα φύλλα της κόντά στην ρίζα?

Celda
02-12-07, 11:08
Ναι...

αμα τα πιάσεις απο τη βάση, σχεδόν φευγουν μόνα τους.

crazyio
10-12-07, 08:38
Πριν κόψεις το νέο φυτό για μετεμφύτευση άσε το να μεγαλώσει λίγο και μετά το κόβεις.
μην το κόψεις με το που θα το δεις να σκάει μύτη γιατί παίζει να σου σταματήσει η ανάπτυξή του...
Το έχω πάθει και το έχω συζητήσει σε κάποιο πόστ...

PascM
13-12-07, 21:44
Στα ελληνικα, runners
Δηλαδή στα Αγγλικά πως είναι? dromeis? :D :D