Επιστροφή στο Forum : apistogramma ?
jimfytakis
21-11-07, 19:49
Καποτε ειχε και θηλυκο οταν το ειχε ο θειος μου αλλα λογω ενος ατυχηματος εχασε το θηλυκο΄.Τωρα το ανελαβα εγω τον ψαρη και θελω να μαθω τι απιστο ειναι για να του παρω ταιρι
Για cacatuoides μου κάνει αλλά πρέπει να είναι orange flash.. όχι το κλασσικό. Τα είχα και γω αυτά κάποτε, όπως και τα hongsloi..
Είναι όντως Apistogramma cacatuoides "orange flash" (έχει προκεύψει από επιλεκτικές αναπαραγωγές).
Πριν αγοράσεις θηλυκιά, πες μας σε πόσα λίτρα ενυδρείο το έχεις.
jimfytakis
22-11-07, 17:43
Αφου εκανα στο 400αρι τα κριμπενσις απο 2ζευγαρια σε ενα εβαλα αυτον στη θεση τους.Αποτι εχω καταλαβει εχει βρει και το σημειο του
Ρωτάω για τον όγκο του ενυδρείο σου επειδή τα αρσενικά A. cacatuoides χρειάζονται παραπάνω από μια θηλυκές, πράγμα που εξαρτάται από το μέγεθος του ενυδρείου.
Τσιόνογλου Σταύρος
23-11-07, 00:19
Γιώργο απότι έχω διαβάσει αυτά τα ψάρια έχουν μικρό όριο ζωής 2-3 χρόνια ,είναι αλήθεια και ισχύει για όλα τα Apisto;
Είναι από τα ψάρια που αρέσκονται να είναι σε διάταξη χαρεμιού.. αλλά φρόντισε να έχεις κανένα βαρβάτο αρσενικό με ωραία έντονα χρώματα(απ ότι βλέπω ο δικός σου είναι μια χαρά), και σε συνδυασμό με χαμηλή σκληρότητα θα δείς μικρά πολύ γρήγορα..επίσης οι θυληκές πρέπει να είναι ενήλικες αλλιώς θα πέσει πολύ κυνήγι..
Τα απιστόγραμμα στην φύση σπανίως ζουν παραπάνω από 1,5-2 χρόνια (λόγω θηρευτών), ενώ θεωρούνται γερασμένα σε ηλικία 2,5 το πολύ 3 ετών.
Στο ενυδρείο, με πολύ καλές συνθήκες και λίγη τύχη, μπορούν να ξεπεράσουν κατά λίγο τα 3 χρόνια ζωής.
Πάντως είναι αρκετά ευαίσθητα ψάρια, εγώ γυρνώντας από τις διακοπές πέρσυ τα είχα βρεί νεκρά..2 είχα (hongsloi). Tα apistogramma τα λατρεύω, είναι από τα ψάρια που τα "ερωτεύτηκα" κατευθείαν.. :smt049
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.