PDA

Επιστροφή στο Forum : κοπη τζαμιων

steady
19-11-07, 12:55
μου δωσανε 5-6 φυλλα απο 5αρι τζαμι διαφορων μεγεθων και ελεγα να εκμεταλευτω την ευκαιρια για μαστορεμα και την πιθανη δημιουργια μιας μονομαχιερας

η ερωτηση μου ειναι αν μπορω και ποσο δυσκολο ειναι να κοψω τα τζαμια απο μονος μου αγοραζοντας αυτο το ειδικο ''κοπιδακι'' ας το πω μιας και δεν ξερω πως λεγεται που εχουν οι τζαμαδες,οσες φορες εχω παρακολουθησει μου φαινεται γελια διαδικασια, το κοπιδι αυτο χρειαζεται και αυτο το μεγαλο τριγωνο το οποιο και ενα κομματι κοντρα πλακε μπορει να ναι..

αληθεια ενα τετοιο κοπιδι ποσο κοστιζει περιπου?στο praktiker λογικα βρισκω ε?

υ.γ μη τολμισει κανεις και μου πει γιατι δεν πας σε τζαμα να στα κοψει και θελεις να παιδευεσαι zw :D :D :D :D :D

maikl
19-11-07, 13:13
μου δωσανε 5-6 φυλλα απο 5αρι τζαμι διαφορων μεγεθων και ελεγα να εκμεταλευτω την ευκαιρια για μαστορεμα και την πιθανη δημιουργια μιας μονομαχιερας

η ερωτηση μου ειναι αν μπορω και ποσο δυσκολο ειναι να κοψω τα τζαμια απο μονος μου αγοραζοντας αυτο το ειδικο ''κοπιδακι'' ας το πω μιας και δεν ξερω πως λεγεται που εχουν οι τζαμαδες,οσες φορες εχω παρακολουθησει μου φαινεται γελια διαδικασια, το κοπιδι αυτο χρειαζεται και αυτο το μεγαλο τριγωνο το οποιο και ενα κομματι κοντρα πλακε μπορει να ναι..

αληθεια ενα τετοιο κοπιδι ποσο κοστιζει περιπου?στο praktiker λογικα βρισκω ε?

υ.γ μη τολμισει κανεις και μου πει γιατι δεν πας σε τζαμα να στα κοψει και θελεις να παιδευεσαι zw :D :D :D :D :D

Αυτο λεγετε γωνιαστρα και χρειαζετε για να κοψεις καθετα τα τζαμια.

Γνωμη μου?Αν πιανουν λιγο τα χερια σου ειναι ευκολο...
Μην ξεχασεις να στρωσεις κανα χοντρο τραπεζομαντηλο ή κανα σεντονι απο κατω και καλα για τσοχα...

steady
19-11-07, 13:17
ok τι να πιανουνε τα χερια μου μωρε για να τραβηξω μια καθετη γραμμη πιεζοντας με δυναμη?η εχει και κατι αλλο που μου ξεφευγει?

ποσο εχει το μαραφετακι αυτο?σε praktiker θα βρω?

maikl
19-11-07, 13:57
Εχω ακουσει-διαβασει διαφορα εδω μεσα (και το ποιο απλο γινετε δυσκολο)οποτε συγνωμη αν σε "προσβαλα" με τη φραση μου...

Γνωμη μου?Αν πιανουν λιγο τα χερια σου ειναι ευκολο...

steady
19-11-07, 13:58
ναι ναι θα βαλω την κρισαρα τωρα προσβληθηκα:D :D :D βρε το πα μηπως ηθελε κατι που δεν ειχα προσεξει!

maikl
19-11-07, 14:04
Να θυμηθεις να παρεις και γυαλοχαρτο.Θα σου χρησιμευσει για να περασεις τις πλευρες γυρω-γυρω και να διορθωσεις τυχον ατελειες κοπης;)

steady
19-11-07, 14:07
ευχαριστω!!!!!

Zorba_The_Freak
19-11-07, 14:14
Κοπιδια για τζαμια έχει στο praktiker. Εγώ το δικό μου από εκει το πηρα. Το πιο "ακριβό" έκανε 10 ευρω περυσι.

Πάντως το κόψιμο εμένα μου φάνηκε σχετικά δύσκολο, κυρίως γιατι δεν ειχα καταλληλο παγκο για να ακουμπησω και να στερεωσω τα τζαμια.

Και το να κοψεις απολυτως ευθεία, με τη δυναμη που χρειάζεται δεν είναι και τοσο απλό οσο ακούγεται.

Βέβαια σε εμένα μπορει να φταιει και το παρκινσον...

Πάρε και κάτι οδηγιες που ειχα βρει...

Lsourtzo
19-11-07, 14:16
γιατι δεν πας σε τζαμα να στα κοψει και θελεις να παιδευεσαι
:D :D :D :D

ps. και εγώ είχα δυσκολευτεί αρκετά τότε ...
και δεν ήθελα και μεγάλη ακρίβεια τότε γιατί δεν το ήθελα για ενυδρείο ...

dimitris21
19-11-07, 14:19
Διαβάζοντας το συγκεκριμένο μήνυμα θυμήθηκα το φίλο το γαύρο που κατά κοινή ομολογία τα χέρια του πιάνουν. Έλα μου όμως που μέχρι πρόσφατα αδυνατούσε να κόψει ένα τζάμι. Τώρα όμως κόβει από ένα, πρωί, μεσημέρι, βραδύ, έτσι για ευχαρίστηση.:grin: :grin: :grin:

Όσο απλό και αν φαίνεται, αν δεν κάνεις δυο απλά πραγματάκια μπορεί να σπάσεις πολλά τζάμια, αλλά κυρίως θα σπάσεις τα νεύρα σου.

Πρώτον θέλει κάποιο υγρό λίπανσης του διαμαντιού (διαμάντι είναι αυτό που κόβει τζάμια). Με στεγνό διαμάντι δεν κόβεις αλλά χαλάς και το διαμάντι. Σαν υγρό λίπανσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις πετρέλαιο.

Το δεύτερο που χρειάζεται είναι, αφού χαράξεις το τζάμι με το διαμάντι και πριν προσπαθήσεις να το σπάσεις στα δυο, να κάνεις την αρχή χτυπώντας την μια άκρη από την άλλη πλευρά που έκανες την χάραξη.

Αν θέλεις στο σύλλογο παραδίδουμε και μαθήματα τζαμά. ;)

Καλή επιτυχία!

Zorba_The_Freak
19-11-07, 14:31
Μόνο που τα κοπίδια απο το praktiker δεν εχουν διαμαντι αλλά κατι περιεργους τροχους (εκτος αν κανω τοσο λαθος) και νομιζω ότι τα προβληματα στο κοψιμο που αντιμετωπισα, σε μεγαλο ποσοστο οφειλονται σε κακη ποιοτητα κοπιδιου...

Tkagem
19-11-07, 14:56
Μόνο που τα κοπίδια απο το praktiker δεν εχουν διαμαντι αλλά κατι περιεργους τροχους (εκτος αν κανω τοσο λαθος) και νομιζω ότι τα προβληματα στο κοψιμο που αντιμετωπισα, σε μεγαλο ποσοστο οφειλονται σε κακη ποιοτητα κοπιδιου...
Αυτός ο μικροσκοπικός τροχός είναι το διαμάντι.
Γνώμη μου είναι να αγοράζεται από είδη εργαλείων και υγιεινής,είναι φθηνότερα και καλύτερα σε ποιότητα.Είχα πάρει ένα πρίν 2 χρόνια με υποδοχή από πίσω οπου βάζεις πετρέλαιο και καθώς κόβεις εκχέεται μικρή ποσότητα και κάνει το κόψιμο φίνο.Όσα ενυδρεία έχω φτιάξει μέχρι στιγμής με αυτό το κοπίδι έκοψα τα τζάμια.....και το είχα πάρει 3.50 ευρώ....

steady
19-11-07, 15:23
Πάντως το κόψιμο εμένα μου φάνηκε σχετικά δύσκολο, κυρίως γιατι δεν ειχα καταλληλο παγκο για να ακουμπησω και να στερεωσω τα τζαμια.
Πάρε και κάτι οδηγιες που ειχα βρει...
ευχαριστω πολυ για τις οδηγιες!παγκος?νομιζω καλυτερο παγκο απο το πατωμα με ενα τραπεζομαντηλο δεν θα βρω τι λες?

Αυτός ο μικροσκοπικός τροχός είναι το διαμάντι.
Γνώμη μου είναι να αγοράζεται από είδη εργαλείων και υγιεινής,είναι φθηνότερα και καλύτερα σε ποιότητα
οταν λεμε ειδη εργαλιων και υγιεινης?γενικα σιδηροπωλεια λες?απλα νομιζω οτι σε σιδηροπωλειο θα εχουν την ποιο απλη λυση ενω στο praktiker πχ θα εχει και ποιο ''ακριβα''

Πρώτον θέλει κάποιο υγρό λίπανσης του διαμαντιού (διαμάντι είναι αυτό που κόβει τζάμια). Με στεγνό διαμάντι δεν κόβεις αλλά χαλάς και το διαμάντι. Σαν υγρό λίπανσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις πετρέλαιο.
!
δημητρη και πως το λιπαινω το μαραφετακι αυτο?το βουταω πχ οπως ειναι στο πετρελαιο?:D
οταν λεμε πετρελαιο οτι να ναι ετσι θερμανσης πχ?<αλλα θα μου πεις τοσο ακριβο που ειναι περνω juwel>:D :D

Tkagem
19-11-07, 15:36
ευχαριστω πολυ για τις οδηγιες!παγκος?νομιζω καλυτερο παγκο απο το πατωμα με ενα τραπεζομαντηλο δεν θα βρω τι λες?οταν λεμε ειδη εργαλιων και υγιεινης?γενικα σιδηροπωλεια λες?πως το λιπαινω το μαραφετακι αυτο?το βουταω πχ οπως ειναι στο πετρελαιο?:D
οταν λεμε πετρελαιο οτι να ναι ετσι θερμανσης πχ?<αλλα θα μου πεις τοσο ακριβο που ειναι περνω juwel>:D :D
Λοιπόν,το πάτωμα όντως βολεύει στο κόψιμο με μια τσόχα ή πετσέτα από κάτω,έστω και τραπεζομάντηλο.Σιδηροπωλεία λέω ναι,εκεί θα βρείς καλό εργαλείο,στο πρακτικερ δέ ξέρω τί πουλάνε.Το μαραφετάκι άν πάρεις από σιδηροπωλείο θα έχουν με υποδοχή από πίσω που παίρνει το λιπαντικό.Είναι σαν στυλό που στο πίσω μέρος ξεβιδώνεις το καπάκι και γεμίζεις.Άν δέν έχει τέτοια υποδοχή τότε θα αλοίφεις ή το διαμαντάκι ή το σημείο στην επιφάνεια που θές να κόψεις....

steady
19-11-07, 15:47
Λοιπόν,το πάτωμα όντως βολεύει στο κόψιμο με μια τσόχα ή πετσέτα από κάτω,έστω και τραπεζομάντηλο.Σιδηροπωλεία λέω ναι,εκεί θα βρείς καλό εργαλείο,στο πρακτικερ δέ ξέρω τί πουλάνε.Το μαραφετάκι άν πάρεις από σιδηροπωλείο θα έχουν με υποδοχή από πίσω που παίρνει το λιπαντικό.Είναι σαν στυλό που στο πίσω μέρος ξεβιδώνεις το καπάκι και γεμίζεις.Άν δέν έχει τέτοια υποδοχή τότε θα αλοίφεις ή το διαμαντάκι ή το σημείο στην επιφάνεια που θές να κόψεις....
τι λιπαντικο χρησιμοποιεις εσυ?δινουν καποιο μαζι?
ισως να κανω μια βολτα απο τα σιδηροπωλεια στο κεντρο να δω τι εχουν και μετα praktiker!

Zorba_The_Freak
19-11-07, 17:05
Καπου ειχα διαβασει οτι καταλληλο λίπαντικο ειναι και το παραφλου που βαζουμε στο ψυγειο του αυτοκινήτου.

maniac
19-11-07, 17:54
Το πετρελαιο βελτιωνει θεαματικα τις ικανοτητες ενος αρχαριου στο κοψιμο τζαμιων. Με ενα λεπτο πινελο μπορουμε να περασουμε την προς κοπη επιφανεια για ενα καλυτερο αποτελεσμα.

πλυμμήρας
19-11-07, 18:23
θα συμφωνήσω με το πετρέλαιο οτι είναι το καλύτερο.Όταν λες όμως ότι θέλει δύναμη αυτό εξαρτάται από το πάχος του τζαμιού και επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι 5mm μην το παρακάνεις γιατί όσα φύλλα τζαμιού και να έχεις θα πάνε στα σκουπίδια.Και να προσθέσω μια λεπτομέρεια.Αυτός ο τροχός που έχει το κοπίδι και όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε ότι είναι το διαμαντάκι απέχει από την άκρη της κεφαλής 3mm οπότε βάζοντας την γωνιάστρα θα αφερείς 3mm για να σου κοπεί ακριβώς στις διαστάσεις σου.Παράδειγμα:θες να κόψεις ένα τζάμι 40 πόντους.Τότε θα βάλεις την γωνιάστρα σου στους 39,7 πόντους και καθώς το διαμαντάκι κόβει 3 χιλιοστά μετά την γωνιάστρα "έρχεσαι" στους 40 πόντους ακριβώς.Ελπίζω να βοήθησα.

steady
19-11-07, 19:58
ok παιδια καταλαβα οποτε προλαβω θα παω να ψωνισω να αρχισω πειραματα

δε μου πε κανεις οταν λετε πετρελαιο αμα χρησιμοποιησω θερμανσης πχ κανει?
η το κλασικο πετρελαιο κινησης?
καλα δεν ξερω αμα εχουν και τοση διαφορα σα αυτη τη χρηση απλα ρωταω:confused:

γιωργο μπας και θυμασαι αν ειχε και γωνιαστρες στο πρακτικερ?

πλυμμήρας
19-11-07, 20:05
"κλέψε" λίγο πετρέλαιο από την δεξαμενή του καλοριφέρ...:grin: :grin: :grin:

steady
19-11-07, 20:16
ετσι ντε μην τρεχω σε βενζιναδικο με μπιτονακι στο χερι θα αρχισω να ανησυχω για το ποσο εθιστικο ειναι το χομπι!!!!!

WILD_RIDER
19-11-07, 21:29
γιατι δεν πας σε τζαμα να στα κοψει και θελεις να παιδευεσαι

xaxaxaxaxaxa

Zorba_The_Freak
19-11-07, 21:38
Κώστα δεν ξέρω αν εχει γωνιάστρες γιατι ουτε καν ξερω ποιες ειναι ωστε να ρωτήσω...

Tkagem
20-11-07, 01:24
τι λιπαντικο χρησιμοποιεις εσυ?δινουν καποιο μαζι?
ισως να κανω μια βολτα απο τα σιδηροπωλεια στο κεντρο να δω τι εχουν και μετα praktiker!
Όχι δέ δίνουν,άνοιξε τη δεξαμενή που έχετε το πετρέλαιο θέρμανσης και πάρε από κει,μιά χαρά κάνει!

johnpalavos
20-11-07, 15:35
το τζαμι το <<κοβει>> το πετραιλεο και οχι ενα διαμαντι οτι να ναι. δηλαδη θες καλο διαμαντι που περνει μεσα πετραιλεο. κοστοσ 60 με 65 ευρω περιπου. φιλικη συμβουλη.... ποτε μην αφησεις την τυχη του τζαμιου σε ενα απλο διαμαντι.... υπαρχουν καποια που δεν περνουν πτρλ.

orck
20-11-07, 16:04
επειδη δεν ειμαι τζαμας δεν σας καταλαβαινω
πως το πετραιλαιο κοβει το τζαμι; δηλαδη εαν ριξω σε ενα τζαμι πετρελαιο αυτο θα γινει αδυναμο στην κρουση; θα σπαει πιο ευκολα;

το διαμαντι δεν κοβει μια λεπτη στρωση γυαλιου απο την μια μερια που σε συνδιασμο με την μηχανικη πιεση που του ασκειται κοβεται στην μεση στο ποιο αδυνατο σημειο το οποιο ειναι εκει που περασε το διαμαντι επειδη εχει ηδη χωρισει καποιες χιλιαδες μορια γυαλιου;
(τα εχω καταλαβει καλα η λεω οτι μου ερχεται;:p:p )

mikenuke
20-11-07, 16:24
Το καλυτερο εργαλειο κοπης τζαμιων - κοινος διαμαντι - ειναι αυτο που γεμιζει λιπαντικο, καταλληλο λιπαντικο ειναι το πετρελαιο. Εγω αγορασα ενα ιδιο με του τζαμα μου, οταν τον ειδα να το χρησιμοποιει, απο την λαικη, απο αυτους τους ρωσοποντιους πουπουλανε εργαλεια. Κανει τη δουλεια τελεια, και φτηνα!

dimitris21
21-11-07, 09:37
Παιδιά μην τρελαθούμε τελείως.
Δεν κόβει το πετρέλαιο. Το πετρέλαιο βοηθά ώστε το διαμάντι να κάνει καλύτερη χάραξη, αλλά και να μην φθείρεται. Αφού το τζάμι χαραχτεί, πλέον στην χάραξη γίνεται αδύνατο. Όταν κάποιος πλέον προσπαθήσει να σπάσει αυτό το τζαμί, λογικό είναι αυτό να σπάσει στο ποιο αδύνατο σημείο του που δεν είναι άλλο από εκεί που έχει χαραχτεί.

πλυμμήρας
22-11-07, 00:31
mikenuke θα συμφώνησω μαζί σου για τα διαμάντια από τους ρωσοπόντιους.Κόβουν ΠΟΛΥ ικανοποιητικά αλλά και στην τελική και να σου χαλάσει το πολύ να κλάψεις 5 ευρώπουλα...Σιγά τον πολυέλαιο...
dimitris21 θα διαφωνήσω στο ότι το πετρέλαιο βοηθάει στην χάραξη.Το πετρέλαιο βοηθάει στο να μην φθείρεται το διαμάντι μόνο.

maniac
22-11-07, 08:44
Το τζαμι το κοβει το διαμαντι. Το πετρελαιο λιπαινει το διαμαντι και το βοηθαει να κανει την διαδρομη του πανω στο τζαμι πιο ευκολα ασκωντας μικροτερη πιεση απο το αν δεν ειχαμε βαλει πετρελαιο. Αυτο εννοω εγω οταν λεω οτι το πετρελαιο βοηθαει.

mikenuke
22-11-07, 16:56
Παντως το αρχειο με τις 10 συμβουλες για καλυτερο κοψιμο ειναι πολυ καλο και νομιζω οτι πρεπει να το κανουμε καρφιτσωμα στην κορυφη.

dimitris21
22-11-07, 17:11
Παντως το αρχειο με τις 10 συμβουλες για καλυτερο κοψιμο ειναι πολυ καλο και νομιζω οτι πρεπει να το κανουμε καρφιτσωμα στην κορυφη.

Ποιος αγγλομαθής θα το κάνει?

johnpalavos
22-11-07, 17:16
επειδη δεν ειμαι τζαμας δεν σας καταλαβαινω
πως το πετραιλαιο κοβει το τζαμι; δηλαδη εαν ριξω σε ενα τζαμι πετρελαιο αυτο θα γινει αδυναμο στην κρουση; θα σπαει πιο ευκολα;

το διαμαντι δεν κοβει μια λεπτη στρωση γυαλιου απο την μια μερια που σε συνδιασμο με την μηχανικη πιεση που του ασκειται κοβεται στην μεση στο ποιο αδυνατο σημειο το οποιο ειναι εκει που περασε το διαμαντι επειδη εχει ηδη χωρισει καποιες χιλιαδες μορια γυαλιου;
(τα εχω καταλαβει καλα η λεω οτι μου ερχεται;:p:p )
αν ξαναδιαβασεις μετα την πρωτη προταση τι ενοω θα καταλαβεις!:p
-------------------------
και δεν ειπα ριξε πετραιλεο να κοπει το τζαμι.... παντως οι δεκα συμβουλες ειναι καλες!!! να τις μεταφρασει και καποιος....

Neoklis
22-11-07, 17:17

Υπάρχει το systran για αυτή την δουλειά!!;)

Tolis
22-11-07, 17:19
Τοχεις δει το συστραν επι τω εργω?

orck
22-11-07, 18:24
οκ χρησιμα ολα αυτα
ποτε θα κανουμε πρακτικη;
να φερω γυαλια ετοιμα κομμενα (μαζι με ολα τα αξεσουαρ) να τα φτιαξουμε μαζι καποιο Σαββατο στον συλογο; (κατι μικρο ας πουμε 60 λιτρα, sump η κατι τετοιο)

mmbuna
22-11-07, 21:19

Το χρεώθηκα στο δικό μου 108 εκτός και αν το ξεκίνησε ήδη κάποιος...

Δώκε μου μερικές ημέρες... (βδομάδες, μήνες... :D)

dimitris21
23-11-07, 08:51

Μπράβο Γιάννη!
Έχεις όσες μέρες θέλεις. Δεν χάθηκε και ο κόσμος.

dimitris21
23-11-07, 08:53
οκ χρησιμα ολα αυτα
ποτε θα κανουμε πρακτικη;
να φερω γυαλια ετοιμα κομμενα (μαζι με ολα τα αξεσουαρ) να τα φτιαξουμε μαζι καποιο Σαββατο στον συλογο; (κατι μικρο ας πουμε 60 λιτρα, sump η κατι τετοιο)

Έλα αν μπορείς αύριο να το κανονίσουμε.

bandit4
23-11-07, 11:09
Εκανα οτι μπορουσα!!!
ελπιζω να βοηθησα...

dimitris21
23-11-07, 11:42
Το διάβασες αυτό που μετέφρασε προφανώς κάποιο πρόγραμμα?

steady
27-11-07, 21:53
παιδια προμηθευτικα δυο ειδη κοπιδιων τελικα και εκανα μερικα πειραματα το σκ!
το ενα γεμιζει απο πισω πετρελαιο ειναι κινεζικο και εχει μονο εναν τροχο και εκανε 6€
το αλλο το πειρα 9,5€ απο πρακτικερ δεν γεμιζει πετρελειο αλλα εχει πολους τροχους!
δοκιμες εκανα σε 5αρι και 8αρι τζαμι
το διαμαντακι που γεμιζει απο πισω κοβει ικανοποιητικα το 5αρι τζαμι αλλα το 8αρι αρκετα δυσκολα!
αντιθετα αυτο του πρακτικερ κοβει μια χαρα και 5αρι κι 8αρι τζαμι και το μια χαρα το λεω αφου τα τζαμια σπανε μετα με πολυ λιγοτερη πιεση απο το προυγουμενο!
το θεμα του να περνει πετρελαιο απο πισω δεν μου φανηκε να εχει τοση σημασια αφου ειχα διπλα ενα βαζακι με πετρελαιο και πριν καθε κοπη βουταγα μεσα την κεφαλη απο το κοπιδι που δεν επερνε πετρελαιο και γινοταν μια χαρα δουλεια!
ισα ισα το να εχει πολλες κεφαλες νομιζω ειναι ποιο σημαντικο αφου οπως εμαθα<αν εμαθα σωστα> αυτα που γεμιζουν απο πισω εχουν παντα ενα μεγεθος διαμαντιου!

εκοψα λοιπον με επιτυχια τα τζαμια χωρις να σπασω ουτε ενα!τα ερωτηματα μου τωρα ειναι
1)δεν εχω βρει κατι ικανοποιητικο να χρησιμοποιησω για γωνιαστρα! χρησιμοποιησα μια σανιδα τη μια φορα ενα κομματι τζαμι την αλλη αλλα νομιζω και στις δυο περιπτωσεις ευκολα σου ξεφευγει το διαμαντακι και χαλαει το τζαμι....
καμια ιδεα?μηπως ξερει κανεις γωνιαστρες σαν και αυτες των τζαμαδων που βρισκω?ακομα οι γωνιες που εχουν οι ξυλουργοι τι σας λενε?
2)δεν καταφερα να κοψω απο κομματι τζαμι μια μικρη λωριδα πχ απο τζαμι 50*50 να κοψω λωριδα 50*5 βασικα δεν βρικα τροπο να σπασω τη μικρη λωριδα
σε αντιθεση με την κοπη ενος κομματιου στη μεση που εβαζα κατω απο την χαρακια ενα κομματι ξυλο κραταγα σταθερη την μια ακρη του τζαμιου κατω και την αλλη την πιεζα αποτομα και με δυναμη και εσπαγε πανευκολα!
εσεις μετα τη χαρακια πως σπατε?ειτε ειναι να κοψεται στη μεση ειτε μια λωριδα!

orck
27-11-07, 22:27
μεταλικη γωνια 90 μοιρων εχει το πρακτικερ
ειναι στα ραφια με τα φτηνα εργαλεια
εχει σε διαφορετικα μεγεθη και φυσικα διαφορετικη τιμη
δεν ξερω ομως αν ειναι για τζαμια η για ξυλουργους, την δουλεια που θες να κανεις ομως γινεται

steady
27-11-07, 23:03
αυτη ειναι η ξυλουργικη γωνια το θεμα ειναι οτι δεν εχει χοντρο παχος και ειναι απλα ενα κομματακι λαμαρινα κανα 2mm το καθετο κομματι οποτε δεν εξυπηρετει καλα σε αντιθεση με αυτη των τζαμαδων που εχει αρκετα χοντροτερο παχος!

orck
27-11-07, 23:27
εγω αυτη που εχω παρει ειναι ενας μεταλικος χαρακας ο οποιος ειναι σφηνωμενος καθετα (90μοιρες) σε ενα αρκετα παχυτερο μεταλικο κοματι παχους περιπου ενα εκατοστο μοιρασμενο μισο απο την μια μερια και μισο απο την αλλη
αν παλι δεν βγαλεις ακρη θα παω να ψαξω την δικια μου γωνια να την βγαλω φωτογραφια (η να στην φερω το Σαββατο, αν και ειναι μονο 20 εκατοστα)

αυτη ειναι η ξυλουργικη γωνια το θεμα ειναι οτι δεν εχει χοντρο παχος και ειναι απλα ενα κομματακι λαμαρινα κανα 2mm το καθετο κομματι οποτε δεν εξυπηρετει καλα σε αντιθεση με αυτη των τζαμαδων που εχει αρκετα χοντροτερο παχος!

steady
27-11-07, 23:35
καταλαβα τι λες μια χαρα φιλε μου!
δεν το εχω δοκιμασει αλλα πιστευω οτι ενα μεγαλο αλφαδι η ενα κομματι ισια σανιδα θα κανει καλυτερη δουλεια απο αυτο!
αν δεν βρω κατι τοσο ικανοποιητικο οσο αυτο των τζαμαδων θα μεινω στη σανιδα!

Tkagem
28-11-07, 00:17
δεν καταφερα να κοψω απο κομματι τζαμι μια μικρη λωριδα πχ απο τζαμι 50*50 να κοψω λωριδα 50*5 βασικα δεν βρικα τροπο να σπασω τη μικρη λωριδα
Ελπίζω να έχεις σκαλιά στο σπίτι σου,θα σου χρησιμεύσουν....
Βάζεις στην άκρη του σκαλιού το κομμάτι γυαλιού 50*5 και βάζεις κάποιον να το πατήσει,οπότε η μεγάλη πλευρά εξέχει του σκαλιού, με λίγη απότομη πίεση προς τα κάτω σπάει μιά χαρά....Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά με αυτό τον τρόπο έκοψα όλες τις κόντρες στο ενυδρείο μου....

halvas69
28-11-07, 10:19
Το διάβασες αυτό που μετέφρασε προφανώς κάποιο πρόγραμμα?
Το διάβασα εγώ πάντως....χα,χα,χα :p

AngleV
28-11-07, 10:31
χεχε

πλυμμήρας
28-11-07, 12:25
καταλαβα τι λες μια χαρα φιλε μου!
δεν το εχω δοκιμασει αλλα πιστευω οτι ενα μεγαλο αλφαδι η ενα κομματι ισια σανιδα θα κανει καλυτερη δουλεια απο αυτο!
αν δεν βρω κατι τοσο ικανοποιητικο οσο αυτο των τζαμαδων θα μεινω στη σανιδα!
Γιατί δεν πάς σε κάποιο ξυλουργείο να σου φτάξει μια γωνιάστρα και θα τους πεις ότι είναι για τζαμάδικο δεν θα την πληρώσεις πάνω από 5 ευρώ (εγώ τόσο την πλήρωσα) και θα σου μείνει και για άλλες κατασκευές γιατί μην μου πείς ότι δεν θα κάνεις άλλη...Σίγουρα ψέμματα θα είναι...
Το έχουμε ξαναπεί: Είναι "βαρύ" ναρκωτικό το ενυδρείο...

mmbuna
13-12-07, 11:04
2)δεν καταφερα να κοψω απο κομματι τζαμι μια μικρη λωριδα πχ απο τζαμι 50*50 να κοψω λωριδα 50*5 βασικα δεν βρικα τροπο να σπασω τη μικρη λωριδα
σε αντιθεση με την κοπη ενος κομματιου στη μεση που εβαζα κατω απο την χαρακια ενα κομματι ξυλο κραταγα σταθερη την μια ακρη του τζαμιου κατω και την αλλη την πιεζα αποτομα και με δυναμη και εσπαγε πανευκολα!
εσεις μετα τη χαρακια πως σπατε?ειτε ειναι να κοψεται στη μεση ειτε μια λωριδα!

Το κοπίδι που πήρες έχει εγκοπές στο πλάι του. Βάζεις εκεί μέσα την λωρίδα που θέλεις να ξεκολήσεις και 'λυγίζεις' το γυαλί μέχρι να ξεκινήσει να σπάει πάνω στο κόψιμο που έκανες. Μετά, με το ξύλινο/πλαστικό μέρος του κοπιδιού, χτυπάς κατα μήκος της κοπής, προσπαθώντας να συνεχίσεις το σπάσιμο που ξεκίνησες με το 'λύγισμα'.

πππφφφφ... μώλις διάβασα τι έγραψα... αστο...

Είναι αρκετά πιό δύσκολο το κόψιμο λωρίδας. Γιατί δεν πάς σε ένα τζαμά να σου κοψει μια, δυο, να δείς πως γίνεται? Δεν είναι επιστήμη, αλλά έχει τον τρόπο του.

ΥΓ:
Ξέρω οτι έχω φάει κάρτα με την μετάφραση...
Θα την κάνω όμως!
Σήμερα.
Λέω εγώ....

mmbuna
17-12-07, 16:20

Και σε λιγότερο από ένα μήνα (δεν θέλω σχόλια λέω!) ξεχρεώνω το 108 μου!

orck
17-12-07, 16:32
Πολυ καλη δουλεια, μπραβο σου !!!

το μονο που δεν μου φαινεται σωστο ειναι η λεξη "χαραγη" νομιζω οτι ισως θα ηταν καλυτερη η λεξη "χαραξη"

Και σε λιγότερο από ένα μήνα (δεν θέλω σχόλια λέω!) ξεχρεώνω το 108 μου!

mmbuna
17-12-07, 18:21
Danke! :rolleyes:

dimitris21
18-12-07, 09:27
Γιάννη πως μπορώ πάνω στο αρχείο αυτό να κάνω κάποιες μικρές επεμβάσεις?

bandit4
18-12-07, 09:49
το αρχειο που ανεβασε ο mmbuna ειναι pdf.

2 τροποι υπαρχουν να κανεις παρεμβαση:

1ον)με το adobe photoshop(δεν το συνιστω ειναι χρονοβορο)
2ον)με καποιο προγραμμα ocr, pdf to word(abbyy, pdf transformer) που ειναι σαφως πιο ευκολο

mmbuna
18-12-07, 15:42
Δημήτρη θα κάνεις 'παρέμβαση' σε κάτι που έγραψα ΕΓΩ??????? :smt084

(Στείλε μου PM ένα email να σου στείλω αρχείο που μπορείς να δουλέψεις)

SEFFSOFF
11-02-10, 22:48
Καλησπέρα, εγώ έχω βρει ενα site που έχει διαμάντα που κόβουν γυαλιά και ειναι και για ερασιτέχνες και για επαγγελματίες. Είναι το www.glass-shop.gr (http://www.glass-shop.gr) Ισως αν ρίξεις μια ματιά εκει να βρεις αυτό που χρειάζεσαι

kalts.greg
11-02-10, 23:46
σαν πρώην επαγγελματίας τζαμάς θα ήθελα να πω την γνώμη μου . τα 2 διαμάντια που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι πολύ καλά . παίζει ρόλο η ποιότητα της ροδέλας που έχει . αν πέσεις σε παρτίδα καλής ποιότητας είναι εξαιρετικά , όχι μόνο για ερασιτεχνική χρήσει αλλά και επαγγελματική .
η κοπή δεν είναι δύσκολη διαδικασία , απαιτεί όμως εξοικείωση για να γίνει σωστά . το πετρέλαιο είναι πολύ καλό και φτηνό λιπαντικό για την κοπή .
δεν θέλει δύναμη για την κοπή . μια ελαφριά πίεση είναι αρκετή . πολύ σημαντικό είναι η πίεση να παραμένει σταθερή σε όλο το μήκος της κοπής ώστε να μην μένουν άκοπα σημεία . το πετρέλαιο που χρειάζεται είναι ελάχιστο .
ένα απλό βούτηγμα της μύτης είναι αρκετό . επηρεάζει και την κοπή αλλά και το σπάσιμο του τζαμιού (πιο μαλακά) . βοηθάει πολύ . στο σπάσιμο τώρα ο καλύτερος τρόπος είναι να φέρεται την χάραξη λίγο μέσα από την άκρη του τραπεζιού , να σηκώσετε λίγους πόντους το τζάμι και να τα κατεβάσετε με λίγη δύναμη στο τραπέζι ώστε να πιεστεί ομοιόμορφα να ανοίξει στη χάραξη . ο τρόπος που αναφέρετε πιο πάνω που ανοίγεις την άκρη χτυπώντας από κάτω δεν κάνει στα μεγάλα κομμάτια . είναι λύση ανάγκης όταν το κομμάτι είναι μικρό και δεν γίνετε να σπάσει στην άκρη του τραπεζιού . είναι και επικίνδυνο να σπάσει όπου θέλει εκείνο αν η χάραξη
δεν είναι σωστή (κενά) .

ελπίζω να βοήθησα