Επιστροφή στο Forum : Ανθρακικό;
Καλημέρα. Μια ερώτηση για το CO2, το ξέρω σας ζάλισα μήν βαράτε!!!!!
Καπου εδώ μέσα διάβασα οτι κάποι χρησημοποιούν μπουκάλες απο ποτοποιία αυτές που έχουν για τις μπύρες και τα αναψυκτικά.
Χρισημοποιούν μόνο τις μπουκάλες ή και το περιεχόμενο;
Απο την ποτοποιία μου είπαν οτι είναι ανθρακικό δηλαδή είναι CO2; Άν είναι έτσι ο ρηθμιστής πίεσης κοινώς τα μανόμετρα αν τα πάρω απο το aquaristic θα τεριάζουν σε αυτήν την μπουκάλ ή όχι.
Ευχαριστώ!!!!
-------------------------
Κανείς;
Το μπουκάλι του 1 ½ λίτρου το χρησιμοποιούμε γιατί έχει μεγάλη αντοχή στη πίεση.
Το περιεχόμενο ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ! Με μαγιά και ζάχαρη φτιάχνουμε ένα μίγμα και αυτό κατά τη ζύμωση του παράγει CO2.
Κάνε μια αναζήτηση στα DIY CO2 θα βρεις πολλές απαντήσεις.
Καμία σχέση με αυτό που ρώτησα Ανδρέα αυτο για το DIY το ξέρω εγώ ρωτώ για τις μπουκάλες που χρεισημοποιούν στα Μπαρ για τις μπύρες και τα αναψυκτικά. Στην ποτοποιΐα μου είπαν οτι έχει "ανθρακικό" υπό πίεση. η ερώτηση είναι αν το "ανθρακικό" είναι CO2 και μπορώ να το χρεισημοποιήσω ή όχι και αν η μπουκάλα αυτή είναι κατάληλη για να την ξαναγεμίσω με CO2
chemical mac
20-11-07, 10:29
Η μπουκάλα από όσο ξέρω είναι κατάλληλη, το περιεχόμενο παίζεται. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες μπουκάλες CO2 που χρησιμοποιούν τα μπαρ, αν είναι κάτι τέτοιο μπορείς να το χρηισμοποιήσεις. Το ανθρακικό σκέτο δε μπορώ να καταλάβω τι είναι.
Αυτό λογικά είναι μιλώ για τις μπουκάλες με CO2 που χρησιμοποιούν αλλα μάλλον αυτοί το λενε ανθρακικό. Τα μανόμετρα απο το Aquaristic θα τεριάζουν όμως σε αυτές τις μπουκάλες;
Είναι CO2 και τα μανόμετρα πρέπει να ταιριάζουν γιατί οι φιάλες για CO2 έχουν στάνταρ σπείρωμα για να βιδώνει.
Ευχαριστώ αν είναι έτσι είναι μια πολύ οικονομική λύση γιατί βρήκα τέτια μπουκάλα (γεμάτη) με 50€ και έιναι και 6 λίτρα που λογικά θα μου φτάσει για πάνω απο 6 μήνες.
Για χρόνια θα σου φτάσει.Εμένα η 2κιλη στο 400αρι, με κακή διάχυση κρατάει ένα εξάμηνο.
Καλό αυτό όχι μόνο για τα έξοδα αλλά και για την ευκολία. Αλήθεια δεν έχει ημερομηνία λύξης το CO2;
Δεν ξέρω σίγουρα αλλά δεν νομίζω να έχει ήμ. λήξης.Τι να πάθει?
δεν ειναι τρομερα φτηνοτερη λυση παντως αμα κανει 50€ και δεν ξερω που θα την κρυψεις!αν παρεις και το ρισκο του να μην κανουν τα μανομετρα δεν αξιζει πιστευω με 50€ γεματη δικιλη βρισκεις
Φυσικά η δίκιλη όμως θέλει συχνότερο γέμισμα και δεν είναι ότι πιο εύκολο για εμένα. Για να την κρίψω δεν υπάρχει πρόβλημα άλωστε μου είπαν οτι είναι μόν 61 εκατοστά στο ύψος, μπορεί άνετα να μπεί δίπλαα και κάτω απο το ενυδρείο και δεν θα φένεται καθόλου.
γιατι δεν ειναι ευκολο?σε ενα μαγαζι με πυροσβεστικα την πας και στην γεμιζουν!
Λόγω δουλιάς και άλλων κοινωνικών υποχρεώσεων ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος.
Αλήθεια αν πάρω τελικά αυτήν την μπουκάλα απο την ποτοποιΐα το αρχικό περιεχόμενο να το χρησιμοποιίσω ή όχι;
παντην για τσεκ απ σε μαγαζι που αναγωμωνει με πυροσβεστικα....
Για να δούν τί πράγμα Klaz;
προφανως για να δουνε την κατασταση της φυαλης,και της γομωσης...
επισης θα σου επιβεβαιωσουνε οτι ειναι καταλληλη για την χρηση που την θελεις....
(ξερεις 6 κιλα διοξειδιου σε φυαλη που δεν γνωριζουμε μεσα στο σπιτι,δεν ειναι και το καλυτερο..)
συμφωνω και εγω 5 λεπτα καθε χρονο χρειαζεται μια δικιλη για να γεμισει
αμα την χρησιμοποιεις οχι για πολυ υψηλων απαιτησεων....
ΠΑρτην με κλειστα ματια.και εγω μπουκαλα απο καβα ποτων εχω.το μονο κακο ειναι οτι ειναι ψηλη.
την εχω 1,5 χρονο και την γεμμησα (την ανταλαξα με γεματη για την ακριβια με 3,80e)σε ενα χρονο και ειχε μεσα αρκετο ακομη.
τα πασα της ειναι για co2 και τα μανομετρα απο ακουαριστικ ταιριαζουν.
βεβαια δεν ξερω για ανθρακικο κτλ. εσυ θα ζητησεις μπουκαλα με ΔΙΟΞΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ.
σχεδον ολες οι καβες ποτων εχουν
υ.γ. οσο για θεμα ασφαλειας το ιδιο προβλημα που εχει ενα μπαρ εχει και το σπιτι μας.
Κάτι τέτοιες τιμές μου είπαν και εμένα και γι'αυτό δελεάστικα. Τελικά αφού λες οτι όλα είναι καλά μάλλον θα την πάρω. Για το ύψος μου είπαν οτι είναι περίπου 60εκατοστά και εγώ δίπλα απο το ενυδρείο προς τον τοίχο έχω ένα τέτοιο κενό αρα με βολεύει.
Για το ύψος μου είπαν οτι είναι περίπου 60εκατοστά και εγώ δίπλα απο το ενυδρείο προς τον τοίχο έχω ένα τέτοιο κενό αρα με βολεύει.
το κακο ειναι οτι ειναι 80cm υψος.βεβαια αυτο μπορεις να το μετρησεις πριν την αγορασεις
Μήπως αυτή που θα πάρω εγώ είναι λίγο πιό κοντή και πιό χοντρή απο αυτή που βρήκες εσυ; Παίζει και αυτό απο όσο ξέρω.
Μήπως αυτή που θα πάρω εγώ είναι λίγο πιό κοντή και πιό χοντρή απο αυτή που βρήκες εσυ; Παίζει και αυτό απο όσο ξέρω.
δεν αποκλειεται και αυτο.
ενα μετρημα θα μας πεισει :p:p
Όταν την πάρω θα σου πώ!!!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.