Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Κανουν κοιλια τα τζαμια σε RIO 180. Τι να κανω?

Stelios_Rjk
18-11-07, 21:46
Εχω ενα Rio 180 το οποιο μου εχει εμφανισει κοιλια στις μεγαλες πλευρες. Να προσδιορισω τι εννοω. Το καπακι καθως κατεβαινει και εφαρμοζει σωστα στις γωνιες στο μεσο της καθε πλευρας δεν ακουμπα. Εχει κανει λοιπον τοξο το τζαμι. Το τζαμι απο το καπακι απεχει 2-3mm στο μεσο. Αυτο ειναι και το μεγιστο ανοιγμα της "κοιλιας". Ειναι ανησυχιτικο κατι τετοιο ή ειναι αναμενομενο? Πρεπει να του βαλω κοντρες?

parrot
18-11-07, 21:54
αυτή την κόντρα που έχει στη μέση την έχεις βγάλει?

Andreas301
18-11-07, 21:56
Εχω ενα Rio 180 το οποιο μου εχει εμφανισει κοιλια στις μεγαλες πλευρες. Να προσδιορισω τι εννοω. Το καπακι καθως κατεβαινει και εφαρμοζει σωστα στις γωνιες στο μεσο της καθε πλευρας δεν ακουμπα. Εχει κανει λοιπον τοξο το τζαμι. Το τζαμι απο το καπακι απεχει 2-3mm στο μεσο. Αυτο ειναι και το μεγιστο ανοιγμα της "κοιλιας". Ειναι ανησυχιτικο κατι τετοιο ή ειναι αναμενομενο? Πρεπει να του βαλω κοντρες?

Συγνώμη Στέλιο αλλά κάτι δεν κατάλαβα
Στις γωνίες εφαρμόζει και δεν εφαρμόζει στη μέση;; Δηλαδή η κοιλιά είναι προς τα μέσα ??? :confused: Το RIO180 έχει πλαστική κόντρα που είναι ένα σώμα με το καπάκι. Δεν την έχεις αυτή τη κόντρα? Επίσης σημείωσε ότι το προφίλ του καπακιού αλλά και της βάσης συχνά δεν εφαρμόζει ακριβώς πάνω στο τζάμι, το πλαστικό έχει πιθανώς ένα μικρό αέρα (ειδικά στο κάτω της βάσης και ειδικά στη μέση).

Stelios_Rjk
18-11-07, 22:15
Οχι η κοντρα στη μεση υπαρχει κανονικα.
Ανδρεα σκεψου οτι το καπακι υλοποιει μια ευθεια. Αλλη μια ευθεια παραλληλη θα επρεπε να ειναι και το τζαμι. Ε δεν ειναι, κανει κοιλια προς τα εξω.

Και ενα σχημα για να καταλαβαινομαστε...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ff302-stelios_rjk-drawing1.jpg

andreas K
18-11-07, 22:19
Απλα,δεν εχεις βαλει την κοντρα.Χαμηλωσε οσο μπορεις τη σταθμη του νερου σαν πρωτο βημα.

Stelios_Rjk
18-11-07, 22:22
Δεν εχω βαλει την κοντρα? Μα ειναι στη θεση της! Δεν τη εβγαλα ποτε.. Αφαιρείται και επανατοποθετείται κιολας με καποιον τροπο?

Andreas301
18-11-07, 22:26
Ανδρέα, μα η κόντρα αυτή είναι ενσωματωμένη απότι ξέρω στο καπάκι δεν την πειράζει ποτέ κανένας και έρχεται από την αρχή στη θέση της ή κάνω λάθος ??
Στέλιο μήπως έγιεν καμιά ζημιά στην κόντρα για δες στα δύο άκρα της. Πάντως απότι θυμάμαι δεν είναι ένα σώμα με το πλαίσιο ??

Giannis-malawi
18-11-07, 22:28
επειδη εχω δει απο κοντα αυτο που σας περιγραφει ο Στελιος,η κοντρα ειναι κανονικα στην θεση της..απο οτι ξερω υπαρχει αλλη μια ακριβως στο κεντρο του τζαμιου και στον πατο..και οι 2 μαυρες και πλαστικες..

steady
18-11-07, 22:32
γενικα πολλα ενυδρεια κανουν κοιλια αν τα γεμισουμε πανω πανω που πολλες φορες δεν βλεπουμε ποτε!δεν ξερω αν ειναι τοσο ανησυχητικο αλλα δεν νομιζω να ειναι!εμενα ολα τα ενυδρεια μου μια μικρη κουρμπα την ειχαν!αυτα του καρφουρ να δεις αμα τα γεμισεις μεχρι απανω μια κουρμπα που κανουν!

Stelios_Rjk
18-11-07, 22:34
Η κοντα ειναι ενα σωμα με το πλαισιο αλλα και ενα τμημα της ειναι κολλημενο στο τζαμι. Απ'οσο μπορω να ελεγξω δεν εχει ξεκολλησει αλλα πιθανον με τη θερμοτητα του φωτιστικου να διασταλθηκε. Ετσι κι αλλιως μια πλαστικη κοντρα ειναι ολη κι ολη τι να κρατησει.. Αν το αδειασω μεχρι τη μεση και βαλω κοντρες πανω το λυνω το προβλημα? Ελπιζω να μην πρεπει να το ξεστησω...

Andreas301
18-11-07, 22:40
Ετσι κι αλλιως μια πλαστικη κοντρα ειναι ολη κι ολη τι να κρατησει..
Μην το λές αυτό.. Θεωρητικά είναι μετρημένα και το υλικό είναι τόσο ανθεκτικό όσο και το γυαλί.

Αν το αδειασω μεχρι τη μεση και βαλω κοντρες πανω το λυνω το προβλημα?
Αν τελικά έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα θα μπορούσες αφού το μισοαδειάσεις να βάλεις μία στα δειξιά και μία στα αριστερά από την πλαστική

Ελπιζω να μην πρεπει να το ξεστησω...
Δεν νομίζω

....

andreas K
18-11-07, 22:55
Στα παλιοτερα Rio η κοντρα μπαινοβγαινε κουμπωτα.Καποιο προβλημα ''χαλαροτητας'' ειναι.Τα Juwel δεν κανουν κοιλια.Ειχα το δικο μου 240 για καιρο χωρις καθολου κοντρα,λογω προβληματος,και δεν επαθε τιποτε.ΔΕΝ ειναι προταση!!Αν μπορεις να το ενισχυσεις.καντο.

Andreas301
18-11-07, 23:03
Στα παλιοτερα Rio η κοντρα μπαινοβγαινε κουμπωτα.Καποιο προβλημα ''χαλαροτητας'' ειναι.Τα Juwel δεν κανουν κοιλια.Ειχα το δικο μου 240 για καιρο χωρις καθολου κοντρα,λογω προβληματος,και δεν επαθε τιποτε.ΔΕΝ ειναι προταση!!Αν μπορεις να το ενισχυσεις.καντο.

Α αυτό δεν το ήξερα για τις κουμπωτές. Πάντως στα ΡΙΟ δεν είναι σε όλα τα μοντέλα η ίδια προσέγγιση. Στο 125 και στο 180 είναι ενσωματωμένες. Στο 300 είναι διαφορετική μοιάζει με κολλητή και είναι ίσια.

leonm
18-11-07, 23:36
Το τζαμι απο το καπακι απεχει 2-3mm στο μεσο. Αυτο ειναι και το μεγιστο ανοιγμα της "κοιλιας".
2-3 χιλιοστά δεν είναι πρόβλημα.

Stelios_Rjk
19-11-07, 01:37
2-3 χιλιοστά δεν είναι πρόβλημα.

Ενα επιχειρημα παρακαλω?

PascM
19-11-07, 01:41
Αν δεν το έχεις καιρό το ενυδρείο και καλύπτετε από την εγγύηση καλύτερα να ζητήσεις να το δουν από εκεί που το αγόρασες!
Το αν είναι ή όχι πρόβλημα η κοιλιά δεν θέλω να απαντήσω αλλά δεν είναι αυτή η εργοστασιακή συμπεριφορά! (το κενό στο καπάκι, το καπάκι πρεπει να εφαρμόζει κανονικά).

leonm
19-11-07, 08:58
Στο rio 125 που εχω, έχει μία καμπύλωση 2mm περίπου που δε φαίνεται στο μάτι αλλά μόνο όταν το συγκρίνεις με την ευθεία του καπακιού και δεν το θεώρησα ποτέ πρόβλημα. Στο 400 νομίζω πάλι έχει αλλά δεν θυμάμε σίγουρα, θα το δω όταν πάω σπίτι.

Stelios_Rjk
19-11-07, 22:35
Οκ αναμενω.

antonis_p
19-11-07, 22:37
στο δικό μου rio180 (2 μηνών) δεν βλέπω καμμία καμπυλότητα.

leonm
19-11-07, 22:49
Στο 400 τελικά δεν έχει καθόλου, στο 125 που είναι 4+ χρόνια, είναι 2-3mm αλλα δεν το θεωρώ πρόβλημα.

PascM
20-11-07, 21:16
Στο δικό μου που είναι ..μερικών ετών δεν έχει καθόλου!!

Stelios_Rjk
20-11-07, 22:06
Εστειλα και στη juwel να δουμε τι θα πει.. Οταν γινουν καποιες αλλαγες παντως λεω να βαλω κοντρες πανω.

PascM
20-11-07, 22:24
Το σωστό είναι να σου το αντικαταστήσουν ή τουλάχιστον να σου δώσουν αυτοί την λύση!!!
Το να βάλεις κόντρες μόνος σου δεν το καταλαβαίνω!
Με την έννοια οτι αγόρασες ένα ενυδρείο και πρέπει να είναι σωστό!
Αλλιώς το έφτιαχνες (λέμε τώρα) από την αρχή μόνος σου!!!

Stelios_Rjk
22-11-07, 17:57
Στην απαντηση που μου εστειλαν, αναφερουν οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και ειναι λεει αναμενομενο να παρουσιαζεται καμπυλωση 3-5mm...

andreas K
22-11-07, 19:09
Μη χειροτερα!!!(χαλασαν κι οι Γερμανοι...)

PascM
22-11-07, 20:56
Έχεις στείλει το σχηματάκι που μας δίνεις ποιο πάνω ή κάποια φωτογραφία?

Stelios_Rjk
22-11-07, 21:09
Οχι ακομα καλυτερα... Εστειλα φωτογραφια που φαινεται το προβλημα και ενα σχεδιο σε Autocad με ενσωματομενη τη φωτο και γραμμες που τονιζουν πως ειναι η παραμορφωση και μετρημενες αποστασεις σε χιλιοστα.

PascM
22-11-07, 21:12
Με εκπλήσει η απάντηση !!
Αλλά από την άλλη είναι οι κατασκευαστές, δεν ξέρω τι μέτρα μπορείς να πάρεις στην περίπτωση αυτή!

antonis_p
22-11-07, 21:12
Τα Juwel κατασκευάζονται στην Γερμανία ή στην Κίνα;

Δεν ειρωνεύομαι (rio 180 έχω) απλά κάποιος μου είπε
ότι είναι κινέζικα. Και ξέρετε ότι ορισμένα κινέζικα προϊόντα
εκρύγνυνται!!!

Stelios_Rjk
22-11-07, 21:17
Αν μπορει να τεκμιριωθει το παραπανω καπως...

octania246
22-11-07, 21:18
ακομα και αν κατασκευαζονται στην Κινα την γραμμη παραγωγης και ελενχου την εχει παλι η juwel και καμια εταιρια δεν ρισκαρει να χαλασει το ονομα της;)
βεβαια η απαντηση οντως ειναι λιγο περιεργη.
Ειναι σαν να μας λενε οτι και κινεζικο(καθαρο) ενυδρειο να παρουμε και να κανει μια μικρη κοιλιτσα δεν υπαρχει προβλημα..............:smt120:smt120

antonis_p
22-11-07, 21:24
Δεν το βάζεις να το δούμε και εμείς! Πάντως πιο πολύ στέκει να είναι κατασκευαστικό πρόβλημα παρά να έγινε από το νερό. Επειδή γνωρίζω
από κατασκευή γυαλιού, η καμπυλότητα μπορεί πραγματικά να παρουσιαστεί
και όντως είναι απόλυτα ασφαλής. Απλά θα περίμενα ένα τέτοιο τζάμι
να πήγαινε για ανακύκλωση στο φούρνο παρασκευής του και όχι
προς διάθεση.

Να επισημάνω ότι από υδροστατικής πλευράς, η μέγιστη πίεση που ασκεί
το νερό στα τζάμια (κάθετη δύναμη στο τζάμι) είναι στη ΒΑΣΗ και όχι
επάνω (η δε συνιστώσα στα 2/3 του ολικού ύψους του τζαμιού από τη βάση).

Άρα δεν θα μπορούσε η καμπύλη να οφείλεται στο νερό, αφού η δύναμη
που ασκείται στο τζάμι στην επιφάνεια του νερού είναι μηδέν.
-------------------------
Τα κινέζικα προϊόντα ελέγχονται όντως από τις μεγάλες εταιρείες,
αλλά πολλές από αυτές έχουν χάσει τη μπάλλα.

leonm
22-11-07, 21:49
Η ασήμαντη καμπύλωση που έχει (το δικό μου τουλάχιστον) δεν έχει καμία σχέση με την πίεση του νερού, απλώς η μεσαία κόντρα θάπρεπε νάταν 2-3mm κοντύτερη.

Stelios_Rjk
22-11-07, 23:10
Δεν το βάζεις να το δούμε και εμείς!

Το ειχα βαλει και το εκανα edit και το εσβησα... Εγραφε καπου ρητα μεσα στο mail οτι απαγορευεται η αναδημοσιευση κτλ κτλ. Οποτε επειδη θεωρω το θεμα λεπτο και επειδη ποτε δεν ξερεις αφαιρεσα το mail.

orck
23-11-07, 15:40
εγω θα ηθελα εαν μπορεις να βαλεις εδω τις φωτογραφιες που τραβηξες για να τους δειξεις το προβλημα στο email που εστειλες (προφανος δεν τιθεται θεμα απαγορευσης αναδημοσιευσης γιατι αναφερομαι στις δικες σου φωτογραφιες και σχεδιαγραμματα)

chrisb
23-11-07, 16:01
...
Άρα δεν θα μπορούσε η καμπύλη να οφείλεται στο νερό, αφού η δύναμη
που ασκείται στο τζάμι στην επιφάνεια του νερού είναι μηδέν.
Κι όμως Αντώνη, σε δοκιμή στο δικό μου, αφαιρώντας λίγο νερό, η καμπυλότητα μειώνεται πολύ. Σίγουρα οι πιέσεις θα μεταφέρονται και μέσα στο ίδιο το υλικό και αφού από κάτω δεν μπορεί να καμπυλώσει, το κάνει μόνο από πάνω.

Stelios_Rjk
23-11-07, 17:48
Οριστε και η φωτο

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ff302-stelios_rjk-rio.jpg

Αν θελει κανεις το autocad με τη φωτογραφια μεσα μπορω να του το στειλω μεσω mail γιατι ειναι 3ΜΒ.

steady
23-11-07, 21:26
οντως ειναι αρκετη η καμπυλοτητα το εχεις γεμισμενο πανω πανω?ποσο καιρο το εχεις?

orck
23-11-07, 21:40
τι πρεπει να κοιταξω για να δω την καμπυλοτητα; μου φαινεται ισιο...

andreas K
23-11-07, 21:50
Δεν υπαρχει προβλημα...Μην το φοβασαι...

Stelios_Rjk
24-11-07, 00:02
Εκει που ειναι η λαβη στο καπακι υπαρχει ενα κενο το οποιο δεν υπαρχει στις γωνιες. Εγω το εχω ουτε μηνα, ο προηγουμενος ιδιοκτητης δεν ξερω αλλα δεν φαινεται ταλαιπωρημένο.

antonis_p
27-11-07, 07:32
Πολύ παράξενο. Εάν πάνω κάνει καμπυλότητα προς τα έξω στις δύο μεγάλες πλευρές, θα έπρεπε στις μικρές να μπαίνει προς τα μέσα ή γενικά να στρεβλώνει.

Η ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ του ενυδρείου είναι σταθερή σαν μήκος. Πάντως, ούτε εγώ βλέπω το πρόβλημα. Μήπως φταίει το
καπάκι; Βάλε ένα χάρακα πάνω στο τζάμι να δούμε εάν έχει καμπύλη.

netblues
27-11-07, 07:39
Εμενα με ενοχλουσε περισσοτερο το γεγονος οτι η πλαστικη κοντρα μπορει να σπασει αν ακουμπησει καποιο βαρος πανω της..
Και ιδου η λυση