Επιστροφή στο Forum : MICROSORUM PTEROPUS
Το Microsorum Pteropous στην αρχή το είχα φυτέψει! Μετά διάβασα οτι πρέπει να δεθεί σε πέτρα ή ξύλο κ έτσι το έβγαλα (πριν 5 μέρες) κ το έδεσα με πετονιά σε μια πέτρα. Βλέπω όμως οτι οι ρίζες του ακόμα δεν έχουν πιαστεί στην πέτρα! Τι φταίει?
Είναι πολύ νωρίς ακόμη , θα αργήσει μέχρι ν' αναπτυχθεί το φυτό και να βγάλει νέες ρίζες που θα πιάσουν στην πέτρα.
Οι ρίζες που έχει ήδη δεν μπορούν να πιαστούν στην πέτρα?
Γεια σου ΕΛΒΙΡΑ. Το Microsorum pteropus ειναι ενα απο τα πλεον αργα αναπτυσσομενα φυτα οποτε χρειαζεται αρκετο χρονο για να αγκυρωσει πανω στην πετρα. Αφησε το ησυχο και αυτο θα κανει τα υπολοιπα.
Οκ θα περιμένω! Απλά φοβήθηκα μήπως χαλάσει το φυτό επειδή στην αρχή το είχα φυτέψει κ υστερα (διαβάζοντας κ μαθαίνοντας) το έβγαλα κ το έδεσα στην πέτρα!
Για να πιασουν οι ριζες στην πετρα θελει περιπου ενα μηνα.
Δε πιστεύω να χαλάσει ε! Δε το βλέπω κ πολύ ζωηρό!
Zωηρό δεν είναι, αλλά είναι εύκολο και όχι απαιτητικό οπότε μην το φοβάσε.
Τα φύλλα του έχουν κάτι μαύρα απο πίσω! Διάβασα οτι είναι σπόροι αλλα εμένα δε μου φαίνονται για σπόροι!
Απο αυτά θα βγουν νέα φυτά.Πολλαπλασιάζεται κι ετσι.Αν δεν σου αρέσουν μπορείς να τα βγάζεις όταν μεγαλώσουν λίγο προσέχοντας μη χαλάσεις το φύλλο.
Εμένα δε μου φαίνονται για σπόροι! Σαν χαλασμένο μου φαίνεται!
Δεν είμαι σπίτι! Είμαι στη δουλειά!! Φώτο τη Δευτέρα!! Πάντωσ δυστυχώς δεν πρέπει να είναι σπόροι!!
Zorba_The_Freak
16-11-07, 14:12
Μην αγχωνεσαι ιδιαιτερα.
Ειναι απο τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ευκολα φυτά.
Ok. Απλά δε μου φαίνονται για σπόροι τα μαυράκια!
Ας μη σου φαινονται, ειναι.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.