Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ξαναστησιμο ενυδρειου

orck
13-11-07, 16:09
εχω το ενυδρει απο τα carefour 120 λιτρων το πηγαινα για φυτεμενο κοινωνικο, μετα απο ενα χρονο και μενοντας στασιμος οσον αφορα την ποιοτητα του ενυδρειου μου θελω να το ξαναφτιαξω απο την αρχη, να διορθωσω μερικα λαθακια κλπ
θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις για οσους ξερουν

ειχα βαλει ενα πεντακιλο κουβα sera floredepot και 20 κιλα χαλικι 3-5χιλ

εαν το ξεστησω εντελως θα μπορεσω να ξαναχρησιμοποιησω το χωμα η πρεπει να παρω καινουργια συσκευασια; 5 κιλα για 100Χ30 μεγεθος πατου ειναι καλα; να το απλωσω ομοιομορφα η να το βαλω μονο στα σημεια που θελω να βαλω τα φυτα μου;
(δεν θα το κανω ζουγκλα λιγα φυτακια θελω μεσαιων χαμηλων απαιτησεων μιας και δεν υπαρχει co2 με μπουκαλα)

τα ψαρια θα ζησουν με το εξωτερικο φιλτρο και με θερμαντηρα για 2 ημερες σε εναν κουβα; (νεον τετρα, πλεκοστομος, κορυ, οτο)

αν πρεπει να παρω νεο χωμα τι αλλο προτεινεται; ποιο ειναι το σκευασμα της seahem;

orck
14-11-07, 21:37
υπενθυμηση...
ξερει κανεις κατι;

steady
14-11-07, 21:59
το υποστρωμα δεν θα μπορεσεις να το ξαναχρησιμοποιησεις δεν ξερω αμα θα μπορεσεις να χρησιμοποιησεις ξανα και το χαλικι καθως θα θελει καλο πλυσικο για να ξεχωρισεις χωμα χαλικι.

εαν δεν βαλεις αρκετα φυτα και θελεις λιγα μεσαιων απαιτησεων εγω θα λεγα να μη βαλεις υποστρωμα και να βαλεις μερικες ταμπλετες seachem στο χαλικι
γενικα υπερ του υποστρωματος ειμαι μονο στα ψιλοδυσκολα φυτεμενα μιας και ειναι πολυ μεγαλυτερη ταλαιπορια στο ξεστυσιμο ενα ενυδρειο με υποστρωμα αλλα και γενικα θελει ποιο πολυ προσοχη στο να μη σου ξεφυγει το υποστρωμα κτλ κτλ
παραληλα με τις ταμπλετες σοβαρων εταιριων οπως seachem εχω δει παρα πολυ καλα αποτελεσματα!

τωρα η ολη διαδικασια δεν νομιζω να παρει δυο μερες αλλα εχω ακουσει απο αλλους να εχουν ψαρια με αεραντλια και θερμοστατη και παραπανω μερες σε ενα σκοτεινο κουβα για να μειωνεται το στρες!

WILD_RIDER
14-11-07, 22:00
Φίλε μου καλησπερα.

Θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο να επιβιώσουν υπό αυτές τις συνθήκες (κουβάς κλπ). Στη θέση σου θα τα άφηνα όπως είναι και θα έπαιρνα ένα αλλο μεγαλύτερο ενυδρείο, θα το έστρωνα, και εκεί θα έβαζα όχι μόνο αυτά και ίσως και κάποια άλλα. Το ενυδρείο που έχεις δεν παει χαμένο γιατί είναι ότι πρέπει για γεννητούρια!

Χαιρετισμούς

Διονύσης

orck
14-11-07, 22:48
σας ευχαριστω για τις απαντησεις

πως λεγονται οι ταμπλετες seachem; για την ωρα εχω τα υγρα λιπασματα flourish, excel, iron

μακαρι να ειχα χωρο για γεννηστρες κλπ
δεν ειμαι ο τυπος που θα βαλει ενυδρεια σε καθε δωματιο του σπιτιου του, ενα θελω να εχω και ειμαι οκ

steady
14-11-07, 22:52
seachem tabs!:D :D :D

Neoklis
14-11-07, 22:53
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/154c1ebb750253d5f52ee18e663239da/cl/details/cnid/1f944f145963fe7b6.45331973/anid/s-321100/Seachem%20Flourish%20Tabs/

------------------------------

seachem tabs!:grin: :grin: :grin:

:D :D :D :D