Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Δισκοι η Κιχλιδες

fish_bill
11-11-07, 03:10
Καλησπέρα σε όλους .
Σύντομα θα στήσω ένα 180αρι και θα ήθελα τη συμβουλή σας ,
Η μια σκέψη μου είναι να βάλω δίσκους σε αυτή την περίπτωση πόσους δίσκους και ποια άλλα ψαρια μπορώ να βάλω μαζί με τους δίσκους στα λίτρα μου ?
Η άλλη περιπτωση είναι να βάλω Αφρικάνικες κιχλιδες και ποιο συγκεκριμένα Labidochromis sp. “yellow” (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Labido.htm) σε αυτή τη περίπτωση πόσα κομμάτια να βάλω , και με τη ψάρια μπορούν να συμβιώσουν ώστε να γίνει ένα κοινωνικό ενυδρείο .

Tkagem
11-11-07, 04:03
Για δίσκους θα σου πρότεινα ένα ζευγάρι εφόσον θές να βάλεις και κάτι άλλο.Άν ήθελες μόνο δίσκους ίσως οριακά 2 ζευγάρια αλλά με ρίσκο....Υπολόγισε 50-60 λίτρα για κάθε δίσκο,για λαμπίντο προφανώς μπορείς να βάλεις περισσότερα αλλά και τί άλλο δέν έχω να σου προτείνω,ίσως κάποιος που ξέρει καλύτερα θα σου πεί.

georgetax
11-11-07, 08:55
αν κρίνω από το προφίλ σου είσαι αρχάριος ( συγνώμη αν κάνω λάθος ) για δίσκους θα σε συμβούλευα να μην ασχοληθείς για αρχή χρειάζονται μια εμπειρία,ξεκίνα με λαμπιντο.είναι πολύ πιο εύκολα ψάρια μπορείς να βάλεις για αρχή 1α - 3θ ( αν όλα πάνε καλά θα έχεις και γέννες ).αν βάλεις αφρικάνες δεν θα πας σε κοινωνικό αλλά σε βιοτοπικό ξεκίνα με τα λαμπίντο και προσπάθησε να τούς δώσεις ότι καλύτερο .πέτρες άμμο και άστα να κάνουν αυτά την υπόλοιπη δουλεία.προτείνω τα λαμπίντο για αρχή γιατί θα σε βοηθήσουν στο να αποκτήσεις μια εμπειρία.υπάρχουν πολλές παρουσιάσεις και πολλά θέματα όσων αφορά αυτά τα ψάρια.

καλή συνέχεια
φιλικά Γιώργος

george
11-11-07, 09:05
Kαλώς ήρθες....κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ...έχει πολλά ενυδρεία σαν το δικό σου.

Και να έχεις υπ'όψιν σου ότι και οι δίσκοι....κιχλίδες είναι ;)

fish_bill
12-11-07, 00:17
Τελικά έχετε δίκιο ας την αφήσω την σκέψη για τους δίσκους μίας και είμαι και αρχάριος......μην τα ταλαιπωρήσω τα κακόμοιρα .
Θα πάω για ενυδρείο βιοτοπικο Malawi με Acei και Labido yellow....:rolleyes: