Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Συνδυασμος γκαπυ....

imichal
07-11-07, 01:20
Απο οτι βλέπω τα γκαπυ θέλουν :
c=23-26, ph =7-8 & gh= 9-19

Οπότε λογικα τόσο τα cardinal tetra
c=23-27, ph=5.5-8 & gh= 10-20

οσο και τα blue emperor tetra,king tetra
c=24-27, ph= 7 & gh=10

είναι συμβατά μεταξύ τους .... Σωστα ?

Αυτή τη στιγμή τα γκαπυ τα εχω με swordtails αλλά τελευταία εχουν αγριεψει και τα κυνηγάν να τους δαγκωσουν την ουρα....Ασε που δεν αφήνουν μικρο γκαπακι στο ενυδρειο....τα κυνηγαν μετα μανιας.....
Αποφάσισα λοιπον να τα συνδυάσω με κάτι πιο μικρό ....και πιο ήρεμο....
Κάνω καλη επιλογή με τα παραπάνω ?

Filotas
07-11-07, 09:48
Απο την εμπειρία μου θα σου έλεγα όχι. Τα είχα με cardinal tetra και τα άλλαξα. Ασε που και αυτά θα σου κυνηγούν τα γκαπάκια, εμένα απο μία γέννα μου άφησαν μόνο ένα. Μετά για τα cardinal tetra το ιδανικό pH είναι κάτω απο το 7 αν δεν κάνω λάθος στο 6,8 πράγμα που δεν πολυ αρέσει στα γκαμπι. Θα σου πούν βέβαια και οι εμπειρότεροι.

chemical mac
07-11-07, 10:17
Ή βασική τους διαφορά είναι ότι τα γκαπάκια αγαπούν το λίγο αλάτι (τα υπόλοιπα σίγουρα όχι). Θα μπορούσες να τα συνδιάσεις με mollies και platies αν κι εμένα μου αρέσουν και μόνα τους. Αν τους προσφέρεις κατάλληλες συνθήκες και πάρεις καλές γέννες θα γεμισει το ενυδρείο σου ψαράκια.
Αν πάλι σου αρέσουν περισσότερα τα τέτρα θα πρέπει να βγάλεις τα γκάπι και τον ξίφο από μέσα και να βάλεις μόνο τέτρα. Κάποια στιγμή (παλιότερα) τα είχα συνδιάσει κι εγώ αλλά δεν....

Giorgos
07-11-07, 12:34
Τα guppy απαιτούν σκληρό, αλκαλικό περιβάλλον σε αντίθεση με τα δύο είδη τέτρα που παρέθεσες. Οπότε είναι ασύμβατα.

Επίσης, ο ιξιφοφόροι είναι αρκετά μεγαλύτερα ψάρια και δεν αποτελούν τους ιδανικούς συγκάτοικους για τα guppy. Θα ήταν προτιμότερο να συνδύαζες τα guppy με platy.

imichal
07-11-07, 20:54
οκ τότε στο ενα ενυδρειο θα αφήσω τα γκαπυ και ισως αργοτερα platy ενω στο αλλο θα βάλω cardinal tetras, emperor tetra ,ροδοστομους και ραμ....
(6-6-6 & 2 αντίστοιχα.....)