Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Anubia...

_antonis_
04-11-07, 15:47
Παιδιά έχω στο ενυδρείο μου anubia, cryptocorine, echinodorus και aponogeton ulvaceus. Την anubia και το aponogeton τα είχα πάρει πρίν 5 μήνες περίπου, αλλά η anubia σχεδόν αμέσως άρχισε να κιτρινίζει (τα φύλλα της) και να ξεραίνονται. Ακόμα σε αυτή την κατάσταση είναι...Το aponogeton είναι μια χαρά. Δύο μήνες μετά πήρα την cryptocorine και echinodorus και πάνε και αυτά μια χαρά. Χρησιμοποιούσα πρίν ένα υγρό λίπασμα της Tetra (tetraplan) αλλά τώρα πήρα ένα της API, leaf zone και ρίχνω 45 σταγόνες κάθε τρίτη ημέρα. Η anubia συνεχίζει να είναι στην ίδια - αν όχι χειρότερη - κατάσταση... Φωτισμό έχω 60 watt, αλλά τον είχα μειώσει λιγάκι λόγω άλγης και τον επαναφέρω σταδιακά. Το θέμα είναι ότι η anubia παρουσίασε τα προβλήματα πρίν κάνω οτιδήποτε με τον φωτισμό. CO2 δεν έχω. Έχετε ιδέα τί να κάνω για να μην εξαλειφθεί τελείως η καημένη;;; Συγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος.

Tolis
04-11-07, 16:12
H ανουμπια ειναι φυτεμενη?
Αν ναι, μονο οι ριζες ή και το ριζωμα?

_antonis_
04-11-07, 19:34
Τόσα έγραψα και δεν έγραψα αυτό! Είναι ελάχιστα φυτεμένη (δεν είναι δεμένη κάπου), είναι ίσα ίσα λίγη ρίζα στο χαλίκι για να κρατιέται, νομίζω πως δε φταίει αυτό, θές να βγάλω φωτό τη ρίζα να δείς πώς είναι φυτεμένη;