PDA

Επιστροφή στο Forum : DIY γωνιάκο..προτάσεις!

JONNY
03-11-07, 12:03
Λοιπόν το σχέδιο για κατασκευή γωνιακού ενυδρείου έχει ως εξής:

Διαστάσεις ενυδρείου : 1.25x1.25 πλάτες , 1.77 φάτσα , 0.88 βάθος , 70 ύψος ~545λιτρα.
Υλικό ενυδρείου : έλα ντε… λοιπόν μάλλον λέω για γυαλί 15άρι πάτο,12άρι πλευρές(ελπίζω όταν έρθει η ώρα κάποιος να με βοηθήσει στην κόλληση),με 12άρες κόντρες πάνω,κάτω.
Βάση : κυλιοδοκό πάχους περιμένω τη συμβουλή σας.
Στο χώρο του ντουλαπιού της βάσης σκέφτομαι να φτιάξω γωνιακό δοχείο από γυαλί 10άρι προετοιμασίας νερού με διαστάσεις 0.60x0.60x0.85x60ύψος χωρητικότητας ~108λιτρων(θα είναι και μια δοκιμή για μένα για την κατασκευή του κυρίως ενυδρείου).Δεν ξέρω όμως αν είναι καλύτερα να φτιάξω sub ή να χρησιμοποιήσω φίλτρα κανονικά?Περιμένω σχόλια, διορθώσεις, προτάσεις και αντιρρήσεις για ότι έχετε σκεφτεί εσείς και δεν το σκέφτηκα εγώ!

steady
03-11-07, 12:12
δε μας ανεβαζεις και ενα σχεδιακι να δουμε πως ακριβως το σκευτεσαι?

Βαγγέλης (Dearangelo)
03-11-07, 12:25
γωνιακό? σε σχήμα Γ? η απλά ορατό απο δύο πλευρές? τι εννοείς?

JONNY
03-11-07, 12:40
δε μας ανεβαζεις και ενα σχεδιακι να δουμε πως ακριβως το σκευτεσαι?
΄Ετοιμο....όχι και ότι καλύτερο!:D

γωνιακό? σε σχήμα Γ? η απλά ορατό απο δύο πλευρές? τι εννοείς?
Γωνία σε τοίχο σαν τα trigon της juwel.

Tkagem
03-11-07, 14:16
Τις πλευρές της πλάτης πώς θα τις κολλήσεις με το μπροστινό τζάμι?Πρέπει να ρονταριστούν καταλλήλως,έχεις καλό μάστορα να στο κάνει?

Βαγγέλης (Dearangelo)
03-11-07, 14:33
αν και ρωτόντας κατασκευαστή, έλεγε πως δεν έχει και πολή σημασία, η σιλικόνη κάνει τη δουλια..
αυτά απο στόματος κατασκευαστή απο το 70...

orck
03-11-07, 16:01
ισχυει αυτο; συνηθως ισχυει ο κανονας οτι η δυνατοτερη κοληση ειναι αυτη που εχει την λιγοτερη κολλα, με την προυποθεση να εφαπτονται οσο το δυνατον καλυτερα οι προς κοληση επιφανειες

εσυ εδω πρεπει τα δυο πλαινα τζαμια να κοπουν με κλιση;

θα ηθελα πολυ να ακουσω την γνωμη των εμπειρων μελων για το συγκεκριμενο ενυδρειο

JONNY
03-11-07, 19:44
Σίγουρα είναι πρόκληση το όλο ενυδρείο,τουλάχιστον για μένα που είμαι σχεδόν προτάρης στην κατασκευή ενυδρείων,αλλά με τόσους γνώστες του θέματος εδώ είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρω!;)
Τώρα για το θέμα τζαμά θα χρειαστώ κάποιον που να έχει αίσθηση τι πάει να πεί ενυδρείο,κάποιος από εδώ δεν ξέρει κανένα καλό μάστορα εδώ στην Αθήνα?
Το project δεν επειγεί οπότε με την ησυχία μας για να βγεί καλή δουλειά!:D