PDA

Επιστροφή στο Forum : "κοντρες" Ριο400

jimfytakis
01-11-07, 15:29
Τις πλαστικες "κοντρες" ο Θεος δλδ να τις κανει κοντρες,μπορω να τις κοψω?Ειναι οι 2 που ενωνουν τις πλευρες.Θελω να βαλω 2 εξτρα λαμπες ακριβως στη μεση του ενυδρειου και με εμποδιζουν

Kostas G.
01-11-07, 15:34
Όχι,δεν μπορείς να τις κόψεις...Χωρίς αυτές υπάρχει κίνδυνος για το ενυδρείο να ανοίξει...Μπορεί να σου φαίνονται ψεύτικες,πλαστικές κτλ αλλά μέσα από το επιφανειακό πλαστικό,υπάρχει μέταλο;)

jimfytakis
01-11-07, 15:40
Οχι...Μεταλλο δεν υπαρχει ουτε για δειγμα.Μονο ενα παλιο πλαστικο υπαρχει και αρκετα ευκαμπτο.Μηπως λες τις γυρω γυρω?Δλδ το πλαισιο του ενυδρειου

PascM
01-11-07, 15:54
Ούτε καν ως πιθανή περίπτωση μην σκεφτείς να κόψεις τις κόντρες αυτές! Εκτός και αν θες να κάνεις το ενυδρείο Vision με όποιον κίνδυνο που νομίζω οτι τον καταλαβαίνεις!
Μπορεί να είναι λεπτές αλλά πιστεψέ με κάνουν την δουλειά που πρέπει να κάνουν!

Kostas G.
01-11-07, 15:57
Μέσα σε αυτό το εύκαμπτο πλαστικό υπάρχει μέταλο,επίσης εύκαμπτο...Η ευκαμψία δεν το κάνει λιγότερο δυνατό,την τάση προς τα έξω συγκρατεί...Ξέρω από άτομο που του ''ξεκλέιδωσε'' η κόντρα από το πλαίσιο και υπήρξε αισθητή παραμόρφωση των μακριών τζαμιών η οποία πριν συγκρατείτο από τις κόντρες...Vision όπως το λέει και ο PascΜ:D

jimfytakis
01-11-07, 16:05
Οκ!Αυτα ηταν αρκετα για να πεισθω να μην κανω βλακεια!!Τι προτεινετε τοτε με τη λαμπα?
-------------------------
Λοιπον μια λαμπα σε καθε ακρο τη παιρνει ισα ισα.Πως ομως ανοιγιε το κουτι των λαμπτηρων που χει μεσα μπαλαστ και τετοια?Και λαμπα μεταξυ των 2 κοντρων πως βαζω?!

giagligian
01-11-07, 16:11
Ώχου μωρέεεεεεεε πολλή φασαρία κανειςςςςςς :D:D:D Ελπίζω να δω αύριο από κοντα τα κατορθώματα σου να μαθαίνω και γω τπτ :cool:

steady
01-11-07, 16:16
το κουτι δεν ανοιγει αυτο δημητρη απο πατεντες δεν ξερω για extra αλλα μια καλη περιπτωση ειναι να παρεις ενα extra καινουργιο φωτιστικο juwel ισως η καλυτερη λυση μαζι με τα καπακια του για να φαινεται και τζαμι και βαζεις και αυτο με τις t5;) βεβαια θες αρκετα €€€

gogos
01-11-07, 16:46
Συγνωμη αν χαλαω το ποστ αλλα θελω να ρωτησω και εγω κατι πανω στο θεμα.Αγορασα προσφατα για δευτερο ενυδρειο ενα RIO 400 μεταχειρησμενο στο οποιο ομως ξεκολλησαν οι κοντρες!Τι μπορω να κανω;Υπαρχουν ανταλλακτικες για να κολλησω;Μπορω να προσθεσω τζαμενιες στην θεση των πλαστικων;

jimfytakis
01-11-07, 16:54
Δεν το χαλας!Πανω στις κοντρες ειναι το θεμα!

Kostas G.
01-11-07, 17:01
Υπάρχουν ανταλλακτικές από τη Juwel...Οποιοσδήποτε φέρνει ενυδρεία αυτής της εταιρίας μπορεί αν σου φέρει...Στο μεταξύ μην γεμίσεις το ενυδρείο αλλά σε περιπτωση που ήδη το λειτουργείς,απλά χαμήλωσε την στάθμη 10-15εκ. ή τόσο όσο σου επιτρέπει το εσωτερικό φίλτρο ωστε να λειτρουργεί...

leonm
01-11-07, 17:21
Αν δεν θες να αγοράσεις καπάκι μπορείς πολύ εύκολα να προσθέσεις έξτρα λάμπες που θα πατάνε πάνω στις κόντρες.Δεν κατάλαβα τι σε ενοχλεί με τις κόντρες

gogos
01-11-07, 17:31
Η συσκευασια με τις κοντρες περιεχει κολλα;Αν οχι με τι κολλα μπορω να τις κολλησω;Το ενυδρειο δεν λειτουργει ακομα.Το προοριζω για φυτεμενο και ψαχνω και εγω τροπο να προσθεσω εξτρα λαμπες.

Tkagem
01-11-07, 18:02
Η συσκευασια με τις κοντρες περιεχει κολλα;Αν οχι με τι κολλα μπορω να τις κολλησω;
Πάντως απέφυγε οτιδήποτε τοξικό.Δέν ξέρω αν η σιλικόνη κάνει για αυτή τη δουλειά.λογικά πρέπει να σου κάνει.

glazar
01-11-07, 18:57
H EHEIM εχει διαφορετικη πατεντα με τις κοντρες τις οποιες τις βαζει 2-3 δαχτυλα χαμηλοτερα απο το χειλος του μπροστινου τζαμιου και του πισω και παραλληλα,απο ακρη σε ακρη σχεδον.ειναι και αυτος ενας τροπος για να μην κανει κοιλια το τζαμι μπροστα.
Με δικια του ευθυνη παντα ο καθενας κανει δοκιμη.

Σε ενυδρείο γνωστου μου πετυχε παντως και εχει κοντρες οπως της ΕΗΕΙΜ και φωτιστικο JUWEL χωρις την κοντρα στην μέση σε ενυδρειο
240λιτρα δλδ. RIO-EHEIM!!!:):)

PascM
01-11-07, 19:08
Η συσκευασια με τις κοντρες περιεχει κολλα;Αν οχι με τι κολλα μπορω να τις κολλησω;Το ενυδρειο δεν λειτουργει ακομα.Το προοριζω για φυτεμενο και ψαχνω και εγω τροπο να προσθεσω εξτρα λαμπες.

Κανονικά σου δίνουν και κόλα την οποία έχει εγκρίνει το εργοστάσιο!

andreas K
01-11-07, 20:49
Bαλε την κοντρα χωρις κολλα.Κουμπωσε την στη θεση της και δε θαχεις προβλημα.Παντως χρειαζεται!!!

Isidoros
01-11-07, 22:22
Οντως δίνει και κόλλα η εταιρεία ,αλλά αν σου ξεκόλλησαν απλώς γιατί δεν ξανακολλας τις ίδιες?

gogos
02-11-07, 14:27
Ευχαριστω για τις απαντησεις.Σημερα πηγα σε πολλα μαγαζια της Πατρας αλλα δυστυχως κανενας δεν ηξερε για ανταλλακτικα της Juwel.Οποτε μαλλον θα χρειαστει να ανεβω Αθηνα.Αληθεια η τοποθετηση τους χωρις κολλα ειναι ασφαλης;

PascM
02-11-07, 14:49
Δεν νομίζω οτι είναι σοφό να τοποθετήσεις την κόντρα χωρίς κόλλα!!!

orck
02-11-07, 17:04
σας ειναι ευκολο να στειλει καποιος μια φωτογραφια να καταλαβουμε και εμεις (που δεν εχουμε τετοια ενυδρεια) για τι πργμα μιλαμε;
zw