Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : καλιμπραρισμα eliwell

steady
29-10-07, 23:13
ηθελα να ρωτησω αν ο ελιγουελ χρειαζεται καλιμπραρισμα και πως αυτο γινεται αφου τελευταια μου κανει κατι κολπα του στιλ να δειχνει 26,4 τον βγαζω απο την μπριζα τον ξαναβαζω σχεδον αυτοματα και δειχνει 26,6:confused:

chris129
29-10-07, 23:20
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15378 ριξε μια ματια μπορει να σε βοηθησει

netblues
30-10-07, 07:36
Αυτο που παρατηρεις ειναι σφαλμα μετρησης (που εκφραζεται ως ποσοστό αποκλισης επι τις πραγματικης τιμης, +- 1 ψηφιο)...
και ειναι λογικό να συμβαινει. Τυπικη ακριβεια 0.1 βαθμος +- digit..
Με τη μπριζα το φερνεις στα ορια του...
Και ολα αυτα ειναι ασχετα με το calibration.

steady
30-10-07, 09:37
Αυτο που παρατηρεις ειναι σφαλμα μετρησης (που εκφραζεται ως ποσοστό αποκλισης επι τις πραγματικης τιμης, +- 1 ψηφιο)...
και ειναι λογικό να συμβαινει. Τυπικη ακριβεια 0.1 βαθμος +- digit..
Με τη μπριζα το φερνεις στα ορια του...
Και ολα αυτα ειναι ασχετα με το calibration.
οκ τοτε δεν τον πειραζω sir ετσι?
α και μια συσταση παιδια προσεχεται τωρα που χειμωνιαζει εγω προχθες παραλιγο να την παθω μου βγηκε καταλαθος ο αισθητηρας εξω απο το νερο και αμα δεν το βλεπα θα γινοταν σουπα το ενυδρειο,τον εδεσα με tyre up πανω στο μπαστουνακι του φιλτρου τωρα:rolleyes:

alan boy
16-10-16, 12:57
Καλησπέρα
Για να μην ανοίγω νέο θεμα έχω έναν Elliwel εδώ και 8 χρόνια.
Σήμερα έβαλα ένα θερμόμετρο στο ενυδρείο και είδα το εξής το θερμόμετρο να δείχνει 28c και ο ελιγουελ 26.2c
Γιατί αυτή η αποκληση;
Θέλει κάποιο καλιμπραρισμα ή αλλαγή του αισθητήρα;
Ευχαριστώ

delta66
16-10-16, 13:17
Θέλει κάποιο καλιμπραρισμα ή αλλαγή του αισθητήρα;
Ευχαριστώ
Iσως και τα δυο.
Παρε κανενα αισθητηρα απο ΕΨΕΜ. 3 ευρω εχει.

tsala
16-10-16, 17:22
κανε του ενα καλυμπραρισμα πρωτα, να δεις αργοτερα αν εχει παλι αποκλιση.
αν και με 8 ετων αισθητηρα, ειναι το πιο πιθανο να θελει αλλαγη

alan boy
16-10-16, 20:41
Πως γίνεται το καλιμπραρισμα;
Το θέμα είναι πως θα πάρω τον αισθητήρα εδώ που βρισκομαι

Lth1
16-10-16, 20:47
Έχεις ένα κλασσικό θερμόμετρο γυάλινο,βάζεις μέσα και αισθητήρα αλλά και ένα γυάλινο και βλέπεις μετά από λίγη ώρα αν δείχνει ο Elliwel το ίδιο με το γυάλινο,αν όχι τότε το προσαρμόζεις να δείχνει...σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες παρακάτω..
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54574

Υ.Γ Αισθητήρα μπορείς να παραγγείλεις φαντάζομαι και να στον φέρουν στο νησι

Ελπίζω να βοήθησα.

Τάκης
21-10-16, 07:34
Δες εδώ για αισθητήρες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=89590

alan boy
23-10-16, 23:50
Αυτό πως σας φαίνεται; Look at this on eBay http://www.ebay.com/itm/380782818933

alan boy
29-10-16, 19:40
Λοιπόν έβαλα σήμερα το νέο αισθητήρα για το elliwel. Εδώ να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Γιάννη stanisalus 18 που μου αγόρασε και μου έστειλε τους αισθητήρες από εψεμ.
Στο θέμα τώρα, Ο ελεγκτής έδειχνε 25.2 και το θερμόμετρο 26.2.βαζω το νέο αισθητήρα και μου δείχνει 25.2 άρα δεν έφταιγε αυτό, αλλά δεν πειράζει μετά από 8 χρόνια του έκανα μια αλλαγή.
Μετά με τις οδηγίες καλιμπραρισα τον ελεγκτή στο 26.2 και όλα καλά.
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και ιδιαίτερα τον Γιάννη.ειναι όντως πολυεργαλείο!

stanisalus18
29-10-16, 23:40
:smt023:smt023:smt023

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ
30-10-16, 07:26
Και πως ξέρεις ότι το θερμόμετρο δείχνει κι αυτό σωστή ένδειξη; Βρες εκεί που είσαι ένα θερμόμετρο πιστοποιημένο ψηφιακό με κλίμακα δεκαδικών και καλιμπράρισε το όργανο σύμφωνα μ αυτό, υπάρχει ενδεχόμενο να έχεις ξεφύγει πολύ απ την πραγματική θερμοκρασία. Ειδάλλως κάνε το εξής: Πάρε απ το φαρμακείο θερμόμετρο πυρετού ψηφιακό, επειδή όμως αυτά ξεκινάνε απ τους 35 βαθμούς, ζέστανε λίγο νερό να φτάσει σ αυτή τη θερμοκρασία και μετά βάλε μέσα ταυτόχρονα του πυρετού και τον αισθητήρα απ το όργανο και δες τι απόκλιση έχεις κι ανάλογα καλιμπράρεις.

pans3
30-10-16, 10:42
Και πως ξέρεις ότι το θερμόμετρο δείχνει κι αυτό σωστή ένδειξη; Βρες εκεί που είσαι ένα θερμόμετρο πιστοποιημένο ψηφιακό με κλίμακα δεκαδικών και καλιμπράρισε το όργανο σύμφωνα μ αυτό, υπάρχει ενδεχόμενο να έχεις ξεφύγει πολύ απ την πραγματική θερμοκρασία. Ειδάλλως κάνε το εξής: Πάρε απ το φαρμακείο θερμόμετρο πυρετού ψηφιακό, επειδή όμως αυτά ξεκινάνε απ τους 35 βαθμούς, ζέστανε λίγο νερό να φτάσει σ αυτή τη θερμοκρασία και μετά βάλε μέσα ταυτόχρονα του πυρετού και τον αισθητήρα απ το όργανο και δες τι απόκλιση έχεις κι ανάλογα καλιμπράρεις.

Είμαστε σίγουροι πως αυτά του πυρετού δείχνουν σωστά;

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ
30-10-16, 11:09
Είμαστε σίγουροι πως αυτά του πυρετού δείχνουν σωστά;

Δύο που έχω τσεκάρει εγώ ναι δείχνουν, γενικώς του φαρμακείου έχουν πολύ μικρή απόκλιση, τα γυάλινα υδραργύρου και τα ενυδρειακά ξεπερνάνε κάποιες φορές και τον 1 βαθμό.

pans3
30-10-16, 11:47
Ωραία, σ' ευχαριστώ!