Επιστροφή στο Forum : Μπερδεμα με ποιοτητα νερου....
Ρε παιδιά στο Lido 120 εχω
c : 27
ph : 7.5-8
kh :6
gh :7
NH3 :0
NO2 :0
NO3 :3
ειναι οκ? βλεπω οτι τα guppy θελουν dh 9-19.....το dh τι ειναι?
νομιζω οτι μετρας με στικ,και οχι με υγρα που θεωρουνται πιο αξιοπιστα.....
πριν κανεις το οτιδηποτε σιγουρεψου οτι μετρας σωστα,και μετρα και το νερο της βρυσης σου......
με υγρα tetra μετραω!!! Πρεπει να σας πω οτι το ενυδρειο ειναι ηλικιας 12 ημερων αν αυτο σημαίνει κατι....
Πιο ειναι το παραξενο γιατι με φοβισες....
KH=6....ενω εχεις υψηλο πεχα....(θελεις να μου πεις δηλαδη οτι εριξες μονο 6 σταγονες..???δηλαδη,η βρυση σου ποσο εχει....?)
Ακριβως ...εριξα 6 σταγονες....Χρησιμοποιω τυρφη sera peat στο φιλτρο eheim 2213...
Ειδικά για guppy κακώς έβαλες μέσα στο φίλτρο τύρφη! Αυτά θέλουν σκληρό νερό!
εχεις δικιο ...την βγαζω επιτοπου....
-------------------------
κανονικά μεσα στο ενυδρείο τι τιμες KH θα πρεπει να υπάρχουν ?
Από οτι ηξερα οι τιμες GH θα πρεπει να ειναι ψηλές 9-19 αν εχεις μεσα guppy...Σωστα ? Οι τιμες του ΚΗ πόσο θα πρεπει να ειναι ?
αν και ειναι ολα σχετικα..νομιζω οτι απο 9 και πανω....οχι βεβαια οτι και εκει που εισαι ειναι κατι τρομερο ετσι....?
Ωραία δηλάδή με λιγα λόγια εγώ που εχω μεσα guppy πρεπει να ανεβασω το GH τουλάχιστον στο 10-12.....Προφανώς (διορθώστε με αν κάνω λάθος) με προσθήκη αλατιού.... Παει αυτό...
Τώρα το ΚΗ πως μπορώ να το ανεβάσω ? (αυτό λογικά πρέπει να ειναι σταθερο σωστα? δεν θα πρεπει να εξαρταται απο τι ψάρια έχεις μεσα....)
Με τι αλάτι θα ανεβάσεις την GH ?
Το ΚΗ είναι συνδεδεμένο με το ΡΗ οπότε με τις τιμές που βλέπω δεν νομίζω οτι χρειάζετε να κάνεις κάτι! Βγάλε την τύρφη και θα επανέλθουν σιγά σιγά οι τιμές σου!
Στα Χανιά το νερό βρύσης έχει gh 10 περίπου. Οπότε αν βγάλεις την τύρφη θα είσαι οκ, και αν θες να την ανεβάσεις και λίγο βάζεις και καμιά ασβεστολιθική πέτρα.Την kh μπορείς να την αναβάσεις με μαγειρική σόδα αν και δεν νομίζω ότι χρειάζεται.
αλατι κατευθειαν απο τη θαλασσα...οχι μαγειρεματος...
αν βγάλω την τυρφη και συνεχίσω να εχω τέτοιες τιμες τι γινεται ?
Ποσο καιρος χρειαζεται για να διορθωθεί ?
με υγρα tetra μετραω!!! Πρεπει να σας πω οτι το ενυδρειο ειναι ηλικιας 12 ημερων αν αυτο σημαίνει κατι....
Πιο ειναι το παραξενο γιατι με φοβισες....
το προσεξε κανενας αυτο?
ο φιλος μας μαλλον τρεχει και με αστρωτο φιλτρο
εχει σχεση το ph και η σκληροτητα με το αν ειναι αστρωτο το φιλτρο ?
Νομιζα οτι αυτο εχει σχεση με το NH4 NO2 NO3...
με 12 ημερων φιλτρο δεν βαζουμαι ψαρακια μεσα
Εχει και άλλα ενυδρεία όπως γράφει στο προφίλ οπότε λογικά θα το έστρωσε με μπόλιασμα και θα είναι οκ
Ωπα-ωπα λάθος ....
Στο ενθδρειο τελικά δεν εχω τύρφη αλλά eheim substrat pro....ακυρο....
Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά ειμαι σχετικά νέος αφου πριν απο 15 ημέρες μου ήρθαν 2 ενυδρεία για πρώτη φορά (ενα rio 125 & ενα lido 120) με 2 επιπρόσθετα εξωτερικά φίλτρα eheim 2213....
Στο rio 125 εχω βάλει τυρφη και εχω ph 7.5 kh :4 gh :7 NH3 :0 NO2 :0
NO3 :3 --εχει μεσα καρχαριακια σκαλάρια & gourami....
Στο lido 120 εχω substrat pro και εχω τιμές ph 8.0 kh :6 gh :7 NH3 :0 NO2 :0-----εχει μεσα guppy & swordtails
Και επειδή ξεκίνησα το hobby με υπερβολική μανία μου ήρθε την περασμένη βδομάδα αλλο ενα lido 120 στο οποίο θα βάλω ραμιρεζι και cardinal tetra...ομως θα το αφησω ακόμα 2 βδομάδες για να ψιλοστρώσει....
Συγγνώμη και πάλι αλλα ειχα μπερδεψει τα 2 κουτιά .....
NO3 :3
PS. εχω πραγματι μπολιασει με φιλτρο απο ενα παλιο record 60 που ειχα και χάρισα .....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.