PDA

Επιστροφή στο Forum : τσιουαουα μιξ


kokorikos
27-10-07, 23:25
εχω ενα σκυλακι μικροσομο διασταυρωση κανης με τσιουαουα κοριτσακι και ειναι 11 μηνων .αν μπορει να μου πει καποιος πια ειναι η καλυτερη ηλικια για να ζευγαρωση .ευχαριστω .

glazar
27-10-07, 23:57
Μετα την 3 φορα που θα της ερθει η περιοδος θα μπορει να ζευγαρωσει ανετα.Δηλαδη να αναπτυχθει εντελως και μετα.Αν και η διασταυρωση δεν ηταν και οτι καλυτερο προσπαθησε να την ζευγαρωσεις με ενα αρσενικο περιπου στα κιλα της.Οχι πολυ πιο μεγαλοσωμο.

Ryu
29-10-07, 13:22
kalhtera na mhn thn zeygarwseis giati den einai katharoemo kai kalo tha htan na mhn gynei allh diastayrwsh.an thes na krathseis 2ero skylaki yothetise kapoio apo ayta poy xarizontai.
sorry gia ta greeklish alla exw problima me to pc

candus
30-10-07, 16:42
Ένα όριο που βάζουν οι κτηνίατροι είναι οι 18 μήνες. Πάντως και εγώ θα θεωρούσα καλύτερο να την στειρώσεις, γιατί είναι πολύ δύσκολο να διαθέσεις τα κουτάβια, πόσο μάλλον όταν δεν είναι καθαρόαιμα. Η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή είναι από τους βασικούς λόγους που έχουμε γεμίσει αδέσποτα. Πάντως, με το συμπάθειο, δεν έχεις κτηνίατρο που την παρακολουθεί?

kokorikos
30-10-07, 22:49
Ένα όριο που βάζουν οι κτηνίατροι είναι οι 18 μήνες. Πάντως και εγώ θα θεωρούσα καλύτερο να την στειρώσεις, γιατί είναι πολύ δύσκολο να διαθέσεις τα κουτάβια, πόσο μάλλον όταν δεν είναι καθαρόαιμα. Η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή είναι από τους βασικούς λόγους που έχουμε γεμίσει αδέσποτα. Πάντως, με το συμπάθειο, δεν έχεις κτηνίατρο που την παρακολουθεί?
Με το μεγαλο συμπαθειο το τσιουαουα μιξ μας-την Τσιλα την παρακολουθει τακτικα (οπως τα βρεφη )ενας κτηνιατρος και περιπου μας εχει δωσει τις ιδιες πληροφοριες.Για στειρωση ουτε κουβεντα.Ισως μετα την πρωτη γεννα.Και μαλιστα απο τωρα εχουμε υποψηφιους γονεις για τα μωρα...Εαν θες να ξερεις!!!Εαν υπαρχουνε αλλοι που θα θελουνε κουταβακια-ακομα δεν τον ειδαμε Γιαννακη τον βγαλαμε- να δηλωσουνε την συμμετοχη εγκαιρως .Στην αποφαση θα παιξει τον ρολο το Ε9.

Ryu
30-10-07, 23:42
kai emena moy zhtagane koytabia apo thn skyla moy (gkrifon kanis)alla molis genhse (den to ixera kan oti eixe zeygarosei,to katalaba mia mera protoy genhsh).poly moy ta zhtisan alla kaneis telika den ta peire kai etsi ta krathsa kai ta dyo ego.twra poia einai stirwmenh,opws kai h alles dyo skyles moy opoy den exoyn genhsei kamia fora kai den exoyn kanena problhma.einai krima na thn baleis na genhsh otan yparxoyn tosa adespota skylakia..ayth poy soy zhtane koytavia tha mporoysan na yothetisoyn kapoio mikrosomo adespoto skylaki...eise sigoyros oti ta koytavia tis skylas soy tha pane se kala xeria??kai sthn synexeia ta koytavia ton koytavion soy??
sorry gia ta greeklish,provlhma me to pc.....
-------------------------
mpes sta parakato site kai enhmerosoy gia toys skyloys,kai des possa skylakia phsaxnoyn spiti.den lew,einai wraia empeiria na exeis mikra koytavakia alla eise sigoyrosoti ta kainoyrgia toys afentika tha toys exasfalisoyn mia kalh zwh mexri ta 15-18 xronia poy zoyne?xereis posa koytavia genioynte kai pethenoyn ston dromo.h ta petane se kadoys san na eine skoypidia?
www.interpet.gr (http://www.interpet.gr)
www.stray.gr (http://www.stray.gr)

Xotikouli
31-10-07, 04:54
Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα του/της Ryu. Ρίξε αν θες μια ματιά και σε αυτό:

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-t175-gikkat-about_boxers_and_others-img65lo9.gif

Εξηγεί συνοπτικά την κατάσταση...

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ακόμα και αν όντως βρουν σπίτι τα μικρά του δικού σου ζώου, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνουν τα μικρά των μικρών του κοκ...

Ετσι όχι μόνο συμβάλλεις στο να δημιουργηθούν περισσότερα αδέσποτα, αλλά εμποδίζεις και τα ήδη υπάρχοντα από το να υιοθετηθούν. Μην βιαστείς να απαντήσεις ότι δεν έχεις καμιά σχέση με τα αδέσποτα και δεν έχεις κανέναν σκοπό να τα βλάψεις... Προφανώς δεν εννοώ ότι θέλεις σκόπιμα να τα βλάψεις.

Σκέψου όμως... Αν όλοι όσοι ζευγαρώνουν τα ζώα τους έχουν όντως βρει καλά σπίτια για τα μικρά που θα προκύψουν, αυτό σημαίνει ότι στερούν τα καλά σπίτια από τα αδέσποτα. Σε κάθε υιοθεσία ζώου που προέρχεται από γέννα οικόσιτου σκύλου/γάτας, αντιστοιχεί ένα αδέσποτο που παραμένει στο δρόμο με κίνδυνο της ζωής του.

candus
31-10-07, 09:48
φίλε μου kokoriko, κατ' αρχήν δεν είχα σκοπό ούτε να προσβάλλω εσένα ούτε τη σκυλίτσα σου,την οποία προφανώς αγαπάς πολύ (και η οποία πιθανότατα είναι πολύ ομορφότερη και εξυπνότερη από τα αντίστοιχα καθαρόαιμα). Απλά θέλησα να σου δώσω μια κατεύθυνση επειδή μάλλον είσαι νέος και άπειρος με τα σκυλιά. Το ιδανικό θα ήταν όλα τα σκυλιά να ζευγαρώνουν δύο - τρεις φορές στη ζωή τους. Όμως δυστυχώς η κοινωνία μας (εννοώ συγκεκριμένα η χώρα μας) όχι ιδανική δεν είναι στον συγκεκριμένο τομέα αλλά θα έλεγα ότι είναι τριτοκοσμική. Είναι πάρα πολύ λυπηρή η εικόνα με όλα αυτά τα ταλαιπωρημένα αδέσποτα. Για να το νιώσεις καλύτερα σκέψου την αγαπημένη σου σκυλίτσα, πως θα περάσει μια εβδομάδα (όχι παραπάνω) παρατημένη ως αδέσποτη σε μια πχ ξένη πόλη. Σε πληροφορώ ότι στην καλύτερη περίπτωση θα την βρεις κατατρομαγμένη, πεινασμένη και άρρωστη. Στην χειρότερη θα την βρεις βασανισμένη ή χτυπημένη από αυτοκίνητο. Γι αυτήν την εικόνα είμαστε όλοι υπεύθυνοι, φιλόζωοι και μη. Και πρέπει να κάνουμε κάτι γι αυτό. Οτι μπορεί ο καθένας. Και νομίζω ότι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μη συμβάλουμε στην αύξηση των αδέσποτων. Μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις αν θα τη ζευγαρώσεις ή όχι. Και η εμπειρία της γέννας σίγουρα είναι ιερή. Να ξέρεις όμως ότι μπορεί να κάνει από δύο εως και έξι ή επτά κουτάβια. Και ότι πρέπει να είσαι 1000% σίγουρος για τις ανάδοχες οικογένεις. Ότι και να αποφασίσεις σου εύχομαι το καλύτερο. Επίσης θέλω να σου πω (ελπίζω να μην το πάρεις στραβά γιατί είναι η αλήθεια) ότι η πατρίδα σου η Κρήτη, είναι από τις χειρότερες στην τομέα των αδέσποτων. Και είναι κρίμα για έναν τόσο όμορφο τόπο και έναν τόσο όμορφο λαό.

kokorikos
01-11-07, 22:33
Σας ευχαριστώ σύντεκνοι!:D

pantaelen
06-02-08, 17:07
Σίγουρα υπάρχουν πολλά αδέσποτα στην Ελλάδα, ανάμεσα τους καθαρόαιμα. Στο εξωτερικό όμως αγοράζεις ακομα και ημίαιμα γατάκια και σκυλάκια!!!

george
06-02-08, 18:42
Φίλε μας ...ρίχνε και καμιά ματιά στις ημερομηνίες ;)