PDA

Επιστροφή στο Forum : Καθάρισμα φιλτρων...

imichal
25-10-07, 22:06
Καλησπέρα παιδιά...εχω 3 ενυδρεία juwel....ενα rio και 2 lido. Στο καθένα εχω αφήσει το εργοστασιακό εσωτερικό φίλτρο τους και τους έχω βάλει επιπλέον και απο ενα εξωτερικο φίλτρο eihem 2213. Η ερώτηση μου είναι κάθε πότε κανονικά πρέπει να πλένω τα φίλτρα ? Κάθε φορά που αλλάζω νέρό 30% ? (δηλαδή κάθε 2-3 βδομάδες) ή πιο αραιά ?

nickall13
25-10-07, 22:11
Θα τα πλένεις όταν βλέπεις πως μειώνεται πολύ η ροή τους και "λερώνει" το νερό σου γρήγορα. Καλό είναι να αποφεύγεις το συχνό πλύσιμο

giagligian
25-10-07, 22:21
Και επιπλέον δεν πλένουμε ποτέ τα φίλτρα μας με το νερό της βρύσης. Όταν το αποφασίσεις να τα πλύνεις, θα τα πλύνεις με το νερό του ενυδρείου που θα αδειάσεις. :cool:

Iznogoud
25-10-07, 22:25
Το νερό που τα πλένουμε, του ενυδρείου δηλαδή , το ξαναβάζουμε μέσα στο ενυδρείο ή το πετάμε;

chemical mac
25-10-07, 22:40
Το νερό που τα πλένουμε, του ενυδρείου δηλαδή , το ξαναβάζουμε μέσα στο ενυδρείο ή το πετάμε;
Το πετάς, είναι το νερό που μαζεύεις στον κουβά για την αλλαγή. Αν δε το μαζεύεις σε κουβά...μάλλον πρέπει να αρχίσεις :D
-------------------------
Καλησπέρα παιδιά...εχω 3 ενυδρεία juwel....ενα rio και 2 lido. Στο καθένα εχω αφήσει το εργοστασιακό εσωτερικό φίλτρο τους και τους έχω βάλει επιπλέον και απο ενα εξωτερικο φίλτρο eihem 2213. Η ερώτηση μου είναι κάθε πότε κανονικά πρέπει να πλένω τα φίλτρα ? Κάθε φορά που αλλάζω νέρό 30% ? (δηλαδή κάθε 2-3 βδομάδες) ή πιο αραιά ?
Μήπως πρέπει να αρχίσεις να αλλάζεις νερό κάθε εβδομάδα; Εγώ πάντως το εξωτερικό μου φίλτρο το καθαρίζω κάθε δίμηνο