Επιστροφή στο Forum : Γαντια
Επειδη ποτε δεν ξερεις τι μπορει να παθεις οταν βαζεις χερια μεσα στο νερο (ειδικα αν εχεις καποια πληγη) :
http://www.ktimel.gr/shop/cart.php?target=product&product_id=16507&category_id=260
Χειροτερα απο τα tunze αποκλειεται να ειναι :D (σκιζονται αμεσως)
...σιγουρα ομως ειναι παρα πολυ φθηνοτερα (αναλογια τιμης 1:10)
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/e01c7c3fa6f73af5037df6d46a3e4759/cl/details/anid/302030/tpl/-/searchvendor/manufac.980/lang/1/listtype/search
Δεν τα εχω παρει ακομα ...συντομα και αυτα θα μπουν στο κελαρι:D:D
που πας και τα βρισκεις βρε παιδι μου...
που πας και τα βρισκεις βρε παιδι μου...
Εχω ψαρι που δαγκωνει ... :D:D
Στο θαλασσινο ενυδρειο υπαρχουν κοραλια που μπορει να ειναι τοξικα για καποιους ανθρωπους ...ειναι καλο να φοραμε γαντια ειδικα με ανοικτες πληγες ή σκασιματα στα χερια (τωρα το χειμωνα ''σκανε'' τα χερια μου πολυ:()
Τα γαντια της tunze ειναι απλως απαραδεκτα ...σκιζονται πριν ακομα τα βαλεις.
Ενω αυτα που προτεινω μαλλον εχουν δοκιμαστει σε επικινδυνες αποστολες :D (αγελαδες κλπ ...το πιασατε ? :))
Επειδη ποτε δεν ξερεις τι μπορει να παθεις οταν βαζεις χερια μεσα στο νερο (ειδικα αν εχεις καποια πληγη) :
http://www.ktimel.gr/shop/cart.php?target=product&product_id=16507&category_id=260
Χειροτερα απο τα tunze αποκλειεται να ειναι :D (σκιζονται αμεσως)
...σιγουρα ομως ειναι παρα πολυ φθηνοτερα (αναλογια τιμης 1:10)
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/e01c7c3fa6f73af5037df6d46a3e4759/cl/details/anid/302030/tpl/-/searchvendor/manufac.980/lang/1/listtype/search
Δεν τα εχω παρει ακομα ...συντομα και αυτα θα μπουν στο κελαρι:D:D
Βασίλη το πρώτο link δεν μου ανοίγει. Αν θες γράψε ότι νεότερο έχεις για το θέμα γάντια γιατί μάλλον το πολύ πιάσε το βράχο με γυμνά χέρια μου έκανε μια αλλεργία στα δάκτυλα. Πήγα σε δερματολόγο και μου έγραψε τα σχετικά (αντιβίωση ,αντισταμινικά, κρέμες)
Οπότε πρέπει να προσέχω από εδώ και στο εξής...
ναι δεν ανοιγει..........
Μάνο θες κανένα δισκάκι ? Μπας και το γυρίσεις σε γλυκο ?:grin::grin:
Βασίλη το πρώτο link δεν μου ανοίγει. Αν θες γράψε ότι νεότερο έχεις για το θέμα γάντια γιατί μάλλον το πολύ πιάσε το βράχο με γυμνά χέρια μου έκανε μια αλλεργία στα δάκτυλα. Πήγα σε δερματολόγο και μου έγραψε τα σχετικά (αντιβίωση ,αντισταμινικά, κρέμες)
Μην νομιζεις οτι λενε και πολλα.Πρεπει να φορα 2-3 γιατι τρυπανε ευκολα.Εχω τα καλα.:rolleyes:
Εγω προμηθευτικα ενα κουτι απο φιλο κτηνιατρο ...5 ευρω τα πενηντα γαντια (μην σου πω τα 100 , δεν θυμαμαι).Ρωτα σε καποιον κτηνιατρο για να σε προμηθευσει
Ιδια με αυτα της tunze ειναι ...
Εγω προμηθευτικα ενα κουτι απο φιλο κτηνιατρο ...5 ευρω τα πενηντα γαντια (μην σου πω τα 100 , δεν θυμαμαι).Ρωτα σε καποιον κτηνιατρο για να σε προμηθευσει
Ιδια με αυτα της tunze ειναι ...
Αν ειναι ετσι συμφερει.:D
Σιγουρευτειτε οτι τα ιατρικα γαντια δεν εχουν καμμια αποστειρωτικη επικαλυψη.
Εκείνη η πούδρα που έχουν τα περισσότερα δεν κάνει κακό?
Σιγουρευτειτε οτι τα ιατρικα γαντια δεν εχουν καμμια αποστειρωτικη επικαλυψη.
ωχ γιατί το λες αυτό Τόλη;
Τα αποστειρωμένα γάντια έχουν κάποια βλαβερή ουσία;
Από ότι θυμάμαι χρησιμοποίησα κι απ αυτά κατά το στήσιμο του ενυδρείου. Μου ήταν αδύνατον να πιάνω το βράχο με γυμνά χέρια.
Δεν ειπα αν ειναι αποστειρωμενα, αλλά αν εχουν κατι αποστειρωτικο πανω τους.
Δεν ειπα αν ειναι αποστειρωμενα, αλλά αν εχουν κατι αποστειρωτικο πανω τους.
Κοίτα εγώ πήρα από ένα φαρμακείο τότε τα απλά γάντια κι ένα ζευγάρι αποστειρωμένα.Έτσι μου τα είπαν. Τα πείρα για καλύτερα. Στην όψη είναι το ίδιο με τα απλά, λευκοκίτρινα λεπτά. Έψαχνα για τα πράσινα τα χειρουργικά αλλά δε βρήκα.
Φορούσα τα κανονικά κι από πάνω τα αποστειρωμένα.
Τώρα αν είχαν κάτι αποστειρωτικό που πείραξε τα ψαράκια δε γνωρίζω.
POURITANOS
15-08-08, 00:06
Ενα ζευγαρι χειρουργικα γαντια, αν θελουμε για μεγαλυτερη ασφαλεια βαζουμε 2 , η περνουμε τα μπλε γαντια απο αυτα που φορανε σε εταιριες συσκευασιας και γενικης ασχολιας τροφιμων, παλι μιας χρησεις ειναι, απλα ειναι ποιο ενισχυμενα. και τελος εξωτερικα φοραμε γαντια που χρησιμοποιούν οι γυναικες κυριος για να απολυμενουν το μπανιο. τα σκληρα πολλαπλων χρησεων(κοκκινα-κιτρινα)
χειρουργικα γαντια λευκα 3-4 ευρα φαρμακειο
γαντια τροφιμων μπλε 7-8 ευρα φαρμακειο
γαντια σκληρα πολλαπλων χρησεων ? ευρα super market
Αλεξανδρος Κοντος
15-08-08, 21:27
Κοίτα εγώ πήρα από ένα φαρμακείο τότε τα απλά γάντια κι ένα ζευγάρι αποστειρωμένα.Έτσι μου τα είπαν. Τα πείρα για καλύτερα. Στην όψη είναι το ίδιο με τα απλά, λευκοκίτρινα λεπτά. Έψαχνα για τα πράσινα τα χειρουργικά αλλά δε βρήκα.
Φορούσα τα κανονικά κι από πάνω τα αποστειρωμένα.
Τώρα αν είχαν κάτι αποστειρωτικό που πείραξε τα ψαράκια δε γνωρίζω.
Τα απλα και τα αποστειρωμενα ειναι φτιαγμενα απο το ιδιο υλικο και θα σας κανουνε ακριβως την ιδια δουλεια για το ενυδρειο.
Απλα τα αποστειρωμενα ειναι στειρα μικροβιων ( δεν εχουνε κανενα μικροβιο επανω τους ) και τα χρησιμοποιουνε οι ιατροι για μη σηπτικα χειρουργια.
Η πουδρα ειναι ταλκ για να μην κολλαει το πλαστικο και να φοριουνται ευκολοτερα.
Εννοειται οτι τα ξεπλενουμε αφου τα φορεσουμε και πρωτου βαλουμε τα χερια μεσα στο ενυδρειο.
Αποστειρωμενα ειναι υπερβολή (και ειναι και το ιδιο υλικο).
Δεν εχω ακουσει ποτε για καποιο αντισηπτικο υλικο σε γαντι... (αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι δεν διαβαζουμε με προσοχη ΟΛΑ τα ψιλα γραμματα..)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.